Στην Κολοκοτρώνη, πίσω από την παλιά Βουλή, εδώ και λίγους μήνες έχει ανοίξει το μπεργκεράδικο που έχει κάνει τη μεγαλύτερη αίσθηση για το 2025 μέχρι σήμερα. Σε καθημερινή βάση, οι ουρές κλείνουν όλη τη φάτσα του γωνιακού μαγαζιού, ενώ οι πάγκοι και τα λιγοστά τραπέζια του, βρίσκονται «υπό κατάληψη».
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Και επειδή, πολλές φορές έχουμε ακούσει για το νέο καλύτερο «τάδε» που ήρθε να αλλάξει τον τρόπο που τρώμε στην Αθήνα, αλλά και επειδή από τις φωτογραφίες και μόνο, και η αισθητική του μαγαζιού, αλλά και -το πιο βασικό απ’ όλα- το φαγητό του, φαίνονται θελκτικά και προσεγμένα, κάπως τυχαία και χωρίς συνεννόηση, δύο διαφορετικά άτομα της ομάδας του cantina.protothema.gr, βρεθήκαμε με διαφορά λίγων ημερών να περιμένουμε κι εμείς με τη σειρά μας να το δοκιμάσουμε, και να απαντήσουμε κι εμείς στους εαυτούς μας αν τελικά αξίζει το hype.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Πέμπτη, 00.28. Παρά την ώρα, στα τραπέζια του Starlight κάθονται δεκάδες νέοι και απολαμβάνουν το burger τους. Double cheeseburger, πατάτες τηγανητές animal style, house double burger είναι μόλις μερικές από τις επιλογές που βρίσκει κανείς στο νέο στέκι στην Πραξιτέλους. Παραγγείλαμε αρκετά γρήγορα – πιθανότατα λόγω της ώρας και επειδή μόλις είχαν περάσει και τα δύο νυχτερινά λεωφορεία – και η παραγγελία μας ετοιμάστηκε άμεσα. Φυσικά ήμασταν τυχεροί, διότι όσο περιμέναμε κατέφθασαν δύο παρέες νέων (άνω των 4 ατόμων), οπότε αν είχαμε αργήσει 2-3 λεπτά θα περιμέναμε σίγουρα σε μία ουρά άνω των 8 ατόμων. Μία από τις παρέες απαρτιζόταν από παιδιά κάτω των 20 ετών και τα ρωτήσαμε αν έχουν ξαναέρθει ή είναι η πρώτη τους φορά. «Ερχόμαστε πολύ συχνά γιατί μάς βολεύει η τοποθεσία. Είναι κοντά στο στέκι μας», η απάντηση τους.
Και η αλήθεια είναι ότι η τοποθεσία βοηθάει. Το Starlight είναι σε κομβικό σημείο, στο κέντρο της Αθήνας. Βρίσκεται κοντά σε γνωστά μπαρ, τα οποία ακόμη και τις καθημερινές είναι γεμάτα και το Starlight καλύπτει όλους όσοι ψάχνουν ένα γρήγορο γεύμα πριν ή μετά από ένα ποτό. Δοκιμάσαμε αρκετές επιλογές από τον κατάλογο και ξεχωρίσαμε το double cheeseburger με το πατατόψωμο και το διπλό ζουμερό – και σωστά ψημένο – smashed μπιφτέκι, το house double burger με american cheese και τη νόστιμη starlight house sauce. Η παρέα μας είναι φαν της τηγανητής πατάτας και έτσι δεν θα μπορούσαμε να μην δοκιμάσουμε τις πατάτες animal style, οι οποίες αποτελούν μια καλή επιλογή και για πλήρες γεύμα, αφού συνδυάζονται με διπλό smashed μπιφτέκι και η τιμή τους για την προσφερόμενη ποσότητα είναι καλή. Δ.Μ.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Εκεί λίγο μετά τις γιορτές, σχεδόν κάθε μέρα, κάποιος θα με ρωτούσε αν έχω φάει στο Starlight. Κάπως off the radar, το νέο μπεργκεράδικο του κέντρου όλο και πιο συχνά έκανε την εμφάνισή του κάθε φορά που έκανα μια βόλτα από τα σόσιαλ μίντια, και αν και δεν πηγαίνω συχνά σε μαγαζιά που δεν έχουν ακόμα διανύσει κάποιο καιρό λειτουργείας, κάπως οι προσδοκίες μου αυτή τη φορά με οδήγησαν μέχρι το κέντρο της Αθήνας για smash burger.
Την πρώτη φορά που περάσαμε ώρα και μέρα αιχμής, η ουρά ήταν τόσο μεγάλη που η πείνα μας μάς νίκησε. Τη δεύτερη φορά που πήγαμε Τρίτη μετά τις 11.00 το βράδυ, και να καθίσουμε βρήκαμε, και τρώγαμε ήδη μέσα σε 10-15 λεπτά από την ώρα που φτάσαμε εκεί. Δοκιμάσαμε το κλασικό double cheeseburger με το αφράτο, αχνιστό πατατόψωμο, ketchup, μουστάρδα, μαγιονέζα, πίκλα, american cheese και κρεμμύδι, που ήταν και το αγαπημένο μου της βραδιάς. Το smash ήταν ωραία καραμελωμένο, ζουμερό και πολύ νόστιμο. Ακόμη, πήραμε το house double burger με τη ροζ starlight house sauce, πίκλα, american cheese και grilled onion. Και αυτό ήταν γευστικό και προσεγμένο. Ο κιμάς και στα δύο είναι από black angus, κάτι που σε ανταμείβει γευστικά και δικαιολογεί κατά κάποιο τρόπο την κάπως τσιμπημένη τιμή τους.
Δοκιμάσαμε ακόμη το Chicken Burger, με american cheese, coleslaw, chicken starlight σως και πίκλα. Το κοτόπουλο ήταν κι αυτό πολύ ζουμερό και ωραία παναρισμένο. Το συγκεκριμένο, την επόμενη φορά θα το δοκίμαzα με την προσθήκη jalapenos για λίγη περισσότερη ένταση. Τέλος, δοκιμάσαμε και τις εθιστικές curly fries (τραγανές απ’ έξω και μαλακές μέσα), που μαζί με την χειροποίητη herb ranch σάλτσα, και με το double cheeseburger, για εμένα, έκλεψαν την παράσταση. Θα ξανά πήγαινα; Ναι. Θα περίμενα αυτή τη φορά στην ουρά; Ναι, και για να ξανά φάω τα αγαπημένα μου, για να δοκιμάσω το μπέργκερ του μήνα που αλλάζει συνεχώς, αλλά και ό,τι άλλο μου ξέφυγε από το στάνταρ μενού. Ι.Ζ.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
info
Πραξιτέλους 1, Αθήνα, τηλ. 2103250739
Κείμενο: Ιωάννα Ζέρβα, Δέσποινα Μπαράκη.
Φωτογραφίες: Από τον λογαριασμό του Starlight στο Instagram
Δείτε επίσης:
Τα burger των Ελλήνων σεφ που πρέπει να δοκιμάσετε