Η εικόνα ενός burger από μόνη της είναι δελεαστική: αφράτο, συνήθως βουτυράτο, ψωμί που εσωκλείει ένα πληθωρικό, ζουμερό – συνήθως – μπιφτέκι ψημένο στη σχάρα το οποίο συνοδεύεται από μαγιονέζα, κέτσαπ ή άλλες σάλτσες, τραγανό μπέικον και τυρί τσένταρ που λιώνει από ευχαρίστηση. Μια εικόνα που «ξυπνά» τους σιελογόνους αδένες μας. Τελευταία στην Αθήνα ξεφυτρώνουν όλο και περισσότερα μέρη όπου μπορεί κανείς να βρει ένα τέτοιο λαχταριστό, τουλάχιστον στην όψη, πιάτο. Όσο για τη γεύση τους… θα κρατήσω τις επιφυλάξεις μου.

Επιφυλάξεις, όμως, δεν έχω για τα burger που μπορείτε να δοκιμάσετε στο Po’Boys . Εδώ και έξι χρόνια τώρα ο σεφ Βασίλης Σπόρος έχει φέρει την αμερικάνικη κουλτούρα και φιλοσοφία του ΒΒQ στο κέντρο του Ψυρρή. Και το κάνει καλά. Χρόνο με τον χρόνο, λοιπόν, εμπλουτίζει το μενού με περισσότερες επιλογές ειδικά για τους λάτρεις του burger. Έτσι δίπλα στο απλό, κλασικό cheesburger, το BMF και το Bacon mushroom melt υπάρχει το πληθωρικό Holy cow (σας το προτείνω ανεπιφύλακτα) καθώς και το ολοκαίνουργιο Smash my Gree Up. Ένα smash burger με μπιφτέκι προβατίνας, κασέρι και σκορδοβούτυρο, που είμαι σίγουρος ότι δεν θα σας αφήσει ανέκφραστους. Νόστιμο, πληθωρικό και ταυτόχρονα απολαυστικό.

Και δεν είναι μόνο αυτά που μπορείτε να απολαύσετε εκεί. Από την παραγγελία σας θα ήταν καλό να μην λείπει το mac n’ cheese. Ένα πιάτο που μπαίνει στη μέση και εξαφανίζεται εν ριπή οφθαλμού. Είναι ο ορισμός του foodporn. Στα ορεκτικά προσθέστε και καυτερά καλαμπόκια Deviled corn on the cob που για να μετριάσουν την κάψα τους σερβίρονται με τυρί κρέμα εμπλουτισμένο με μυρωδικά. Δίπλα τους βάλτε την ελληνική εκδοχή της panzanella με ψητό κουνουπίδι στα κάρβουνα, φέτα, πολύχρωμα ντοματίνια, κάππαρη και πράσινες ελιές και για να ολοκληρώσετε τον κύκλο των ορεκτικών προσθέστε τις μέτρια πικάντικες ψητές φτερούγες κοτόπουλο με την εθιστική sweet & sticky homemade σάλτσα τους.

Κάτι ακόμα που θα πρέπει να σας αναφέρω είναι ότι στο Po Boy´s δίνουν επίσης μεγάλη σημασία στις κοπές των κρεάτων και ξέρουν να τις ψήνουν σωστά. Το διάφραγμα ξηρής ωρίμανσης 3 βδομάδων που δοκίμασα την τελευταία φορά, μου επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά την εξαιρετική δουλειά που κάνει ο Βασίλης Σπόρος μαζί με την ομάδα του σε αυτό το κομμάτι. Ξέρουν να συμπεριφέρονται σωστά στα κρέατα και να τα σερβίρουν με τον καλύτερο τρόπο στους επισκέπτες.

info
Αγαθάρχου 12 & Λεπενιώτου, Ψυρρή, τηλ. 210 3234 672
15 – 20 ευρώ το άτομο