Είναι μεγάλη η χαρά να παρακολουθείς αυτή τη νέα γενιά chef patron της χώρας μας, των μαγείρων-ιδιοκτητών εστιατορίων, που αποδεικνύουν έμπρακτα ότι η αφοσίωση, το όραμα, η γνώση, η συνεχής εκπαίδευση και οι αμέτρητες ώρες δουλειάς αποτελούν το μοναδικό διαβατήριο που δεν γνωρίζει κλειστά σύνορα στον πλανήτη της γαστρονομίας.

Το µενού που προτείνει φέτος τον χειμώνα ο σταθερά καλός και πραγματικά νόστιμος Νίκος Θωµάς είναι όπως πάντα µικρό και ευέλικτο, αλλά άκρως εποχικό. Μόλις έντεκα πρώτα και ορεκτικά ακολουθούνται από έξι προτάσεις για κυρίως πιάτα, που για να είµαι ειλικρινής θα ήθελα να τα δοκιµάσω όλα. Ακόμη, ένα menu degustation 5 πιάτων προσφέρεται στην τιμή των 45 ευρώ, χωρίς ποτό, σε ένα πολύ τίμιο value for money. Στο καλωσόρισµα ήρθε το χειροποίητο δικό τους ψωµί με βούτυρο αρωματικών και μια µους ελαιολάδου, τα οποία εξαφανίστηκαν εν ριπή οφθαλμού. Για να δοκιμάσουμε περισσότερα πιάτα, παραγγείλαμε το menu degu και κάποια πιάτα από το αλά καρτ. Δοκιμάσαμε, ή μάλλον απολαύσαμε, δεκατρία πιάτα, οπότε όπως καταλαβαίνετε θα χρειαζόμουν πολλές σελίδες να μιλήσω για όλα. Πέρα από το γεγονός ότι θα σας τα πρότεινα όλα, θα σταθώ στα πιάτα που μίλησαν στην καρδιά μου και μου πρόσφεραν στιγμές ευτυχίας.

Τα μάγουλα από σαλάχι με νιόκι πατάτας, κουνουπίδι και μαύρο σκόρδο δικαίως παραμένουν στον κατάλογο από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του Simul. Η μοσχαρίσια ουρά σε κροκέτα μάλλον κέρδισε στα σημεία όλα τα υπόλοιπα πιάτα, με το ανεπαίσθητο παιχνίδι ανάμεσα σε σνίτσελ και χιουνκιάρ μπεγιεντί και ταυτόχρονα τίποτε από τα δύο, σε ένα σύνολο με τραγανή κρούστα και ζουμερό pulled μοσχαρίσιο κρέας σοφά μπαχαρεμένο. Στο νήμα η διαφορά με το κουνέλι, που ήρθε τυλιγμένο σε μπόλια, με εστραγκόν και καρότο, και ένα υπέροχο πατέ από συκωτάκια πουλιών, σε ένα πιάτο πραγματικά υψηλών απαιτήσεων τόσο στους συνδυασμούς των υλικών όσο και στην ισορροπία ανάμεσα στο ρουστίκ και τη φινέτσα. Αλλά και το φιλέτο ψαριού με σπαράγγια, πουρέ τοπιναμπούρ και σος Bloody Mary κατατάχθηκε στα αγαπημένα μου, όπως και το αρωματικό μήλο/τριαντάφυλλο σε έναν απροσδόκητα γοητευτικό συνδυασμό. Υπολογίζετε 35-45 ευρώ το άτοµο χωρίς ποτό, που τα αξίζει απόλυτα το γεύµα σε αυτό το νέας γενιάς µπιστρό. Η λίστα των κρασιών µελετηµένη, µε ωραίες επιλογές και καλές τιµές, συµπληρώνει ευχάριστα τη συνολική εµπειρία.

info
Υψηλάντου 63, Κολωνάκι, τηλ. 2107224737. Ωράριο λειτουργίας: Και μεσημέρι. Δευτέρα κλειστά. Κόστος: € 35-45/άτομο.