Όποια μέρα κι αν περάσει κανείς από τη γαστροπαμπ- ή μάλλον το γιακιτόρι-μπαρ, όπως θα το αποκαλούσαν οι Ιάπωνες- του Άρη Βεζενέ, στο Σύνταγμα, θα τη βρει σίγουρα γεμάτη. Και αν θα έλεγε κανείς ότι είναι καινούργιο μαγαζί και για αυτό δικαιολογείται η συγκεκριμένη εικόνα, κάνει λάθος.

Έχω βρεθεί αρκετές φορές  στη στενόμακρη μπάρα του τόσο για να απολαύσω το διάσημο smash burger που έκανε όλη την Αθήνα να μιλάει για αυτό (πλέον δεν το έχει, αλλά το βρίσκετε στο γειτονικό Ekiben), όσο και για τα φανταστικά σουβλάκια, yakitori, που έβαζαν στη σχάρα και έψηναν με μαεστρία.

Βρέθηκα ξανά στο Birdman πριν από λίγες μέρες. Κάθισα φυσικά στην μπάρα – τα τραπεζάκια που έχει έξω στο πεζοδρόμιο της Βουλής αν και είναι πιο άνετα, δεν τα προτιμώ, καθώς εκεί χάνεις όλη τη μαγεία και την ατμόσφαιρά του. Είχα στο μυαλό μου να ζητήσω ένα sake και να τσιμπήσω τα κλασικά yakitori (το mono negima, μπούτι κοτόπουλο με yuzu και λεμόνι, το tsukune, ιαπωνικό κεμπάπ με την πικάντικη miso σος) και το λαχταριστό iberico katsu.

Αντί για αυτά πήρα το Kawa, ένα σουβλάκι από τραγανή πέτσα κοτόπουλου με καπνιστή πόνζου (αυτό της φωτογραφίας).  Αν δεν το έχετε δοκιμάσει, μην παραλείψετε να το πάρετε την επόμενη φορά που θα βρεθείτε εκεί. Η πέτσα είναι τόσο τραγανή που αφήνει ένα απίστευτα όμορφο θόρυβο όταν τη βάζετε στο στόμα σας και φυσικά δεν της λείπει η νοστιμιά. Σίγουρα ένα τέτοιο σουβλάκι δεν θα σας φτάσει -και μην διανοηθείτε να το μοιραστείτε. Θα το μετανιώσετε.

Επίσης, μαζί με αυτό δοκίμασα και το Yasai που είναι ένα σουβλάκι από ψητό μπρόκολο που περιχύνεται από μια γευστική σάλτσα ταχίνι και μπόλικο αμύγδαλο. Βάλτε και αυτό στην παραγγελία σας και δεν θα χάσετε.

Τέλος, να σας αναφέρω ότι τα κοκτέιλ πλέον τα επιμελείται ο Δημήτρης Κασβίκης που κάνει πολύ καλή δουλειά, συνδυάζοντας ιδανικά τις γεύσεις των ποτών του με φαγητό -το negroni αλλά και το old fashioned αξίζουν τη δοκιμή σας.

info
Βουλής 35, Σύνταγμα, τηλ. 210 3212 800