Όταν έχεις μικρά παιδιά και θέλεις να βγεις μαζί τους ψάχνεις για μέρη που θα έχουν κάτι να τους προσφέρουν σαν ψυχαγωγία, ώστε να περάσουν καλά και να μην σε αναγκάσουν να φύγεις άρον άρον. Γιατί, κακά τα ψέμματα, όταν περνάνε καλά τα παιδιά, περνάνε κι οι γονείς. Έτσι, μια από τις περασμένες Κυριακές του Ιανουαρίου, επισκεφθήκαμε οικογενειακώς το St George Lycabettus έπειτα από προτροπή φίλων μας -επίσης με μικρά παιδιά- που είχαν πάει μια εβδομάδα νωρίτερα για brunch.

Το Κυριακάτικο brunch σερβίρεται στον 6ο όροφο του γνωστού ξενοδοχείου από τις 12.00 έως τις 16.00, ενώ στις 16.00 ακριβώς προβάλλεται σε αίθουσα προβολής που λειτουργεί στο ισόγειο του St. George και μια παιδική ταινία! Έτσι, αν πάτε γύρω στις 14.00 με 14.30 τα παιδιά θα έχουν αρκετό χρόνο για φαγητό και παιχνίδι στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα δίπλα στον μπουφέ, ενώ δεν θα περιμένετε πολύ και για την προβολή της ταινίας. Έτσι ακριβώς κάναμε κι εμείς.

Αρχικά ρίξαμε μια ματιά στον πλούσιο μπουφέ, ο οποίος περιλάμβανε φρέσκες σαλάτες, bagels, croissants, pancakes, αλμυρές και γλυκές τάρτες αλλά και ένα εντυπωσιακό σιντριβάνι σοκολάτας. Δοκιμάσαμε σχεδόν τα πάντα, αλλά αυτό που απόλαυσα περισσότερο ήταν τα αβγά benedict με σολομό και τα μπεργκεράκια, ενώ υπήρχαν και ζυμαρικά (θυμηθείτε να ζητήσετε σκέτα για τα παιδιά σας αν δεν θέλουν τη σάλτσα). Φυσικά δεν έλειπαν και οι χυμοί, τα smoothies και το Yogurt bar όπου μπορούσες να κάνεις mix n match το γιαούρτι της αρεσκείας σου με τα αγαπημένα σου super foods!

Η θέα ήταν ανυπέρβλητη από τον 6ο όροφο του ξενοδοχείου και ήταν αυτό που απολάμβαναν κυρίως οι μεγάλοι. Γιατί τα παιδιά έφαγαν όσο πιο γρήγορα μπορούσαν, ώστε να τρέξουν λίγα μέτρα πιο μακριά από τον μπουφέ, εκεί που βρίσκονταν οι έμπειρες παιδαγωγοί του nannuka.com και να κάνουν διάφορες δημιουργικές δραστηριότητες. Τελευταίο και καλύτερο ήταν η ταινία, στις 16.00 ακριβώς, ώρα που σε άλλη περίπτωση θα φεύγαμε, αντί αυτού, όμως, κατεβήκαμε στο ισόγειο, στο screening room και απολαύσαμε μαζί με τα παιδιά μας -και τέλεια pop corn που μας περίμεναν ζεστά ζεστά μαζί με χυμούς και νερό- μια πολύ αστεία περιπέτεια με τον μικρό Νικόλα!

Είναι τόσο σπάνιο δυστυχώς να βρεις οργανωμένα εστιατόρια για παιδιά στην Αθήνα, που γι αυτό μάλλον πολλοί γονείς επιλέγουν το La Suite σχεδόν κάθε Κυριακή. Γνωρίσαμε γονείς που το κάνουν και σίγουρα θα το επισκεφτούμε κι εμείς ξανά!

info
La Suite Lounge, St. George Lycabettus, Κλεομένους 2, Κολωνάκι, τηλ. 210 7416191. Κυριακάτικο Brunch: 12:00 – 16:00 / Τιμή Buffet 25€ / άτομο και για παιδιά έως 12 ετών 10€. Kids movie time & popcorn στο Screening Room κάθε Κυριάκη 16:00 – 18:00. Παιδική θεατρική παράσταση κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα.