Στον ομφαλό της πόλης μας, μια ταράτσα του δεκάτου ορόφου δίνει απεριόριστες δυνατότητες θέασης. Ακρόπολη, Λυκαβηττός και στο βάθος Σαλαμίνα στην ευθεία του ματιού, αλλά μια μεγαλοπρεπής Πανεπιστημίου όταν χαμηλώσεις το βλέμμα σού θυμίζει γιατί αυτός ο δρόμος παραμένει τόσο σημαντικός. Ωραία ατμόσφαιρα, μια πισίνα υποσχετική δροσιάς, ξύλινο σκούρο πάτωμα και αττικός ουρανός φτιάχνουν το κουκούλι όπου αναπτύσσεται το εστιατόριο.
Ένας αφρώδης οίνος συνόδευσε την ταραμοσαλάτα του ανοίγματος και το ωραία δουλεμένο βούτυρο με βότανα, σε σχήμα ακροκέραμου. Το οποίο ακροκέραμο ως έργο τέχνης συναντάμε σε πολλές εκδοχές στο ξενοδοχείο, έργο του Βαγγέλη Χουρσόγλου, aka Woozy, με το όνομα Acrocalypse. Σεφ ο Δημήτρης Μπούτσαλης, ο οποίος στους μήνες που είχαμε να τον δοκιμάσουμε άλλαξε πίστα, γευστικά και τεχνικά, ανεβαίνοντας πια σε άλλο επίπεδο.
Το κρουστό ταρτάρ καραβίδας Ευβοϊκού με το αρωματικό πικάντικο γκασπάτσο ροδάκινου με τσίλι, τζίντζερ και κόλιανδρο άνοιξε δυνατά τη σειρά των πιάτων που ακολούθησαν. Το τορτέλι «καρμπονάρα» με κρόκο αυγού κονφί, γκουαντσιάλε, προσούτο και αφρό παρμεζάνας ήταν μαζί ρουστίκ ως γεύση και νεωτεριστικό ως ιδέα, αλλά ήρθε αμέσως μετά το μακράν πιο εντυπωσιακό γευστικά πιάτο του σεφ. Το οποίο είναι ένα ταρτάρ από Black Angus σερβιρισμένο πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί και δουλεμένο με το μεδούλι από το κόκαλο στο οποίο ακουμπάει. Ελάχιστο ξύσμα τρούφας και τηγανητές πατάτες σε μορφή τραγανών ινών συμπληρώνουν τις υφές και τις γεύσεις, δυνατές και αμαρτωλές.
Στα δυνατά χαρτιά το καρέ αρνιού με μελιτζάνα, καπνιστό γιαούρτι κι έναν ιδανικό χειροποίητο πελτέ ντομάτας, όπως και η σφυρίδα ατμού με κρέμα κακαβιάς. Έκπληξη και τα γλυκά που υπογράφει η pastry chef Νάντια Μακρυγιάννη, ένα όνομα για να θυμάστε.
info
Πανεπιστημίου 4 και Κριεζώτου, Σύνταγμα, τηλ. 214 4442000. Κόστος: 60-70 €/άτομο, χωρίς ποτό.
Δείτε επίσης:
To smoothie που κάνει καλό στον εγκέφαλο
20 υγιεινές συνήθειες για να αποκτήσετε επίπεδη κοιλιά (VOL 2)
20 υγιεινές συνήθειες για να αποκτήσετε επίπεδη κοιλιά