Η Κύθνος, ένα νησί που τιμά τις ρίζες του, αλλά αγκαλιάζει το καινούργιο, υποδέχεται φέτος το καλοκαίρι μία νέα γευστική πρόταση. Η ιστορική ταβέρνα-ψησταριά «Καντούνι», η παλαιότερη του νησιού, περνά σε νέα εποχή και ξανασυστήνεται στο κοινό ως Kantouni Taverna μέσα από μια συνεργασία με γερά θεμέλια στην ελληνική γαστρονομία.

Στο τιμόνι αυτής της δημιουργικής αλλαγής βρίσκονται δύο γνώριμα ονόματα της εστίασης: ο σεφ Στέφανος Σαράντος, ιδιοκτήτης του Pasta Bar στη Νέα Φιλαδέλφεια, και ο Νικόλας Λαμπρογεώργος του Mirra Kythnos.

Με κοινή φιλοσοφία γύρω από το ποιοτικό κρέας και την αυθεντική φιλοξενία, παρουσιάζουν το νέο εγχείρημα που βασίζεται σε τρεις σταθερές αξίες: την ελληνική γαστρονομία, την αυθεντικότητα και, φυσικά, το καλό κρέας.

Ο εσωτερικός χώρος αποπνέει ζεστασιά και νοσταλγία: η ανοιχτή κουζίνα συναντά μια πλούσια δισκοθήκη με σχεδόν 1.000 βινύλια, ενώ τα μαρμάρινα τραπέζια διατηρούν την παραδοσιακή αισθητική της ταβέρνας.

Στο μενού κυριαρχούν οι γεύσεις της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας, όπως φρεσκοζυμωμένο ψωμί και τυροκαυτερή, χειροποίητα τυροπιτάκια με πρόβειο τυρί, λουκάνικα, αυθεντική χωριάτικη σαλάτα με φέτα του Τάτση και παντζάρια με κατσικίσια γραβιέρα. Δεν λείπουν και τα κλασικά της ώρας: κοντοσούβλι, μπιφτέκι, μπριζόλες και παϊδάκια.

Οι φωτιές στη σχάρα ανάβουν από νωρίς, ενώ η κουζίνα σερβίρει και μαγειρευτά, όπως αρνάκι με χυλοπίτες, γιουβέτσι, τζόλια, γεμιστά, μουσακά και σουτζουκάκια. Επίσης, κάθε μέρα, νέες προτάσεις ημέρας εμπλουτίζουν την γευστική εμπειρία στο Kantouni Taverna.

Το κρασί, αλλά και τα ποτά δεν θα μπορούσαν να λείπουν: 13 ετικέτες κρασιών και αποστάγματα όλων των ειδών συνθέτουν τη λίστα.

Info
Μέριχας, Κύθνος, 2281032220