Τηγανητό κοτόπουλο και μπέργκερς από το Godgilla Umami Street Food. Όσα δοκιμάσαμε από το υποκατάστημα του Αμαρουσίου και μάς άνοιξαν την όρεξη για περισσότερο street food με καταγωγή από τη Σαλαμίνα.

Επισκεφθήκαμε το Godgilla στο Μαρούσι όταν πρωτοάνοιξε. Street food μενού με απλά – και κάπως κλασικά ορεκτικά – και τα burger σε πρώτο πλάνο. Δοκιμάσαμε το double cheeseburger, μια κλασική επιλογή με δύο μοσχαρίσια μπιφτέκια, cheddar, ketchup, μουστάρδα και πίκλες αγγουριού. Ζουμερό το μπιφτέκι και ισορροπημένα τα υπόλοιπα υλικά με τις πίκλες να ξεχωρίζουν διακριτικά χωρίς να υπερκαλύπτουν. Το cowboy burger με smash μπιφτέκια με μπόλικο κρεμμύδι και μία πεντανόστιμη burger sauce. Από όσα φάγαμε burger φάγαμε το umami origin burger, με μοσχαρίσιο μπιφτέκι, μανιτάρια σωτέ, τυρί provolone, καραμελωμένα κρεμμύδια, κρόκο αυγού αργής ωρίμανσης και Aioli sauce ήταν το πιο ενδιαφέρον.

Θα επιστρέψουμε σίγουρα για να δοκιμάσουμε το πολυσυζητημένο The G.O.A.T burger με pulled γίδα, σάλτσα ντομάτας, chips μανιταριού, μαρμελάδα μπέικον, ρόκα, διπλό καπνιστό τυρί, πατάτες τηγανητές και BBQ sauce και τις κοτομπουκιές. Δ.Μ.

Το είχα καιρό στο μυαλό μου να το δοκιμάσω, αλλά δεν με είχε βγάλει ο δρόμος προς Σαλαμίνα. Αφού τo Godzilla Umami Street Food έχει έρθει πια και στο Μαρούσι, την ημέρα που αποφασίσαμε πως θα υποκύπταμε στην όρεξή μας για street food, ήταν η ευκαιρία που περιμέναμε. Φυσικά και πήραμε τον mixed κουβά, τον κλασικό, με φτερούγες, μπουτάκια και strips κοτόπουλου. Τα κομμάτια ήταν αρκετά μεγάλα, το ψήσιμο σωστό και το πανάρισμα ωραίο. Ειδικά τα strips ήταν πολύ τραγανά και χρυσαφένια. Στα μπουτάκια και στις φτερούγες όμως, δεν μου άρεσαν ιδιαίτερα τα μπαχαρικά που είχε το πανάρισμα. Μου θύμισαν πολύ έντονα τα μπαχαρικά του κοκκινιστού, την κανέλα και το μπαχάρι, και κάπως δεν μου ταίριαξαν πολύ με το τηγανητό κοτόπουλο, για το οποίο κατά τα άλλα δεν είχα κάποιο παράπονο.


Όμως, με αποζημίωσαν γευστικά κατά πολύ οι καυτερές φτερούγες, οι οποίες ήταν γενναιόδωρα γλασαρισμένες με σάλτσα buffalo. Ήταν αρκετά καυτερές, ζουμερές και πολύ γευστικές. Από τα μπέργκερ, δοκιμάσαμε τρία διαφορετικά. Αρχικά να πω πως όλα είχαν ένα αφράτο και βουτυράτο ψωμάκι που δεν διαλυόταν παρά την πληθωρική γέμιση και ήταν και από μόνο του νόστιμο. Πήραμε το Popcorn chicken bun, με τραγανό στήθος κοτόπουλο μαριναρισμένο σε buttermilk, μαρούλι, cheddar, πίκλα αγγουριού και τη δική τους σως. Ήταν μια αρκετά safe επιλογή, όντας και το πιο απλό από τα μπέργκερ με τηγανητό κοτόπουλο, που αν και νόστιμο, την επόμενη φορά θα δοκίμαζα κάποιο από τα υπόλοιπα.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Το Provatina gourmet burger όμως, σίγουρα θα το ξανά δοκίμαζα. Ζουμερό και καλοψημένο μπιφτέκι προβατίνας, κατσικίσιο τυρί, τριμμένο καρύδι, ρόκα, μπέικον, μανιτάρια σωτέ, καραμελωμένα κρεμμύδια και burger sauce, ήταν όλα ιδιαίτερα ισορροπημένα, και το αποτέλεσμα πολύ γευστικό. Μαζί με τις καυτερές φτερούγες, ήταν για εμένα δύο καλοί λόγοι να επιστρέψω για να δοκιμάσω κι άλλους κωδικούς του πληθωρικού μενού. Τέλος, δοκιμάσαμε και το The G.O.A.T burger, με pulled γίδα, σάλτσα ντομάτας, chips μανιταριού, μαρμελάδα μπέικον, ρόκα, διπλό καπνιστό τυρί, πατάτες τηγανητές και χειροποίητη BBQ sauce. Νόστιμο κι αυτό, όμως αρκετά γλυκό στο σύνολό του. Αν το ξανά έπαιρνα θα αφαιρούσα τις πατάτες και ίσως και τη μαρμελάδα μπέικον, γιατί και η BBQ sauce και η pulled γίδα γλύκιζαν αρκετά από μόνες τους και το τυρί δεν επαρκούσε για να ισορροπήσει τη γεύση. Αν αγαπάτε ιδιαίτερα τις γλυκές γεύσεις και σάλτσες πάντως, φτιάχτηκε για εσάς. Έχω πάντως δύο καλούς λόγους για να επιστρέψω, ενώ σίγουρα θα ήθελα να δοκιμάσω και κάποια από τα σάντουιτς αλλά και τα ορεκτικά του μενού τους. Ι.Ζ.

Κείμενο: Δέσποινα Μπαράκη, Ιωάννα Ζέρβα
Φωτογραφίες: Godgilla Umami Facebook page

Δείτε επίσης:

Starlight: Περιμέναμε μία ώρα στην ουρά για το talk of the town smash burger της Αθήνας