Τρία εναλλακτικά παιδιά, ο Βασίλης, ο Αντώνης και ο Σάββας μοιράστηκαν μια ιδέα που ξέρει να μαγειρεύει με υψηλή τεχνική και γνώση στην πιο χαλαρή βερσιόν της απόλαυσης.
Στην Extravaganza τίποτα δεν είναι εξτραβαγκάν! Τζαμαρία ολόγυρα, απλά τραπέζια, ανοιχτή κουζίνα, όλα σαν απόηχος παλιού καφενείου με φοιτητική διάθεση, που μαζεύει όλες τις ηλικίες και τις κοινωνικές τάξεις. Στο δίπλα τραπέζι μπορεί η παρέα να επιδίδεται σε θεαματικά κοκτέιλ, όμως εσύ θα μπορούσες να λιώσεις για τον καβουρμά στο τηγάνι με αβγό μάτι και ντομάτα πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί και ντιζάιν αμερικάνικου μπέργκερ.
«Γκουρμέ» είναι η ειλικρίνεια, λέει ο Αντώνης μέσα από την ανοιχτή κουζίνα του και σε σκοτώνει με την τηγανητή, τραγανή πατάτα του πασπαλισμένη με ρίγανη, με φέτα ή με αβγό στο καπάκι δίπλα σε ένα μαγικό καρπάτσο παντζάρι με πούδρα καρυδιού και μαριναρισμένη πανσέτα και φρέσκα μυρωδικά ή το υπέροχο κοτόπουλο με σάλτσα μήλου και την εντελώς γαλλική μπριζόλα με το αρωματικό βούτυρο.
Κι αν εδώ υπάρχει εξτραβαγκάντζα, είναι στην απόλυτη απουσία ζάχαρης: ο Αντώνης αρνείται να βάλει στο μενού κάτι που δεν είναι το φόρτε του. Παρηγορήσου με ένα γλυκό κοκτέιλ!
info
Στοά Πτολεμαίων 29Α, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 529791.