Ο Άρης Βεζενές έχει ταυτίσει το όνομά του με μερικές από τις κορυφαίες γαστρονομικές εμπειρίες που μπορεί να ζήσει κανείς στην Αθήνα. Επιδραστικός, με πρωτοποριακή φιλοσοφία πάνω στη μαγειρική, τη γεύση και την επιλογή της πρώτης ύλης όταν αποφασίζει να ενώσει τις δυνάμεις του με αντίστοιχες προσωπικότητες από όλον τον πλανήτη το αποτέλεσμα είναι πραγματικά ανεπανάληπτο.

Δέκα χρόνια πριν έκανε τη διαφορά καθώς ξεκίνησε να φιλοξενεί στο Vezene ανθρώπους που με την γαστρονομική τους ταυτότητα διαμορφώνουν το παγκόσμιο σκηνικό. Σήμερα συνεχίζει να εξελίσσεται διοργανώνοντας events που θα αφήσουν το δικό τους ξεχωριστό αποτύπωμα.

Τα εγκαίνια της φετινής σειράς ειδικών δείπνων με τίτλο Spin the Bottle γίνονται με το οινοποιείο Angelo Negro από την Ιταλία. Ο ίδιος ο οινοποιός και οινολόγος του κτήματος θα βρεθεί στην Αθήνα την Τρίτη 30 Ιανουαρίου και θα παρουσιάσει αποκλειστικά, σε μία και μοναδική βραδιά, κάποιες ετικέτες που θα ταιριάξουν με το μενού 5 σταδίων που έχει ετοιμάσει η ομάδα του Άρη Βεζενέ.

Οι καλεσμένοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν σε κάθε στάδιο του μενού ένα διαφορετικό κρασί. Πιστά στη γαστρονομική κουλτούρα του γνωστού εστιατορίου τα πιάτα που θα προσφέρει η κουζίνα σε αυτό το μοναδιό δείπνο θα κάνουν τη διαφορά με τους συνδυασμούς επιλεγμένων πρώτων υλών και τις χαρακτηριστικές τεχνικές τους.

Η οικογένεια Negro καλλιεργεί αμπελώνες στους λόφους του Roero στο Piedmont της Ιταλίας από το 1670 και ήταν οι πρώτοι που διέκριναν τις δυνατότητες αυτής της ανεξερεύνητης τότε περιοχής του Piedmont. Σήμερα, η οικογένεια θεωρείται ένας από τους οινικούς θρύλους της περιοχής αφού συνεχίζει να καλλιεργεί στον συγκεκριμένο τόπο. Πλέον δραστηριοποιείται, εκτός από την περιοχή του Roero, στο Barbaresco και στο Barolo.

Info
Τιμή για μενού 5 πιάτων με συνοδεία κρασιών: 95 ευρώ
Για κρατήσεις: reservations@vezene.gr και τηλ. 210 7232 002