Tο μικρό αδερφάκι του Manouka στεγάζεται σε ένα όμορφο νεοκλασικό του 1890 στον ήσυχο στενό πεζόδρομο της Ηρώνδα, στο Παγκράτι – πήρε τη θέση του παλιού Alficon. Η πρόσοψή του θυμίζει την Αθήνα μιας άλλης εποχής ενώ το εσωτερικό του είναι σε πιο μοντέρνες γραμμές. Τη διαμόρφωση της διακόσμησης ανέλαβε το Studio Materiality, που αποφάσισε να διατηρήσει τα χειροποίητα παραδοσιακά πλακάκια στο δάπεδο και την παλιά  ξύλινη σκάλα του σπιτιού και να ντύσει τους τοίχους του με έντονα χρώματα, στις αποχρώσεις του κόκκινου, του πορτοκαλί και του ροζ και μοτίβα φύσης και ελαφιών. Ακόμη και στο ταβάνι, το φωτιστικό installation μοιάζει με κεφάλι αρσενικού ελαφιού.

Έτσι το «Dear» στο όνομα του εστιατορίου μετατράπηκε σε «Deer» που στα αγγλικά σημαίνει «ελάφι» και είναι ομόηχο του dear. «Είμαι πολύ χαρούμενος με το αποτέλεσμα. Ο χώρος έχει αποκτήσει το δικό του χαρακτήρα», μου λέει ο ιδιοκτήτης του Dear Manouka, Μάνος Στρατάκης, και προσθέτει: «θέλησα να φέρω στην ομάδα μας και ένα σεφ που να μπορεί να δώσει ιδιαίτερο στίγμα στην κουζίνα του εστιατορίου».

Εδώ και λίγες μέρες την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο σεφ Άγγελος Μπακόπουλος ενώ χρέη head chef εκτελεί πλέον ο Μανούσος Χιωτάκης. Πέρα από τις αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν στο a la carte μενού, το Dear Manouka διαθέτει και μενού γευσιγνωσίας 7 σταδίων. «Η κουζίνα έχει fine comfort φιλοσοφία με έντονα ελληνικά στοιχεία. Το μενού μας βασίζεται σε λίγα και καλά υλικά ενώ ακολουθεί την εποχικότητα και την εντοπιότητα, με μικρές εξαιρέσεις όπως τα εξαιρετικής ποιότητας χτένια που έχουμε», μου λέει ο Άγγελος Μπακόπουλος.

Η γευστική διαδρομή του μενού γευσιγνωσίας ξεκινά με το καλωσόρισμα του σεφ, μια τραγανή κροκέτα αρνιού, ακουμπισμένη πάνω σε ketchup χέλι και καρέ κόκκινης πιπεριάς. Την σκυτάλη παίρνει ένα αφράτο milkbread που φτάνει αχνιστό και καλυμμένο με γλάσο από σάλτσα στιφάδο. Ιδιαίτερο πιάτο, τόσο για τη λεπτότητα στη γεύση όσο και για τον έντεχνο συνδυασμό των υλικών του, είναι η ελαφρώς καψαλισμένη γαρίδα, με coppa di Parma, μπροκολίνι και πλούσια καρμπονάρα sauce. Ξεχωρίζουν, ακόμη, για τα ψησίματα και τα ωραία αρώματά τους, το χτένι με λαδοτύρι και σελινόριζα μέσα σε κονσομέ μοσχαρίσιας γλώσσας καθώς και το μυλοκόπι με αγκινάρες, καρότα, πατάτες και σάλτσα λεμόνι.

Εξαίσια συνοδεία του γεύματος αποτελούν τα δημιουργικά κοκτέιλ δια χειρός Γιάννη Πίσσα καθώς και κρασιά από τον ελληνικό και τον διεθνή αμπελώνα, τη λίστα των οποίων επιμελείται η ταλαντούχα Ρένια Ζωγράφου.

Info
Ηρώνδα 8, Παγκράτι, τηλ. +30 210 7293 628

Φωτογραφίες: Άννα Τασιούλα