Χρυσοπράσινα ελαιόδεντρα, πλούσιες δάφνες, κυπαρίσσια και πολύχρωμα λουλούδια στήνουν ένα παραδεισένιο σκηνικό μακριά από τον θόρυβο της πόλης. Τα καλοκαιρινά απογεύματα, καθώς ο ήλιος δύει, τα κομψά τραπέζια γεμίζουν με δροσερά aperitivo και ιταλικά κρασιά. Εκλεκτά αλλαντικά κόβονται επιτόπου σε παραδοσιακή μηχανή και συνδυάζονται με ιδιαίτερα τυριά. Την ίδια στιγμή, χειροποίητες φοκάτσιες και λαχταριστές πίτσες ξεφουρνίζονται και σερβίρονται κατευθείαν ενώ βελούδινο χειροποίητο gelato κλείνει ιδανικά κάθε γεύμα.

Πού όμως συμβαίνουν όλα αυτά; Κάτω ακριβώς από τα μπαλκόνια του πιο εμβληματικού ξενοδοχείου της πρωτεύουσας! Πιο συγκεκριμένα, στο αίθριο του Alexander’s Lounge, στον πρώτο όροφο του Ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία.

Ακριβώς εκεί λοιπόν στο “Il Giardino Segreto” o executive chef Αστέριος Κουστούδης και η ομάδα του μας ταξιδεύουν στην καλοκαιρινή Ιταλία προσφέροντας τις πιο αυθεντικές γαστρονομικές εμπειρίες. Ντομάτα, μοτσαρέλα και βασιλικός, γκοργκοντζόλα και τρούφα, μορταδέλα με πέστο φιστικού Αιγίνης είναι μόνο μερικές από τις εκδοχές της τραγανιστής προζυμένιας πίτσας που φτιάχνουν. Στις μπρουσκέτες η αχνιστή χειροποίητη φοκάτσια με ελαιόλαδο και θαλασσινό αλάτι απογειώνει κάθε συνδυασμό και οι μπουκιές πλημμυρίζουν τον ουρανίσκο με αρώματα και γεύσεις Μεσογείου. Χειροποίητα είναι επίσης και τα κριτσίνια που πηγαίνουν τέλεια με τα πεντανόστιμα αλείμματα: πάστα πράσινης ελιάς, τυροκαυτερή κ.ά.

Στα τυριά πρωταγωνιστεί το ελληνικό στοιχείο αφού το μενού περιλαμβάνει γραβιέρα τρούφας, μανούρα Σίφνου και παλαιωμένο κασέρι Σοχού τα οποία σερβίρονται με σαλάμι σύκου, αγκινάρες Τήνου και ελιές. Στα αλλαντικά την τιμητική τους έχουν το Jamon Iberico, το Prosciutto San Daniele και το σαλάμι Sbriciolona. Κρασιά από την Τοσκάνη, το Πιεμόντε και τη Σικελία, σε ποτήρι ή μπουκάλι, συμπληρώνουν με τον καλύτερο τρόπο την εμπειρία ενώ οι βραβευμένοι bartenders του ιστορικού ξενοδοχείου ετοιμάζουν δροσιστικά απεριτίφ και cocktails.

Στα γλυκά, το χειροποίητο gelato του Pastry Chef Αλέξανδρου που φτιάχνεται καθημερινά με εξαιρετικές πρώτες ύλες και ολόφρεσκα υλικά είναι ιδανικό φινάλε για ένα καλοκαιρινό γεύμα. Πληθωρική σοκολάτα, αρωματική βανίλια Μαδαγασκάρης, φιστίκι Αιγίνης με όλη τη γεύση και τα αρώματα του καρπού και butterscotch, η κάθε γεύση έχει τη δική της ξεχωριστή χάρη. Όσο για τον περίφημο Baba Napoletano με σιρόπι εσπεριδοειδών, φιστίκι Αιγίνης και κρέμα βανίλια-μασκαρπόνε είναι τόσο αφράτος και αέρινος που δεν του αντιστέκεσαι εύκολα.

Info
Il Giardino Segreto menu 17:00 – 00:00
Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία, Βασιλέως Γεωργίου Α’ 1, τηλ.: 210 3330 748