Το wine bar Caravin μας συστήθηκε πέρυσι και αμέσως κέρδισε τις εντυπώσεις χάρη στην ενημερωμένη λίστα κρασιών του και τη vintage αισθητική του.
Το όνομα του προέρχεται από τη σύνθεση των λέξεων caravan (καραβάνι) και vin (το κρασί στα γαλλικά), όποτε ακούγοντας σε προδιαθέτει για ατελείωτα οινικά ταξίδια. Κάτι που η ιδιοκτήτρια του Caravin και sommelier Άννα Χρισκιώτη αγαπάει ιδιαίτερα. Ήθελε λοιπόν, να το προσφέρει απλόχερα και σε όσους επισκέπτονται το wine bar της, το οποίο είναι διακοσμημένο μεταξύ άλλων και με παλιές ταξιδιωτικές βαλίτσες.
Στον κατάλογο των κρασιών του, βρίσκουμε περίπου 100 ετικέτες ελληνικών κρασιών και 44 ακόμη διεθνείς ποικιλίες, εκ των οποίων τα 40 μπορούμε να απολαύσουμε και σε ποτήρι. Επιπλέον, ανά περιόδους ανοίγουν και κάποιες σπέσιαλ φιάλες. Αν αναρωτιέστε ποιο κρασί ταιριάζει καλύτερα στην καλοκαιρινή σας έξοδο ή ποιο συνδυάζεται πιο αρμονικά με το φαγητό της επιλογής σας, η Άννα Χρισκιώτη είναι πάντα παρούσα και πρόθυμη να σας βοηθήσει να βρείτε το κρασί που σας ταιριάζει.
Μιας και αναφερθήκαμε στο φαγητό, στο μενού του Caravin βρίσκουμε αρκετές επιλογές που μπαίνουν στο τραπέζι μας ως συνοδευτικά για το κρασί, όπως ποικιλίες τυριών και αλλαντικών και μπρουσκέτες, ενώ έχουν προτάσεις και για τη βραδινή μας έξοδο για φαγητό. Στην τελευταία μας επίσκεψη δοκιμάσαμε τραγανά σπανακοπιτάκια σε στυλ gyozas με μους φέτας και μυρωδικά, tartare παντζαριού ελαφρώς ξινό λόγω της sour cream που το συνοδεύει, baby καλαμάρι ωραία συνδυασμένο με λευκό ταραμά, ταλιατέλες αγγουριού και φιλέτα εσπεριδοειδών, καθώς και τη δική τους εκδοχή «τυλιχτού» που είναι doner με φιλέτο μόσχου, τοματίνια, μικρόφυλλα σαλατικά και caravin mayo. Στα κυρίως, οι επιλογές περιλαμβάνουν κρέας, ψάρι, αλλά και φρέσκα ζυμαρικά, όπως παπαρδέλες με φασκόμηλο, βασιλικό, πιπεριά Φλωρίνης, κολοκύθι και lime που είναι ένα ανάλαφρο πιάτο ιδανικό για το καλοκαίρι.
info
Ακάμαντος 11, Θησείο, τηλ. 211 4003962.
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά από τις 18:00 και τα Σαββατοκύριακα από τις 12:00 με brunch menu.