Ανησυχητικά τα νέα για vegetarians, vegans, hipsters αλλά και όλους εμάς τους υπόλοιπους, που μας αρέσει πολύ να προσθέτουμε αβοκάντο στις σαλάτες και στα snacks, μιας και η τιμή του αυξάνεται.

avocado

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Independent, οι εισαγωγές αβοκάντο από το Μεξικό, που είναι και ο σημαντικότερος προμηθευτής, έχουν μειωθεί τις τελευταίες εβδομάδες και αναμένεται να πέσουν ακόμη περισσότερο, ως αποτέλεσμα των μειωμένων συγκομιδών. Αποτέλεσμα αυτού, είναι να αυξάνεται και η τιμή του. Συγκεκριμένα, ένα κιβώτιο αβοκάντο των 10 κιλών από τον μεγαλύτερο παραγωγό στο Μεξικό πωλείται πλέον σε διπλάσια τιμή σε σχέση με πέρυσι, ενώ πρόκειται και για την ακριβότερη τιμή των τελευταίων 19 χρόνων.

avocado

Οι τιμές αναμένεται να μείνουν υψηλές κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και, μάλιστα, υπάρχουν εστιατόρια στις ΗΠΑ που το έχουν αφαιρέσει από το μενού τους, καθώς δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο νέο κόστος. Την ίδια στιγμή βέβαια, η ζήτηση για αβοκάντο δεν ήταν ποτέ πριν τόσο μεγάλη, οπότε αν και εσείς δεν είσαστε διατεθειμένοι να το αφαιρέσετε από τη διατροφή σας, ετοιμαστείτε απλά να πληρώσετε περισσότερα ή αναζητήστε τα ελληνικά αβοκάντο, που παράγονται στην Κρήτη.

Δείτε επίσης:
Πώς καθαρίζουμε εύκολα το αβοκάντο;