Η καυτή ποιοτική τάση του Smash Βurger στην Αμερική, αναδύεται στην Αθήνα, σιωπηλά, εδώ και 2 1/2 χρόνια, στην μικρή Ιαπωνική ψησταριά – pub Birdman, που τώρα φέρνει το λαχταριστό αυτό μπέργκερ στην πόρτα του σπιτιού μας, μέσω E-food και Wolt στο σπίτι.

Το δοκίμασαν, ενθουσιάστηκαν, και είπαν:
«Είναι κάθε μέρα sold-out, η ζήτησή του είναι 5πλάσια από τη διαθεσιμότητα, έρχονται από τις πιο απομακρυσμένες γειτονιές της Αθήνας για να το δοκιμάσουν και κάνουν ουρές τις οποίες δεδομένων των συνθηκών δεν ενθαρρύνουμε», λένε οι υπεύθυνοι του μαγαζιού. Πού πιστεύουν όμως ότι κρύβεται το μυστικό της επιτυχίας του; Στην ουσιαστική του απλότητα και στο Smashing.

Η less-is-more ανατομία του Birdman Smash
Καθώς το τροφαντό Birdman Smash patty ball πιέζεται πάνω στην καυτή plancha και δημιουργείται μια πεντανόστιμη «καραμέλωμένη», τραγανή κρούστα που κρύβει στο εσωτερικό του «μπιφτεκιού» μια πολύ ζουμερή σάρκα, εκφράζοντας την πεμπτουσία ενός κορυφαίου burger. Στη μυστική του συνταγή ο Άρης Βεζενές συμπυκνώνει την εμπειρία της υψηλής χασαπικής που καλλιεργεί συστηματικά στο “Vezene”, Διαλέγοντας grass fed αγελάδες, ενίοτε και συνταξιοδοτημένες, ράτσας Jersey, Ayrshire, Holstein, Highland, και Dexter (σπάνιες αυτόχθονες φυλές της Αγγλίας και των Σκανδιναβικών Χωρών) και εφαρμόζοντας μια nose to tail ολοκληρωμένη οικολογική διαχείριση του κρέατος.

Με μια less-is-more νοοτροπία που εστιάζει στην κορυφαία ποιότητα των υλικών συνδυάζει 5 μόλις, εξαιρετικά υλικά εκτός από το κρέας: αφράτο χειροποίητο potato bun που ατμίζεται και ψήνεται, American cheese που λιώνει τέλεια γύρω από το burger, homemade καπνιστή Birdman tonkatsu ketchup, ολόφρεσκα και τραγανά μαρούλι και κρεμμύδι.

Είναι η μεταξύ τους αρμονία που κάνει τόσο γιαμ το Birdman Smash Burger, και έρχονται από τις πιο απομακρυσμένες γειτονιές της Αθήνας για να το δοκιμάσουν. Θέλουν να κάνουν ουρές, τις οποίες δεδομένων των συνθηκών δεν ενθαρρύνουμε.

Υστερόγραφο για το παρόν και το μέλλον…
Ύστερα από 120.000 κομμάτια του που έχουν πουληθεί στα 2 ½ χρόνια από το λανσάρισμά του, τα διθυραμβικά σχόλια του κόσμου και το γεγονός ότι είναι κάθε μέρα sold out, μας αναγκάζουν να σκεφτούμε μετά χαράς ότι είναι καιρός να αποκτήσει το Birdman Smash επιτέλους το δικό του σπίτι!

Δείτε επίσης:

Lockdown: Μάς έκοψε την έξοδο, μάς έφερε το γκουρμέ πακέτο στο σπίτι

Ωδή στο μπέργκερ: 7 συνταγές για μεγάλες πείνες

Burger με κοτόπουλο αλά MasterChef