Από Δευτέρα 30/2 έως και την Κυριακή 5/2/2017 το Balcony στο Κουκάκι μας ταξιδεύει στις γεύσεις του Ν. Αιγαίου μέσα από ένα θαλασσινό μενού 7 πιάτων, 4 τοπικών οίνων κι ενός απίθανου λικέρ με ούζο και καφέ που θα προσφέρεται σε ειδική τιμή.

BALCONY

BALCONY4

Πήραμε την πρώτη γεύση δοκιμάζοντας για εσάς πριν από εσάς το μενού που επιμελήθηκε η ομάδα του Balcony, με πρώτες ύλες και προϊόντα του Νότιου Αιγαίου και επικεφαλής στην κουζίνα τον Νίκο Φωτιάδη. Μια γουλιά Αιγαίο για αρχή με τηγανάκια (στρειδόχτενα) με τρίμμα από αβγοτάραχο κολιού και πάστα μάραθου που σερβίρονται πάνω σε χοντρό αλάτι. Οι ανάσες ιωδίου συνεχίζονται με ροδίτικο «πλατό» θαλασσινών με πεταλίδα, χοχλιό και νυχάκι πάνω σε ένα στρώμα από ροδίτικο φύκι, σταφυλιά και κρίταμο Τήνου.

BALCONY1

IMG_8289

Η κυκλαδίτικη σαλάτα από ντοματίνια σερβίρεται με ξινοτύρι, φύλλα κάπαρης και λαδοπαξίμαδο. Ακολουθεί μιλφέιγ μελιτζάνας με σάλτσα λιαστής ντομάτας και συριανής λούζας πάνω σε μπισκότα από τρίμμα κρίθινου παξιμαδιού. Ζυμαρικό στη συνέχεια, με χυλοπίτες με βασιλικό, σκορδολουκάνικο και Σαν Μιχάλη. Και μετά το κουνέλι, τσιγαριαστό με κάππαρη, λεμονόφυλλα και Πατατού (την πίτα από την Τήνο). Το μενού κλείνει γλυκά με μια παραλλαγή της Σφολιάτσας Σύρου με περγαμόντο γκλασέ και συνδυάζεται με 4 ποτήρια κρασί από τοπικές ποικιλίες του Νοτίου Αιγαίου και με λικέρ ούζο καφέ.

BALCONY3

info
Βεΐκου 1 & Δημητρακοπούλου, Κουκάκι, τηλ. 211 4118437. Κόστος: 30€