Το ταϊλανδέζικο, που 3 χρόνια πριν μπήκε στη λίστα με τα αγαπημένα μας, άλλαξε μενού και εμπλούτισε τον κατάλογό του με περισσότερα cocktails!
Μακριά από τη μαγειρική μόδα των «πειραγμένων» πιάτων και των εξεζητημένων υλικών, ο νέος executive chef του εστιατορίου, ο Ελληνοταιλανδός Ben Προβής, δίνει βάση στα απλά και φρέσκα υλικά από το βασίλειο του Σιάμ και στα καρυκεύματα, που τόσο αγαπά. Με έμπνευση από τις σπιτικές μαζώξεις της μητέρας του, που θυμάται από παιδί, προτείνει πιάτα με κίτρινο, πράσινο και κόκκινο κάρυ, πιάτα με νούγιες ρυζιού, δροσερές σαλάτες και άλλα πολλά αυθεντικά και νόστιμα.
Δοκιμάσαμε και ξεχωρίσαμε το πράσινο κάρρυ με φιλέτο κοτόπουλου, μελιτζάνες, μπιζέλια, γλυκό βασιλικό και καπνιστή καρύδα, που ήταν καυτερό «τόσο όσο» και τις νούγιες ρυζιού με σάλτσα τριλογίας κρεάτων, πράσινων λαχανικών και σόγιας. Όλα υπέροχα μαγειρεμένα από φρέσκα υλικά και φρέσκια διάθεση. Η ταϋλανδέζικη εκδοχή των spring rolls, τα τραγανά φύλλα ρυζιού γεμισμένα με λαχανικά, κοτόπουλο, χοιρινό και γαρίδες ήταν επίσης πολύ καλά, αν και πιο ιδιαίτερα ήταν τα ωμά spring rolls, που δεν είχαν καθόλου τηγανιστεί.
Όμως, δεν γίνεται να πας στο Tamarind και να μην πάρεις και ένα από τα υπέροχα cocktails του Γιάννη Ορφανού, όπως το αρωματικό “The Flying Monk” με ρούμι, τζίντζερ, passion fruit και lime ή το Bloody Yum Goong με βότκα, χυμό τομάτας, tabasco και βραστή γαρίδα!
Τέλος, άφησε χώρο και για την πιο ιδιαίτερη μους μαύρης σοκολάτας που έχεις ποτέ γευτεί. Με πιπεριά τσίλι και σορμπέ πορτοκάλι. Απλά υπέροχη!
info
Κεραμεικού 51, Μεταξουργείο, τηλ. 210 5225945, www.tamarindathens.gr