Είναι το γλυκό που μας βάζει σε χριστουγεννιάτικη διάθεση, περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο, αφού εμφανισιακά μας θυμίζει χιονισμένο σκηνικό. Το μεγαλύτερο μυστικό του τέλειου κουραμπιέ είναι το καλό βούτυρο. Οι κουραμπιέδες οι σωστοί έχουν υπέροχα αρώματα και μοναδική γεύση, είναι αφράτοι και τραγανοί, γεμάτοι αμύγδαλα και μπόλικη άχνη. Αν δεν προλαβαίνετε να τους φτιάξετε στο σπίτι προμηθευτείτε τους από τους καλύτερους τεχνίτες της αγοράς.

Rita’s cookies
Η Ρίτα Αμιραλιάν φτιάχνει τους υπέροχους κουραμπιέδες της καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Μικροί, σε μέγεθος μπουκιάς, και ελαφρώς μακρόστενοι είναι σούπερ βουτυράτοι και έχουν μπόλικο χοντροκομμένο αμύγδαλο. Πωλούνται σκέτοι ή αχνίζονται με ζάχαρη κατ΄ επιλογή του πελάτη.
Δομοκού 40Α, Πειραιάς, τηλ.: 210 4912 323

Παπασπύρου
Από το 1940 η οικογένεια Παπασπύρου φτιάχνει τους πιο παραδοσιακούς κουραμπιέδες της πόλης. Αφράτοι και ανάλαφροι, γεμάτοι με τα αρώματα και τη γεύση φρέσκου βουτύρου κορυφαίας ποιότητας. Σε μέγεθος κλασικό αλλά και σε μπουκίτσες, για όλα τα γούστα.
Τατοΐου 100 & Κολοκοτρώνη 29, Κηφισιά, τηλ.: 210 6204 836

Τα Γιούλια
Μπορεί να είναι γνωστά για τις ολόφρεσκες «χιονούλες» (γλυκό με λευκή κρέμα και ινδοκάρυδο) και τα τσουρέκια τους αλλά και τα χριστουγεννιάτικα γλυκά που φτιάχνουν είναι εξαιρετικά. Τραγανοί κουραμπιέδες που μοσχοβολάνε βούτυρο γάλακτος και καβουρδισμένο αμύγδαλο λιώνουν στο στόμα.
Αλέκου Παναγούλη 74, Νέα Ιωνία, τηλ.: 210 2798 351

Αφοί Ασημακόπουλοι
Κουραμπιέδες με φρέσκο βούτυρο γάλακτος και καβουρδισμένο ελληνικό αμύγδαλο, βουτηγμένοι στην άχνη, ακριβώς σαν αυτούς που έφτιαχναν οι γιαγιάδες και οι μαμάδες μας.
Χαριλάου Τρικούπη 82, Εξάρχεια, τηλ.: 210 3610 092

Le Greche
Κάθε Χριστούγεννα στο Le Greche τα κουραμπιεδάκια φτιάχνονται με αγάπη, μεράκι και τα καλύτερα υλικά. Κλείνονται μέσα στα πιο κομψά γυάλινα βαζάκια, για να διατηρούν τη φρεσκάδα τους και να τα δωρίζετε στους αγαπημένους σας.
Λυκούργου 2, Φάρος Ψυχικού, τηλ.: 213 041 6299

Παύλου
Το άρωμα του ανθόνερου πλημμυρίζει το στόμα σε κάθε μπουκιά ενώ το βούτυρο, το αμύγδαλο και η ζάχαρη είναι σε απόλυτη ισορροπία. Γεύση νοσταλγική που μιλάει κατευθείαν στην καρδιά.
Παπαδιαμαντοπούλου 24, Αθήνα, τηλ.: 21 0777 401

Marie & Antoinette
Αυτοί οι κουραμπιέδες είναι κυριολεκτικά αφρός. Μικρούτσικοι και μοσχοβολιστοί έχουν γεύση σπιτική και αρώματα παράδοσης. Μπορεί το μαγαζί να εξειδικευεται στις πίτες αλλά αξίζει να περάσετε μόνο και μόνο για ένα (ή  και περισσότερα) κουτάκια κουραμπιέδες, για το σπίτι ή για δώρο.
Τριανταφυλλίδη 22, Νέο Ψυχικό, τηλ.: 213 0416 420 

Φύσις
Εδώ τα γλυκά φτιάχνονται χωρίς ζάχαρη, γλουτένη και ζωϊκά λιπαρά αλλά με εκλεκτά, βιολογικά στην πλειοψηφία τους, υλικά που απογειώνουν τη γεύση. Στους χειροποίητους κουραμπιέδες μπαίνει αγνό παρθένο ελαιόλαδο και γίνονται τραγανοί και πεντανόστιμοι, χωρίς ίχνος υγρασίας.
Λεωφ. Κηφισίας 98, Μαρούσι, τηλ.: 211 4069 267

Αχνιστή Θεσσαλονίκη
Plaisir
Οι μυρωδιές του βουτύρου και του αμύγδαλου σε πιάνουν από την πόρτα αφού τις ημέρες των γιορτών ξεφουρνίζονται συνεχώς κουραμπιέδες και ξεπουλάνε σχεδόν αμέσως μόλις αχνιστούν.
Αριστοτέλους 4, τηλ.: 2310 277 444

Η Δορκάδα
Φτιάχνουν το καλύτερο γιαούρτι της πόλης, οι κουραμπιέδες τους όμως είναι αυτοί για τους οποίους δημιουργούνται ουρές όλες τις ημέρες των γιορτών. Με old school μισοφέγγαρο σχήμα και βούτυρο δικής τους παραγωγής είναι απολαυστικότατοι.
Κασσάνδρου 66, τηλ.: 2310 234 675