Η τροφή των θεών. Δύο γυναίκες ένωσαν τις ιδέες και την κοινή τους αγάπη για «το πιο συναρπαστικό υλικό στον πλανήτη» και δημιούργησαν τις σοκολάτες Esophy.

Η σοκολάτα μάς εμπνέει γιατί εμπεριέχει έννοιες όπως ζεστασιά, πάθος, δημιουργία, ευχαρίστηση, γενναιοδωρία, αγάπη. Όπως ακριβώς και η Μεσόγειος. Αποφασίσαμε να ενώσουμε αυτούς τους δύο κόσμους και να δημιουργήσουμε σοκολάτες εμπνευσμένες από τη Μεσόγειο. Μας εμπνέουν ο ήλιος, η θάλασσα, οι μυρωδιές, οι συνήθειες, η φιλοξενία, οι τέσσερις εποχές, τα αρώματα, τα χρώματα. Φτιάχνουμε τις συνταγές μας, στις οποίες χρησιμοποιούμε φρέσκα, φυσικά υλικά χωρίς να προσθέτουμε ζάχαρη ή αλκοόλ – ένα φυσικό συντηρητικό που συχνά χρησιμοποιείται για να παρατείνει τη διάρκεια ζωής της σοκολάτας»: με αυτά τα λόγια συνοψίζουν η Σοφία Δενδρινού και η Ευδοκία Λιάκου τη φιλοσοφία της εταιρείας τους, Ésophy που δημιούργησαν το 2017 με έδρα την Κηφισιά.

Η Μεσόγειος εμπνέει
Περιγράφουν γεύσεις και αρώματα που τις εμπνέουν: «Για εμάς η σοκολάτα είναι η πιο ισχυρή λέξη στο λεξικό, το πιο συναρπαστικό τρόφιμο στον πλανήτη! Ελπίζουμε να κάνουμε παγκοσμίως δημοφιλείς, συνταγές μας εμπνευσμένες από τη Μεσόγειο, με φιστίκια Αιγίνης, εσπεριδοειδή όπως περγαμόντο, τη μαστίχα Χίου, το σύκο Κύμης, πορτοκάλια και λεμόνια από την Κρήτη, βασιλικό, λεβάντα και μέντα της Πελοποννήσου, αλλά και συνδυασμούς όπως το γιαούρτι με το μύρτιλο. Όλα μας τα υλικά είναι διαλεγμένα από τοπικούς παραγωγούς».
Εκτός από την ντελικάτη γεύση της σοκολάτας, δίνεται μεγάλη σημασία και στις συσκευασίες: «Έχουμε μεταφέρει το πάθος μας στον συνεργάτη μας, Γιώργο Προμπονά, που εικονογράφησε ό,τι ακριβώς θέλαμε να αποδώσουμε. Οι συσκευασίες πρέπει να αντανακλούν τον χαρακτήρα κάθε συνταγής. Αποδώσαμε την αίσθηση του χειροποίητου, είναι ζωγραφισμένες στο χέρι, το γευστικό προφίλ κάθε σοκολάτας συνδυάζεται με την αντίστοιχη τονικότητα των χρωμάτων και επιλέξαμε σχέδια που μαρτυρούν τα υλικά».

Από τον Οκτώβριο, η παραγωγή στεγάζεται σε πρότυπο παρασκευαστήριο στον Άγιο Στέφανο. Παράλληλα, διοργανώνουν πολλά σεμινάρια για το πώς μπορεί να συνδυαστεί γευστικά η σοκολάτα με το κρασί, τον καφέ, το κονιάκ ή άλλα ποτά, καθώς και με τυριά. Στη σοκολατένια γκάμα της Ésophy εντάσσονται διαρκώς νέα προϊόντα: «Θα λανσάρουμε ξεχωριστές συνταγές για τα γνωστά σε όλους “βραχάκια”, τα δικά μας Crunchies. Οι ιδέες είναι ανεξάντλητες».

Δείτε επίσης:
Σοκολάτα: Γνωρίζατε ότι η κατανάλωσή της το πρωί βοηθά στη σταθεροποίηση του βάρους σας;

Είναι η λευκή σοκολάτα, πραγματική σοκολάτα;

Κι όμως, η μαύρη σοκολάτα μπορεί να σε βοηθήσει να χάσεις κιλά