Στην “έθνικ” γειτονιά του Συντάγματος, μεταξύ Νίκης, Απόλλονως, Ξενοφόντως και Βουλής, όπου συναντιούνται οι κουζίνες της Ασίας και του Μεξικού, έρχεται να προστεθεί ένα φοβερό εστιατόριο που δεν βάζει σύνορα στο μενού του, παρά μόνο όρεξη και διάθεση να προσφέρει μοναδικές γαστρονομικές εμπειρίες.

Πίσω του ο Κώστας Πισσιώτης και ο Σωτήρης Κοντιζάς, δύο άνθρωποι που πρώτα απ’ όλα αγαπούν το καλό φαγητό. Γνωρίστηκαν για πρώτη φορά επί εποχής Πbox, όπου ο πρώτος ήταν συνιδιοκτήτης και ο δεύτερος sous chef. Σήμερα, αποφάσισαν να μοιραστούν μαζί μας αυτή την αγάπη για το αυθεντικά καλό φαγητό, σε ένα ολοκαίνουργιο εστιατόριο στη Βουλής.

THE-TEAM

Το όνομα του είναι Nolan (εκ του γνωστού Βρετανού σκηνοθέτη που τόσο αγαπά ο Κώστας Πισσιώτης) και ο χώρος του -που ετοιμάζεται πυρετωδώς από την ομάδα UCS, προκείμενου να είναι έτοιμος για το opening στα μέσα του Δεκέμβρη-, θα είναι μια σύγχρονη εκδοχή του αστικού περιβάλλοντος της Αθήνας του ’60 και του ’70, με κυρίαρχα υλικά το μωσαϊκό, το μάρμαρο, το ξύλο και το μέταλλο. Άλλωστε, το Nolan εμπνέεται από τα μεγάλα αστικά κέντρα, τα εστιατόρια τους και το φαγητό που αναζητά ο επισκέπτης σε όποια μητρόπολη του κόσμου και αν βρεθεί.

Όσο για το μενού, αυτό θα είναι ένας συγκερασμός Ανατολής και Δύσης χωρίς να περιορίζεται γεωγραφικά. Ο σεφ Σωτήρης Κοντιζάς (με Έλληνα πατέρα και Γιαπωνέζα μητέρα) θα ετοιμάζει πιάτα με επιρροές κυρίως από την Ελλάδα και την Ιαπωνία, χωρίς να τους λείπουν, βέβαια, και στοιχεία από όλο τον κόσμο. Από το street food του Βιετνάμ και του Πεκίνο μέχρι το τηγανητό κοτόπουλο, στόχος είναι να φτάνει στο τραπέζι σου νόστιμο και “φιλόξενο” φαγητό. Θέλεις να πάρεις μια γεύση; Το πιάτο με παλαμίδα, σταμναγκάθι, σουτζούκι και dashi μάς δίνει μια πρώτη ιδέα για τα δημιουργικά “παντρέματα” που θα γίνονται στην κουζίνα του Nolan. Εν αναμονή της πρώτης δοκιμής λοιπόν!

info
Nolan, Βουλής 31-33, Αθήνα.