Όποιος λαχταρήσει καλό κρέας, από το Βόλο ως τη νοτιότερη εσχατιά του Πηλίου, θα λαχταρήσει τον…Γερμανό του. Που είναι Έλληνας, τον λένε Γιάννη, ξέρει από καλό κρέας και είναι αρχιμάστορας στο ψήσιμο.

20170418_181929

20170418_174331

Πουθενά αλλού στο Πήλιο δεν θα σε ρωτήσουν πώς θέλεις ψημένη τη μπριζόλα σου, δεν θα σε κοιτάξουν σαν εξωγήινο αν τη ζητήσεις “saingnante” και βέβαια, θα σου τη φέρουν όπως τη λαχτάρησες, με το αιματάκι της. Ο Γιάννης μπορεί την τέχνη του να την έμαθε στη Γερμανία ωστόσο κάτι ήξερε που έριξε την άγκυρα της ψησταριάς του στην πλατεία στο Νεοχώρι, το οποίο σας συνιστώ ανεπιφύλακτα για την αφτιασίδωτη, παραδοσιακή ομορφιά του.

20170418_172842

20170418_182150

Ένα χωριό που προσπέρασε ο τουρισμός για να το αφήσει ανέγγιχτο, με τις ορτανσίες και τα πέτρινα αρχοντικά του, με τη σκιά των πλατανιών της πλατείας και μπόνους το διάσημο παϊδάκι του Γιάννη. Σε συσκευασία απλής ταβέρνας, το μενού εδώ θα μπορούσε να σταθεί στα πιο ψαγμένα κρεατοφαγικά μαγαζιά της πρωτεύουσας: μια ολοζώντανη χωριάτικη-ζητείστε την με ντόπιο γαλοτύρι αντί για φέτα-θα ακονίσει την όρεξή σου για τα μαγικά βουβαλίσια κεμπάπ, το βουβαλίσιο λουκάνικο και τη βελούδινη, ζουμερή βουβαλίσια μπριζόλα με τη μεστή γεύση, που κόβεται σαν βαμβάκι. Ακόμη και η χοιρινή μπριζόλα εδώ, δεν έχει καμία σχέση με όσες έχεις δοκιμάσει στη ζωή σου: είναι το ντόπιο χοιρινό, είναι το ροζέ όσο-τόσο ψήσιμο. Υπάρχει όμως και η σούβλα με το κοντοσούβλι της, τα μαγειρευτά της ημέρας από φασολάδα μέχρι αγριογούρουνο με κυδώνια, αληθινή τηγανητή πατάτα και το υπέροχο γιαούρτι στο τέλος, με αρωματικό μέλι και καρύδια ή με σπιτικά γλυκά του κουταλιού.

info
Γιάννης ο Γερμανός, πλ. Νεοχωρίου, Πήλιο, 24230 55390

Δείτε επίσης
Η Ελένη Ψυχούλη μάς συστήνει τις παραλίες του Πηλίου

Διακοπές στο πανέμορφο Πήλιο και το καλοκαίρι