Το εστιατόριο Simul gastronomic situ στο Κολωνάκι, είναι πλέον ανοικτό από το μεσημέρι, εγκαινιάζοντας νέες γαστρονομικές εμπειρίες, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν και ένα μπαρ για… ελαιόλαδο.

Πέρα από την ανανέωση στον εσωτερικό του χώρο και την προσθήκη του νέου μπαρ, μας επιφυλάσσει και γαστρονομικές εκπλήξεις, με δύο ελληνικά εμβληματικά προϊόντα, που θα έχουν την τιμητική τους -το έξτρα παρθένο ελληνικό ελαιόλαδο και το τυρί. Συγκεκριμένα, το Simul δημιουργεί Olive Oil bar, αποκλειστικά με βραβευμένα εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα από όλες τις ελαιοπαραγωγικές περιοχές της Ελλάδας, επιλεγμένα μέσα από την λίστα του Διεθνούς Διαγωνισμού Ελαιολάδου ATHENA. Εκεί, οι επισκέπτες του εστιατορίου μπορούν να δοκιμάσουν διαφορετικές ποικιλίες, ενώ τα λάδια τα απολαμβάνουν και στα ωμά πιάτα του καταλόγου. Επιπλέον, εκλεκτά ελληνικά τυριά από μικρούς παραγωγούς, σερβίρονται ανεξάρτητα σε trolley bar, κάνοντας εξαιρετικό pairing με την ανανεωμένη λίστα κρασιών και spirits.

Όσο για τα νέα μενού, η εποχικότητα και η ποιότητα της πρώτης ύλης, συνεχίζουν να εμπνέουν τον σεφ Νίκο Θωμά, που προτείνει δύο ανεξάρτητες κάρτες -μια για το a la carte menu και μια για το degustation menu-, με εντελώς διαφορετικά πιάτα μεταξύ τους. Το a la carte μενού για τον χειμώνα περιέχει κρύα και ωμά πιάτα, όπως Παρφέ από συκωτάκια πουλερικών, Ταρτάρ ψαριού ημέρας με αυγοτάραχο και Ταρτάρ μόσχου, με μοσχαρίσιο μεδούλι, ενώ στα ζεστά πιάτα βρίσκουμε μεταξύ άλλων Μοσχαρίσια γλώσσα με miso, Hot Dog μπακαλιάρου, Βιολογικό χοιρινό Κρήτης με καμένο λάχανο και μήλο, αλλά και Καλαρρύτικο αρνάκι με γίγαντες, πιπεριές Φλωρίνης και φέτα. Το Degustation menu πάλι, που ονομάζεται #bistronomy#, αποτελείται από 8 πιάτα, εντελώς διαφορετικά από τον κατάλογο του a la carte.

Το νέο bar του Simul τέλος, φιλοξενεί πλέον premium ξένα και ελληνικά αποστάγματα και εξαιρετικά signature και classic cocktails, ιδανικά για aperitivo και digestive, αλλά και pairing με τα πιάτα των μενού. Η λίστα κρασιών, ιδιαίτερα αναβαθμισμένη, δίνει έμφαση στον ελληνικό αμπελώνα, περιέχοντας όμως και ξένες ετικέτες, του παλαιού και του νέου κόσμου, από εμβληματικές ποικιλίες. Στη νέα wine list υπάρχουν ακόμη φυσικά κρασιά, orange wines αλλά και premium wines.

info
Υψηλάντου 63, Κολωνάκι, τηλ. 210 7224737.
Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα – Σάββατο 13:00-00:00. Κυριακή κλειστά.

Δείτε επίσης:
Γκαστόνε: Νέο κρεατοφαγικό στέκι από την ομάδα του Cookoovaya

Las Bocas: Δημιουργικοί μεζέδες από τον Μίλτο Αρμένη στη Νέα Φιλαδέλφεια

Μαραθιά: H Τήνος αλλιώς