Sponsored content

Όταν γινόμαστε γονείς, συνειδητοποιούμε ότι κάθε επιλογή που κάνουμε για τα παιδιά μας είναι πολύ σημαντική. Η διατροφή τους δεν αποτελεί εξαίρεση και γι’ αυτό αναζητάμε συνεχώς τροφές πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά, ώστε να θωρακίσουμε την υγεία τους και να εξασφαλίσουμε τη σωστή ανάπτυξή τους. Άλλωστε, η σωστή διατροφή ξεκινά από τις πρώτες ημέρες ζωής ενός παιδιού αρχικά με το μητρικό γάλα, και στην πορεία με άλλες τροφές που εντάσσονται σιγά σιγά στο διαιτολόγιό του, και σε αυτή τη δεύτερη φάση όλοι οι γονείς δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή σε κάθε τι που προσφέρουμε στα μικρά μας, ακόμα και στο νερό. Μάλιστα, το νερό αποτελεί βασικό συστατικό για την παρασκευή των βρεφικών γευμάτων και δεν πρέπει να υποβαθμίζουμε το ρόλο του.

Ακριβώς επειδή τα παιδιά μας βρίσκονται σε τρυφερή ηλικία, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να χρησιμοποιούμε νερό χωρίς νιτρικά, με χαμηλά επίπεδα νατρίου και χαμηλή περιεκτικότητα σε άλατα. Τα νιτρικά είναι φυσικές οξειδωτικές χημικές ουσίες που εκτός από το νερό βρίσκονται στο έδαφος και είναι ευεργετικά για τα φυτά, όμως είναι πολύ επιβλαβή για τον ανθρώπινο οργανισμό, ιδιαίτερα όταν η πρόσληψη είναι μακροχρόνια. Η επίσημη κρατική σύσταση για την κατανάλωση νιτρικών σε επτά χώρες της ΕΕ (Γερμάνια, Γαλλία, Αυστρία, Ιταλία, Ισπανία, Πολωνία και Τσεχία) είναι 10mg/L NO3 (το ανώτερο όριο) για τα βρέφη, τα μικρά παιδιά και τις εγκυμονούσες. Ως εκ τούτου θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στις επιλογές μας.

Αυτός είναι ο λόγος που το πραγματικά αγνό νερό, το πολυτιμότερο αγαθό για τη ζωή μας, έχει προτεραιότητα στη διατροφή των μωρών μας. Το πιο κατάλληλο για τη βρεφική ηλικία είναι το AQUA Carpatica, ένα νερό φυσικό και αγνό, που πηγάζει από τα Καρπάθια Όρη και φτάνει ως εμάς χωρίς καμία τεχνητή επεξεργασία. Έτσι, μπορούμε να το χρησιμοποιούμε άφοβα όταν μαγειρεύουμε για τα μωρά μας, εξασφαλίζοντας όλα τα οφέλη για τον τρυφερό οργανισμό τους.

Όμως, πώς μπορούμε να ετοιμάσουμε τις βρεφικές τροφές με αγνό νερό AQUA Carpatica; Ο σεφ Πάνος Ιωαννίδης, νέος μπαμπάς και ο ίδιος, αποφάσισε να αλλάξει τον τρόπο που μαγειρεύουμε για τα μικρά μας και ετοιμάζει εμπνευσμένα, νόστιμα γεύματα, μαγειρεμένα αποκλειστικά με AQUA Carpatica που θα ζηλέψουμε και οι ίδιοι. Σε συνεργασία με την Χριστίνα από το mporonafao.gr, σηκώνει τα μανίκια και βρίσκει τρόπους για να εντάξει τροφές από όλες τις ομάδες στα καθημερινά γεύματα των παιδιών, με τον πιο εύγευστο τρόπο.

Τίποτα δεν λείπει από το μενού: βρεφικό γάλα με AQUA Carpatica, βραστά αυγά, βραστό κρέας και μοσχαρίσιος ζωμός, σούπα βελουτέ με φάβα, κολοκύθα και καρότα, porridge βρώμης με γιαούρτι και φρούτα, κοτόπουλο ψητό με βραστά λαχανικά, μπιφτέκια από ψημένο κοτόπουλο και βραστά λαχανικά, για να γνωρίσουν τα παιδιά τις γεύσεις και να έχουν ομαλή μετάβαση από την αλεσμένη τροφή σε κανονικό φαγητό, με ολόκληρα κομμάτια τροφίμων.

Σηκώνουμε τα μανίκια και ξεκινάμε το μαγείρεμα. Δείτε τις απολαυστικές συνταγές στα βίντεο που ακολουθούν:

Όσο για τη γεύση, δεν πρέπει να ανησυχούμε. Κρυστάλλινο, χωρίς νιτρικά, πλούσιο σε φυσικά μέταλλα το AQUA Carpatica έχει γεύση εξαιρετικά ευχάριστη και απαλή που δεν επηρεάζει καθόλου το φαγητό, αλλά αντίθετα το αναδεικνύει γευστικά.

Το AQUA Carpatica αναβλύζει καθαρό και γάργαρο στα Καρπάθια Όρη, μια από τις τελευταίες παρθένες εκτάσεις της Γης που είναι καλυμμένη με πυκνά δάση ελάτων και βελανιδιών. Το νερό φτάνει στις δυο πηγές μετά από μακρόχρονη διαδρομή κατά τη διάρκεια της οποίας περνά από φυσικό φιλτράρισμα και εμπλουτίζεται με μεταλλικά στοιχεία με φυσικό τρόπο. Τα 88 διεθνή βραβεία που έχει αποσπάσει μέχρι στιγμής, πιστοποιούν την υψηλή ποιότητα και την απαράμιλλη γεύση του και το καθιστούν χωρίς αμφιβολία, νούμερο ένα επιλογή για εμάς και τα παιδιά μας.

Το Φυσικώς Ανθρακούχο Φυσικό Μεταλλικό Νερό AQUA Carpatica είναι χωρίς νιτρικά και το Φυσικό Μεταλλικό Νερό είναι με σχεδόν μηδενικά νιτρικά (0,6 mg/l). Επιπλέον, υπάρχει το Φυσικό Μεταλλικό Νερό Kids (σχεδόν χωρίς νιτρικά) με καπάκι ασφαλείας που εμποδίζει τις διαρροές και την υπερχείλιση, ειδικά σχεδιασμένο για να μπορούν να το κρατήσουν παιδιά από πολύ μικρή ηλικία, όπως θα κρατούσαν το μπιμπερό τους, ή ένα ποτήρι με εργονομική λαβή.

Η απαλή γεύση του AQUA Carpatica και όλα τα ευεργετικά συστατικά που περιέχει το καθιστούν τη νούμερο ένα επιλογή για όλους και ακόμα περισσότερο για τα παιδιά μας.

www.aquacarpatica.gr
Facebook: AQUA.Carpatica.GR
Instagram: aquacarpatica.gr