Διανύουμε την περίοδο που κάνουμε τα περισσότερα τραπέζια από ποτέ! Και μπορεί ανήμερα των Χριστουγέννων να είθισται να τρώνε γαλοπούλα στον υπόλοιπο κόσμο, όμως, εδώ στην Ελλάδα, έχουμε μεγαλύτερη αδυναμία στο κοτόπουλο. Πόσο εύκολο, όμως, είναι να πετύχουμε το τέλειο πιάτο;

Χρήσιμα tips για τέλεια μαγειρέματα
Υπάρχουν μερικά «μυστικά» tips για να καταφέρουμε να έχουμε το τέλειο μαγειρεμένο κοτόπουλο όχι μόνο στις γιορτές, αλλά και στην καθημερινότητά μας.
* Αποφεύγουμε να τρυπάμε το κοτόπουλο με μαχαίρι διότι κατ’ αυτόν τον τρόπο χάνει όλους τους χυμούς του.
* Προκειμένου να μείνει το κοτόπουλο μαλακό, βάζουμε ροδέλες λεμόνι στην κοιλιά.
* Όσον αφορά το μαρινάρισμα με τα όξινα υλικά καλό είναι να μην ξεπερνάει τη μια ώρα, ώστε να μην υπερισχύσει η γεύση της μαρινάδας από αυτή του κοτόπουλου.
* Τέλος, σημαντικό είναι, αφού ψήσουμε το κοτόπουλο, να το αφήνουμε μέσα στο φούρνο με μισάνοιχτη πόρτα για περίπου 15 με 20 λεπτά. Σε αυτό το διάστημα, οι χυμοί του πουλερικού θα «επαναδιανεμηθούν» σε όλο τον όγκο του.
* Τέλος, επιλέγουμε την καλύτερη πρώτη ύλη! Γιατί όπως και να το κάνουμε, όταν έχεις στη διάθεσή σου το κοτόπουλο ελεύθερης βοσκής ΠΙΝΔΟΣ εξασφαλίζεις και ποιότητα και γεύση, οπότε προσφέρεις ό,τι πιο γευστικό και υγιεινό στους καλεσμένους σου. Αυτό συμβαίνει αφενός γιατί τα κοτόπουλα ελεύθερης βοσκής ΠΙΝΔΟΣ τρέφονται μόνο με 100% φυτικές πιστοποιημένες τροφές, πλούσιες σε καλαμπόκι (εξού και το κίτρινο χρώμα), αφετέρου γιατί μεγαλώνουν με παραδοσιακό τρόπο εκτροφής, σε υψόμετρο άνω των 700μ. στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων. Τυχαία νομίζετε ότι έχουν λάβει τη διάκριση του Βραβείου Ανώτερης Γεύσης από το Διεθνές Ινστιτούτο Γεύσης και Ποιότητας – iTQi στις Βρυξέλλες;

Με αυτά τα χρήσιμα tips τα πιάτα σας θα ξεχωρίσουν στο γιορτινό τραπέζι. Για να μην ψάχνετε τι να φτιάξετε σας δίνουμε εμείς 3 υπέροχες συνταγές που είναι δοκιμασμένες, πεντανόστιμες και κατάλληλες ακόμα και για το γιορτινό Ρεβεγιόν. Αρκεί βέβαια το κοτόπουλο να είναι ελεύθερης βοσκής ΠΙΝΔΟΣ!