Ποιος είπε ότι η απόλαυση ενός ωραίου γλυκού προϋποθέτει και να ξοδέψετε όλο σας το χρόνο στην κουζίνα; Επειδή λοιπόν δεν είμαστε όλοι δεινοί ζαχαροπλάστες και ο χρόνος μας δεν είναι πάντα αρκετός για να επιδοθούμε στο γλυκό «σπορ» της ζαχαροπλαστικής, πάντα υπάρχουν έξυπνες επιλογές για να φτιάξουμε τέλεια γλυκά σε χρόνο dt και με απόλυτη επιτυχία.

Όσο δύσκολο μπορεί να σάς φαίνεται το να φτιάξετε ένα γλυκό τόσο εύκολο μπορεί να είναι αφού στην αγορά κυκλοφορεί μια μεγάλη γκάμα από προϊόντα ζαχαροπλαστικής, που μπορούν να γίνουν οι καλύτεροί σας σύμμαχοι στη ζαχαροπλαστική κάνοντάς σας τη ζωή πιο εύκολη.

mikri-christmas2

Θέλετε για παράδειγμα να φτιάξετε ένα banoffee και να χρησιμοποιήσετε στη βάση του μπισκότο ανακατεμένο με λιωμένη σοκολάτα; Στην αγορά θα βρείτε έτοιμο Τριμμένο Μπισκότο και Κουβερτούρα σε Σταγόνες που θα λιώσετε και θα αναμείξετε με το μπισκότο. Το μπισκότο ταιριάζει επίσης πολύ με Κρέμα Ζαχαροπλαστικής και με Κρέμα Άνθος Αραβοσίτου, δημιουργώντας στη στιγμή ένα ανάλαφρο τράϊφλ. Οι έτοιμες Κρέμες Ζαχαροπλαστικής είναι πανεύκολες στην παρασκευή τους και φτιάχνονται πολύ απλά: χτυπάτε για μερικά λεπτά το περιεχόμενο του φακέλου στο μίξερ με φρέσκο γάλα και έχετε στη στιγμή «επαγγελματική» crème patisserie χωρίς κόπο. Είναι ιδανικές για κάθε συνταγή που περιέχει κρέμα, ενώ για το τελείωμα μπορείτε να περιχύσετε τα γλυκά σας με έτοιμο Γλάσο Σοκολάτας και να πασπαλίσετε με λίγο Κακάο και λίγη Κουβερτούρα σε Σταγόνες ή λίγη Τρούφα Σοκολάτας. Μπορείτε με αυτόν τον τρόπο να φτιάξετε από τούρτες και μικρά κεράσματα μέχρι ατομικά γλυκάκια που θα σερβίρετε στο ποτήρι και όλοι θα μείνουν κάτι παραπάνω από ευχαριστημένοι.