Sponsored Content

Τσουρέκια, κουλούρια, τάρτες, cheesecake και trifle είναι μόνο μερικά από τα γλυκά που αγαπάμε να απολαμβάνουμε τις γιορτινές ημέρες της άνοιξης. Όλες αυτές οι λιχουδιές, παραδοσιακές και μοντέρνες, έχουν μια θέση στα τραπέζια μας. Η κάθε συνταγή όμως για να πετύχει θέλει συγκεκριμένη τέχνη και έχει τα ιδιαίτερα μυστικά της. Ένα είναι όμως το υλικό εκείνο που πάει παντού και εξασφαλίζει σίγουρη επιτυχία: το βούτυρο! Εμείς φτιάχνουμε και σας προτείνουμε αφράτα τσουρέκια, κουλουράκια που μοσχοβολάνε, βελούδινες γαλατόπιτες, τραγανές τάρτες, λαχταριστά cheesecake και ανάλαφρα trifle με βούτυρο Lurpak! Ποια είναι όμως τα βήματα που θα εγγυηθούν την πλήρη επιτυχία των γλυκών στο γιορτινό τραπέζι του Πάσχα;

Τσουρέκια

Τα πασχαλινά τσουρέκια είναι αναπόσπαστο μέρος των γιορτών και αξίζει τον κόπο να φτιάχνονται με μεράκι και φροντίδα. Η επιτυχία τους απαιτεί υπομονή, ποιότητα υλικών και προσοχή στις λεπτομέρειες. Καίριο στοιχείο είναι το ζύμωμα και η ξεκούραση του ζυμαριού. Σε πρώτη φάση τα υλικά χρειάζονται καλό ανακάτεμα ώστε να γίνει μια λεία και βελούδινη ζύμη. Στη συνέχεια, αυτή πρέπει να μείνει σκεπασμένη σε ζεστό μέρος για τουλάχιστον ένα δίωρο ώστε να διπλασιαστεί σε όγκο. Αν και μπορούμε να τη βάλουμε και στο μίξερ, προτιμάμε να την πλάσουμε στο χέρι για καλύτερο έλεγχο της ποιότητάς της. Δεν ξεχνάμε να προσθέσουμε αρώματα από μαχλέπι, μαστίχα και καρδάμωμο που προσδίδουν ιδιαίτερο χαρακτήρα. Το βούτυρο πρέπει να είναι υψηλής ποιότητας, για να ενισχύσει τη γεύση, γι’ αυτό χρησιμοποιούμε βούτυρο Lurpak που παράγεται από 100% αγελαδινό γάλα και δεν περιέχει συντηρητικά. Πριν βάλουμε το τσουρέκι στον φούρνο, έχουμε στο νου μας πως το ψήσιμο πρέπει να γίνεται με ακρίβεια, χωρίς να ανοίγουμε τον φούρνο συχνά, έτσι ώστε να μη μειωθεί ο όγκος της ζύμης. Εάν ακολουθήσουμε βήμα βήμα τις παραπάνω συμβουλές, θα έχουμε αναμφισβήτητα στο τραπέζι μας τα πιο αφράτα, αρωματικά και απολαυστικά πασχαλινά τσουρέκια.

Κουλουράκια

Τα πασχαλινά κουλούρια γεμίζουν το σπίτι με αρώματα και εμείς τα αγαπάμε για την ακαταμάχητη βουτυρένια γεύση και την τραγανή ζύμη τους. Φτιάχνονται πολύ εύκολα και γρήγορα αλλά για να πετύχουμε το σωστό αποτέλεσμα χρειάζεται να τηρούμε προσεκτικά τα βήματα της συνταγής και φυσικά να χρησιμοποιούμε βούτυρο άριστης ποιότητας που είναι το βασικότερο υλικό για το γιορτινό αυτό γλυκό. Εμείς βάζουμε στη συνταγή μας ποιοτικό βούτυρο Lurpak ,100% αγελαδινό για να εξασφαλίσουμε πως θα έχουμε στο τραπέζι μας τα πιο νόστιμα πασχαλινά κουλουράκια. Επιπλέον, η ακρίβεια στο ζύγισμα των υλικών είναι ουσιαστική, ενώ το κοσκίνισμα του αλευριού και η διατήρηση των υλικών σε θερμοκρασία δωματίου παίζουν σημαντικό ρόλο στην όλη διαδικασία. Θυμόμαστε ακόμα να αναδέψουμε πολύ καλά στο μίξερ (τουλάχιστον για 10 λεπτά) το βούτυρο και τη ζάχαρη, ενώ για το ζύμωμα αρκεί απλά να ανακατέψουμε ελαφρά με το χέρι τα υλικά για να ενωθούν. Πριν πλάσουμε τα κουλούρια μας, σκεπάζουμε τη ζύμη με βαμβακερή πετσέτα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20-30 λεπτά. Τέλος, φροντίζουμε να τα ψήσουμε στη σωστή θερμοκρασία και στη συνέχεια να τα αποθηκεύσουμε σε κατάλληλο δοχείο που θα διατηρήσει αναλλοίωτη τη γεύση τους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Τάρτες, cheesecake και trifle

Οι τάρτες, τα cheesecakes και τα trifles είναι γλυκά με εκλεπτυσμένη γεύση και πλούσια υφή. Η επιτυχία τους βασίζεται σε ορισμένες βασικές αρχές, με κύρια προϋπόθεση τη χρήση βουτύρου υψηλής ποιότητας που εγγυάται το ιδανικό αποτέλεσμα. Για αυτό φροντίζουμε πριν μπούμε στην κουζίνα, να προμηθευτούμε 100% αγελαδινό βούτυρο Lurpak για να εξασφαλίσουμε πως η τάρτα μας θα γίνει τραγανή και η κρέμα στο cheesecake και το trifle πλούσια και αέρινη. Θυμόμαστε να βάλουμε κρύο βούτυρο και να ψήσουμε την τάρτα μας σε χαμηλή θερμοκρασία μόλις για 15 λεπτά, έτσι ώστε η ζύμη μας να αποκτήσει τη χαρακτηριστική τραγανή υφή. Για τη γέμιση του cheesecake, προσθέτουμε 100% αγελαδινό βούτυρο Lurpak στην κρέμα, καθώς η ποιότητα του βουτύρου επηρεάζει αισθητά το αποτέλεσμα. Όσον αφορά στα trifles, το βούτυρο χρησιμοποιείται συνήθως στην παρασκευή της βάσης, όπως π.χ. στα μπισκότα, όπου και σε αυτή την περίπτωση η ποιότητά του παίζει καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία του γλυκού.

Δείτε παρακάτω την αγαπημένη μας συνταγή για πασχαλινά τσουρέκια που μοσχοβολούν μαστίχα! Με βούτυρο Lurpak φυσικά, τι άλλο;

Πασχαλιάτικα τσουρέκια