Sponsored content

Το μωράκι μας μεγάλωσε και πλέον αρχίζει να εξερευνά τον κόσμο γύρω του, κάνοντας όλο και πιο σταθερά βήματα κάθε φορά. Για το παιδί, η νηπιακή ηλικία είναι μια συναρπαστική περίοδος, γεμάτη ανακαλύψεις και προκλήσεις, αλλά και γευστικές απολαύσεις αφού έχει περάσει από τις αλεσμένες τροφές στα ολόκληρα κομμάτια φαγητού, και σιγά σιγά αρχίζει να τρώει μόνο του χρησιμοποιώντας κουτάλι και πιρούνι. Σε αυτό το στάδιο είναι σημαντικό να του παρέχουμε μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή, γεμάτη θρεπτικά συστατικά που συμβάλλουν στη σωστή ανάπτυξή του.

Εκτός από τις τροφές που καταναλώνει το παιδάκι μας, εξαιρετικά σημαντικό είναι και το νερό, τόσο αυτό που πίνει όσο και αυτό που χρησιμοποιούμε για να παρασκευάσουμε τα γεύματά του. Στην τρυφερή αυτή ηλικία, ένα νερό χωρίς νιτρικά με ελάχιστα επίπεδα νατρίου και χαμηλή περιεκτικότητα σε άλατα, είναι μια ιδανική επιλογή όχι μόνο για το παιδί μας, αλλά και για εμάς τους ίδιους.

Τα νιτρικά είναι φυσικές οξειδωτικές χημικές ουσίες πολύ επιβλαβείς για τον ανθρώπινο οργανισμό, ιδιαίτερα όταν η πρόσληψη είναι μακροχρόνια. Μάλιστα, η επίσημη κρατική σύσταση για την κατανάλωση νιτρικών σε επτά χώρες της ΕΕ (Γερμάνια, Γαλλία, Αυστρία, Ιταλία, Ισπανία, Πολωνία και Τσεχία) είναι 10mg/L NO3 (το ανώτερο όριο) για τα βρέφη, τα μικρά παιδιά και τις εγκυμονούσες. Ως εκ τούτου θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στις επιλογές μας και να υποτιμάμε την ποιότητα του νερού που πίνουμε, είτε είναι βρύσης, είτε είναι εμφιαλωμένο, καθώς ακόμα και στα εμφιαλωμένα υπάρχουν ίχνη νιτρικών αλάτων, ειδικά όταν πρόκειται για τη διατροφή του παιδιού μας.

Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν, τόσο το πόσιμο νερό που προσφέρουμε στο παιδί μας σε καθημερινή βάση αλλά και αυτό που χρησιμοποιούμε για το μαγείρεμα του φαγητού του να είναι καθαρό, απαλλαγμένο από όλα τα επιβλαβή χημικά και χωρίς νιτρικά, όπως το AQUA Carpatica. Ένα νερό φυσικό και αγνό, που φτάνει ως εμάς κατ’ ευθείαν από τα Καρπάθια Όρη, χωρίς καμία τεχνητή επεξεργασία. Με ειδικά σχεδιασμένη φιάλη για τα μικρά χεράκια του, το παιδί μας είναι πλέον αρκετά δυνατό για να κρατήσει το μπουκάλι του AQUA Carpatica Kids με Φυσικό Μεταλλικό Νερό το οποίο συλλέγεται από την προστατευόμενη πηγή Bajenaru στα Καρπάθια, με τρόπο που διατηρεί αναλλοίωτη την αναλογία του σε μέταλλα, στο ισορροπημένο pH και τη γεύση του.

Η περιεκτικότητά του σε νιτρικά είναι σχεδόν μηδενική και έτσι μπορεί να καταναλωθεί από μωρά, νήπια και γυναίκες σε εγκυμοσύνη με απόλυτη ασφάλεια για την υγεία τους. Τα 88 διεθνή βραβεία που έχει αποσπάσει μέχρι στιγμής, πιστοποιούν την υψηλή ποιότητα και την απαράμιλλη γεύση του και το καθιστούν χωρίς αμφιβολία, νούμερο ένα επιλογή για εμάς και τα παιδιά μας.

Όμως δεν πρέπει να παραβλέπουμε τη σημασία του νερού στην παρασκευή του φαγητού. Το Φυσικό Μεταλλικό Νερό AQUA Carpatica είναι ιδανικό για τη μαγειρική και μας εξασφαλίζει όλα τα οφέλη για τον τρυφερό οργανισμό των νηπίων. Ο σεφ Πάνος Ιωαννίδης, νέος μπαμπάς και ο ίδιος, αποφάσισε να μοιραστεί μαζί μας συναρπαστικές συνταγές για τα μικρά μας, μαγειρεμένες αποκλειστικά με AQUA Carpatica.

Μαγειρεύει εμπνευσμένα, νόστιμα γεύματα και σε συνεργασία με την Χριστίνα από το mporonafao.gr, σηκώνει τα μανίκια και βρίσκει τρόπους για να εντάξει τροφές από όλες τις ομάδες στα καθημερινά γεύματα των παιδιών, με τον πιο εύγευστο τρόπο.

Ο σεφ προτείνει για τα πεινασμένα μας μικρά, κεφτεδάκια με κολοκύθι και ατζέμ πιλάφι, σαλάτα με kale, τυρί cottage και πατζάρι, γιουβέτσι και κομπόστα φρούτων. Μπορούμε να δούμε τις συνταγές βήμα βήμα στα βίντεο που ακολουθούν:

Όσο για τη γεύση, δεν πρέπει να ανησυχούμε. Κρυστάλλινο, χωρίς νιτρικά, πλούσιο σε φυσικά μέταλλα, το AQUA Carpatica έχει γεύση εξαιρετικά ευχάριστη και απαλή που δεν επηρεάζει καθόλου το φαγητό, αλλά αντίθετα το αναδεικνύει. Η απαλή γεύση του και όλα τα ευεργετικά συστατικά που περιέχει, το καθιστούν τη νούμερο ένα επιλογή για όλους και ακόμα περισσότερο για τα παιδιά μας, που χρειάζονται ό,τι πιο αγνό για την ανάπτυξή τους.