Sponsored Content
Το νερό, πηγή ζωής για τα παιδιά αλλά και για τους ενήλικες, είναι το πολυτιμότερο αγαθό για τον οργανισμό μας, ειδικά το καλοκαίρι. Η μεγαλύτερη απόλαυση για τα μικρά μας αυτήν την εποχή είναι οι γρανίτες αφού όχι μόνο είναι νόστιμες και δροσιστικές αλλά είναι ο πιο ευχάριστος τρόπος ενυδάτωσης. Το ίδιο ισχύει φυσικά και για εμάς τους ενήλικες που λόγω ζέστης θέλουμε να ενυδατωθούμε απολαμβάνοντας κάτι γευστικό.
Στο γραφείο, στο σπίτι, στο γυμναστήριο, στην εκδρομή ή στις διακοπές, όπου και αν είμαστε τώρα που οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν θέλουμε κάτι να μας δροσίσει και να μας αναζωογονήσει. Σπιτικές γρανίτες σε διάφορες φρουτένιες γεύσεις, δροσερά-αποτοξινωτικά ροφήματα νερού εμπλουτισμένα με λαχανικά, φρούτα, φρέσκα μυρωδικά ακόμα και μπαχαρικά είναι μόνο μερικές από τις ευφάνταστες ιδέες που μπορούμε να ετοιμάσουμε στο σπίτι. Το μυστικό βρίσκεται στην επιλογή των υλικών και φυσικά στην ποιότητα του νερού που θα χρησιμοποιήσουμε.
Φυσικώς Ανθρακούχο Φυσικό Μεταλλικό νερό vs σοδόνερα
To Φυσικώς Ανθρακούχο Φυσικό Μεταλλικό νερό και τα σοδόνερα μοιάζουν στην υφή αλλά είναι εντελώς διαφορετικά στη γεύση και φυσικά στην επίδραση που έχουν στον οργανισμό μας. Οι ειδικοί λένε ότι η κατανάλωση των Φυσικώς Ανθρακούχων Νερών μας προσφέρει ευεξία και μας βοηθάει να βελτιώσουμε τη διατροφή μας. Ειδικά όταν τα χρησιμοποιούμε σε ροφήματα νερού συνδυάζοντάς τα με άλλα υλικά όπως φρούτα και λαχανικά το αποτέλεσμα εκτός από εξαιρετικά ωφέλιμο είναι και πολύ γευστικό. Ο λόγος είναι απλός, τα Φυσικώς Ανθρακούχα Νερά όχι μόνο δεν επηρεάζουν τα αρώματα και τις γεύσεις των υπόλοιπων συστατικών με τα οποία συνδυάζονται αλλά αναδεικνύουν κάθε λογής υλικό. Ταυτόχρονα, προστατεύουν στο στομάχι και βοηθούν στη χώνεψη.
Αντίθετα, τα σοδόνερα έχουν έντονη οξύτητα στη γεύση και άσχημη επίγευση με αποτέλεσμα να επηρεάζουν αρνητικά τον ουρανίσκο αλλά και το στομάχι μας. Η διαφορά φαίνεται περισσότερο στη χώνεψη. Πρακτικά, τα σοδόνερα είναι απλά νερά, μεταλλικά ή μη, τα οποία περιέχουν διοξείδιο του άνθρακα (CO2) σε ελεύθερη μορφή, δηλαδή τους προστίθεται βιομηχανικά ανθρακικό οξύ. Τα Φυσικώς Ανθρακούχα Φυσικά μεταλλικά νερά δημιουργούνται λόγω της γεολογικής δομής των Καρπαθίων στο υπέδαφός των οποίων εμπεριέχονται σβησμένα παλαιά ηφαίστεια που αναβλύζουν ακόμη φυσικό διοξείδιο του άνθρακα. Γεωλογικές σχισμές μεταξύ ασβεστολιθικών Δολομιτών (ηλικίας ενός δις ετών) και Ηφαιστειογενών πετρωμάτων (ηλικίας δέκα εκατ. ετών) επιτρέπουν την άνοδο και την ανάμιξη αυτού του διοξειδίου του άνθρακα με τα υπόγεια κοιτάσματα νερού γι αυτό και τα Φυσικώς Ανθρακούχα Φυσικά μεταλλικά νερά μας βοηθούν να χωνέψουμε ομαλά και απόλυτα φυσικά επειδή περιέχουν ασβέστιο, νάτριο κ.ο.κ., δηλαδή διττανθρακικά άλατα. Τα διττανθρακικά άλατα εκλύουν μετά την πόση σταδιακά το διοξείδιο του άνθρακα καθώς είναι τα βασικά αλκαλικά στοιχεία που αντισταθμίζουν την οξύτητα του γαστρικού οξέος.
Νερό χωρίς νιτρικά: η πιο υγιεινή επιλογή για τα ποτά και τα γλυκά μας
Τα Νιτρικά (ΝΟ3) είναι ισχυρές οξειδωτικές χημικές ουσίες που εξαιρετικά επικίνδυνες για τον ανθρώπινο οργανισμό. Τα Νιτρικά είναι ο κύριος παράγοντας μόλυνσης των υδάτων στην Ευρώπη γι αυτό και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει εκδόσει ειδική Οδηγία (Directive 91/676/EEC) με την οποία επιβάλει τον περιορισμό της χρήσης τους. Η Γερμανία, η Γαλλία, η Αυστρία, η Ιταλία, η Ισπανία, η Πολωνία και η Τσεχία διαθέτουν Δημόσια Σύσταση με συγκεκριμένα επιτρεπόμενα όρια νιτρικών που αφορούν την κατανάλωση από ευπαθείς ομάδες. Πιο αναλυτικά, το όριο για για τα βρέφη και τις εγκυμονούσες είναι 10mgr/ και για τους ενήλικες είναι 50mgr/L.
Επιλέγουμε AQUA Carpatica για τέλεια καλοκαιρινά ροφήματα και λαχταριστά επιδόρπια
Το AQUA Carpatica ανθρακούχο είναι Φυσικώς Ανθρακούχο Μεταλλικό Νερό, πλούσιο σε φυσαλίδες CO2, που αναβλύζει από μια παρθένα περιοχή στα Καρπάθια όρη. Με ισορροπημένη περιεκτικότητα σε πλούσια μεταλλικά στοιχεία (φυσικοί ηλεκτρολύτες) και χωρίς καθόλου νιτρικά το AQUA Carpatica Φυσικώς Ανθρακούχο Μεταλλικό Νερό έχει ευχάριστη γεύση ενώ δεν έχει καθόλου επίγευση. Μάλιστα, το ένα λίτρο AQUA Carpatica Φυσικώς Ανθρακούχο νερό, παρέχει το 41% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης ενός ενήλικα σε ασβέστιο και το 28% σε μαγνήσιο. Το Φυσικό Μεταλλικό Νερό AQUA Carpatica αγνό και αμόλυντο πηγάζει από τα παρθένα δάση της Τρανσυλβανίας και δεν περιέχει σχεδόν καθόλου νιτρικά (0,6 mgr/L). Υψηλό pH (7,94 – για το φυσικό μεταλλικό νερό), πολύ μικρή περιεκτικότητα σε νάτριο και πλούτος σε διττανθρακικά άλατα είναι μόνο μερικά από τα μοναδικά του χαρακτηριστικά. Όλοι αυτοί οι λόγοι κάνουν τα νερά AQUA Carpatica, Μεταλλικό και Φυσικώς Ανθρακούχο Μεταλλικό, ιδανικά υλικά για δροσερά ροφήματα και ελαφρια φρουτένια επιδόρπια. Ακολουθήστε τις δημιουργικές μας προτάσεις και απολαύστε τα όλο το καλοκαίρι.
Νερό με λεμόνι, αγγούρι και δυόσμο
1 λίτρο Φυσικώς Ανθρακούχo Φυσικό Μεταλλικό Νερό AQUA Carpatica
1 λεμόνι, κομμένο σε λεπτές φέτες
1 λάιμ, κομμένο σε λεπτές φέτες
1 αγγουράκι, κομμένο με πίλερ σε λεπτές φέτες
φυλλαράκια δυόσμου
Ρίχνουμε σε μια κανάτα το λεμόνι, το λάιμ και μερικές φέτες από αγγούρι καθώς και μερικά φυλλαράκια δυόσμου. Γεμίζουμε την κανάτα με Φυσικώς Ανθρακούχo Φυσικό Μεταλλικό Νερό AQUA Carpatica και παγάκια και σερβίρουμε.
Σπιτική βυσσινάδα
1 κιλό ώριμα βύσσινα
1 λίτρο Φυσικό Μεταλλικό Νερό AQUA Carpatica για το βράσιμο και Φυσικώς Ανθρακούχo Φυσικό Μεταλλικό Νερό AQUA Carpatica
1 κ.σ. καστανή ζάχαρη ή στέβια για κάθε 1 ποτήρι χυμό που θα μείνει μετά το βράσιμο των φρούτων
Χυμό από ½ λεμόνι
Πλένουμε καλά τα βύσσινά και τα καθαρίζουμε από κοτσάνια και κουκούτσια. Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με το Φυσικό Μεταλλικό Νερό AQUA Carpatica. Μόλις αρχίσει να βράζει και βγάλει αφρό στην επιφάνεια, ξαφρίζουμε καλά και χαμηλώνουμε την θερμοκρασία της κουζίνας. Σιγοβράζουμε με μισάνοιχτο καπάκι για περίπου μισή ώρα μέχρι να μαλακώσουν. Τοποθετούμε ένα σουρωτήρι επάνω από άλλη κατσαρόλα και σουρώνουμε τα βύσσινα. Αυτά που θα σταθούν στο σουρωτήρι, τα πιέζουμε όσο μπορούμε, με κουτάλι ή με το εργαλείο του πουρέ, ώστε να πάρουμε όλους τους χυμούς. Μετράμε πόσα φλιτζάνια χυμό έχουμε, ώστε να χρησιμοποιήσουμε την σωστή αναλογία γλυκαντικής ουσίας. Αφού προσθέσουμε και την καστανή ζάχαρη ή στέβια στο μίγμα μας, σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει καλά η βυσσινάδα μας. Αν δημιουργηθεί αφρός, ξαφρίζουμε καλά. Στο τέλος, προσθέτουμε και τον χυμό από το μισό λεμόνι. Βάζουμε λίγη βυσσινάδα στο ποτήρι μας και συμπληρώνουμε Φυσικό Μεταλλικό Νερό AQUA Carpatica ή Φυσικώς Ανθρακούχo Φυσικό Μεταλλικό Νερό AQUA Carpatica, ανάλογα πόσο ελαφριά ή πιο γεμάτη θέλουμε την βυσσινάδα μας.
Γρανίτα καρπούζι
1 κιλό καρπούζι ώριμο και γλυκό (χωρίς τη φλούδα)
2 φλιτζάνια καρπούζι, σε κυβάκια
5 κ.σ. μέλι, κατά προτίμηση ανθόμελο
5 φλιτζάνια Φυσικό Μεταλλικό Νερό AQUA Carpatica
4 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το Φυσικό Μεταλλικό Νερό AQUA Carpatica με το μέλι σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να λιώσει το μέλι. Δυναμώνουμε τη φωτιά και βράζετε για 10 λεπτά ακόμη. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει εντελώς. Πολτοποιούμε το καρπούζι στο μπλέντερ και προσθέτουμε στον πολτό και τα κυβάκια του φρούτου. Ρίχνουμε το κρύο σιρόπι, το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε το μίγμα σε ένα ρηχό μεταλλικό σκεύος και το αφήνουμε στην κατάψυξη. Όταν αρχίσει να παγώνει -1 ώρα περίπου αργότερα- το αφρατεύουμε με πιρούνι. Το αφήνουμε πάλι για 1 ώρα στην κατάψυξη. Όταν αρχίσει να πήζει, το βγάζουμε από την κατάψυξη και το χτυπάμε στο μπλέντερ. Ξαναβάζουμε το μίγμα στην κατάψυξη, αφού φροντίσουμε να είναι 2εκ. τουλάχιστον πιο κάτω από τα χείλη του σκεύους γιατί, όταν παγώνει, αυξάνει σε όγκο. Κάθε 1 ώρα περίπου το αφρατεύουμε με πιρούνι μέσα στην κατάψυξη ή το χτυπάμε στο μπλέντερ. Αυτό θα το επαναλάβουμε δύο τρεις φορές ακόμη. Πριν σερβίρουμε τη γρανίτα, τη βγάζουμε από την κατάψυξη και την αφήνουμε λίγο στο ψυγείο για να μαλακώσει ελαφρά. Σερβίρουμε τις γρανίτες σε ποτήρια, χωνάκια ή μέσα σε καρπούζι αδειασμένο από τη σάρκα του.
Σορμπέ ροδάκινο
1½ κιλό ώριμα ροδάκινα
1/2 φλιτζάνι μέλι, κατά προτίμηση ανθόμελο
2 φλιτζάνια Φυσικό Μεταλλικό Νερό AQUA Carpatica
1 σφηνάκι λικέρ μαστίχα
4 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
4 κουτ. σούπας λικέρ ροδάκινο
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το Φυσικό Μεταλλικό Νερό AQUA Carpatica με το μέλι και τα βράζουμε για 5 λεπτά (από τη στιγμή που θα αρχίσει ο βρασμός). Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το λικέρ και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει. Καθαρίζουμε τα ροδάκινα και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπλέντερ, τα ροδάκινα, το κρύο σιρόπι, το χυμό λεμονιού και το λικέρ. Πολτοποιούμε καλά μέχρι να δημιουργηθεί ένας απαλός πουρές. Μεταφέρουμε τον πουρέ σε μεταλλικό δοχείο και παγώνουμε στην κατάψυξη για 2 ώρες. Βγάζουμε το σορμπέ από το ψυγείο, ανακατεύουμε με ένα πηρούνι και το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη για άλλες 2 ώρες τουλάχιστον. Σερβίρουμε το σορμπέ σε μπάλες με λίγα φύλλα μέντας.
www.aquacarpatica.gr
Facebook: AQUA.Carpatica.GR
Instagram: aquacarpatica.gr