Είναι και οι δύο ζύμες. Αγαπημένες συνταγές μικρών και μεγάλων. Ταιριάζουν και οι δυο τόσο σε γλυκές όσο και σε αλμυρές παρασκευές, ενώ συναγωνίζονται επάξια στο πρωινό ή το brunch. Ποια είναι η αγαπημένη μας; Θα λέγαμε η λιγότερο δύσκολη, αλλά η ΓΙΩΤΗΣ φρόντισε να μας τις κάνει και τις δυο εύκολες, οπότε η επιλογή κάθε άλλο παρά απλή υπόθεση είναι…
Κρέπες, οι «ευλύγιστες»
Και ποιος δεν αγαπά τις λεπτές και ανάλαφρες πιτούλες, τις απολαυστικές κρέπες, που τρώγονται ευχάριστα τόσο σαν ορεκτικό σε ένα τραπέζι, όσο και σαν επιδόρπιο ή πρωινό; Ανάλογα με τη διάθεσή μας αλλά και την περίσταση μπορούμε να τις φτιάξουμε πανεύκολα στο τηγάνι χρησιμοποιώντας το Μίγμα για Κρέπες ΓΙΩΤΗΣ και να τις γεμίσουμε με τα αγαπημένα μας υλικά. Οι γλυκές κρέπες με σοκολάτα είναι η αδυναμία μας, αφού καλύπτουν τη λαχτάρα μας για γλυκό, ενώ μπορούν να γίνουν ακόμα πιο λαχταριστές όταν τις γεμίσουμε με Πραλίνα Φουντουκιού Caotonic ΓΙΩΤΗΣ, που περιέχει βιταμίνη D και ασβέστιο. Η συνταγή απογειώνεται αν προσθέσουμε φρέσκια μπανάνα στη γέμιση και πασπαλίσουμε με Τριμμένο Μπισκότο ΓΙΩΤΗΣ, ενώ για να πάρουμε… βραβείο πληθωρικότητας τοποθετούμε από πάνω και μια μπάλα Παγωτό ΓΙΩΤΗΣ -κατά προτίμηση βανίλια – και Σιρόπι Σοκολάτας ΓΙΩΤΗΣ. Πιστέψτε μας, κανείς δεν πρόκειται να αντισταθεί σε μια τόσο νόστιμη και εντυπωσιακή γλυκιά κρέπα, που μπορείτε να σερβίρετε όλες τις ώρες της ημέρας!
Όμως, οι κρέπες είναι μια εύκολη και πρακτική λύση ακόμα και για ένα μεσημεριανό ή βραδινό τραπέζι, αφού είναι ένα ορεκτικό που γίνεται σε δεκάδες παραλλαγές. Με το Μίγμα για Κρέπες ΓΙΩΤΗΣ τις φτιάχνουμε γρήγορα και οικονομικά, χωρίς να ανησυχούμε για το αποτέλεσμα, αφού αυτό είναι εγγυημένο. Το μόνο που πρέπει να μας απασχολεί είναι η γέμιση. Μπορούμε να τις φτιάξουμε στην πιο απλή εκδοχή τους με γαλοπούλα και τυρί, να τις τυλίξουμε και να τις ψήσουμε για λίγα λεπτά στο φούρνο αφού τις περιχύσουμε με λίγη κρέμα γάλακτος. Ή μπορούμε να προσθέσουμε σπανάκι και φέτα ή κάποιο άλλο λευκό τυρί. Ή ακόμα να τις γεμίσουμε με Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ, στην οποία θα έχουμε προσθέσει και λίγο κίτρινο τυράκι -ό,τι έχουμε στο ψυγείο μας- και να τις ψήσουμε για 5 λεπτά στο φούρνο, αφού τις πασπαλίσουμε με λίγο ακόμα τυράκι από πάνω! Δεν φαντάζεστε πόσο νόστιμο είναι το αποτέλεσμα!
Pancakes, τα αφράτα
Από την άλλη, πολλοί είναι εκείνοι που προτιμούν τα πιο αφράτα και ζουμερά Pancakes! Όμως η αλήθεια είναι ότι για να πετύχεις την τέλεια συνταγή, πρέπει να έχεις… master στην κουζίνα, ενώ μόνο και μόνο για να αναμείξεις τα υλικά που θα χρειαστείς πρέπει να λερώσεις τουλάχιστον 3 – 4 σκεύη. Εκτός και αν χρησιμοποιήσεις το 1·2·Bake! Μίγμα για Pancakes & Βάφλες ΓΙΩΤΗΣ, το οποίο εμείς πλέον δεν αποχωριζόμαστε και έχουμε πάντα στο ντουλάπι της κουζίνας μας, μιας και είναι πανεύκολο στη χρήση του: Προσθέτουμε μόνο αβγά, γάλα και μαργαρίνη, ανακατεύουμε -στο ίδιο μπολ- και έπειτα ψήνουμε το μείγμα λίγο – λίγο -σε μικρές δόσεις- στο τηγάνι με ελάχιστο βούτυρο. Γυρνάμε 1 φορά από κάθε πλευρά και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι και το τελευταίο pancake! Δεν ξεχνάμε να σκουπίζουμε το τηγάνι με χαρτί κουζίνας μετά από κάθε δόση και να προσθέτουμε πάντα λίγο βουτυράκι, ώστε να μην μας καεί η επόμενη. Όταν ολοκληρώσουμε τη διαδικασία, προσθέτουμε ό,τι τραβάει η όρεξή μας. Από τυριά, μανιτάρια και αλλαντικά στην αλμυρή τους εκδοχή, μέχρι σοκολάτα, μπανάνα, τριμμένο μπισκότο, φρούτα -φρέσκα ή αποξηραμένα- και Garni ΓΙΩΤΗΣ στη γλυκιά εκδοχή τους. Για έξτρα γλύκα προσθέτουμε και Σιρόπι Καραμέλας ΓΙΩΤΗΣ, που είναι το αγαπημένο μας και σε λίγο χρόνο έχουμε το ιδανικό σνακ για όλη την οικογένεια.
Στο δίλημμα “Κρέπα ή Pancake” η επιλογή είναι δική σας! Εμείς, θα σας βοηθήσουμε με άλλες 3 υπέροχες συνταγές:
Κρέπες με σπανάκι, ανθότυρο και τοματίνια