Sponsored content

Αν θα έπρεπε να διαλέξουμε μία και μόνο μία εποχή για να την συνδέσουμε τρυφερά με τη δυναμική της μνήμης και ειδικά με το κομμάτι εκείνο που μπορεί με τόση ευκολία και ανασύρει εικόνες παιδικής ξεγνοιασιάς, αυτή θα ήταν, αναμφισβήτητα, το καλοκαίρι. Το γλυκό ελληνικό καλοκαίρι που επιμένουμε να μετράμε σε μπάνια και παγωτά και που σίγουρα, κάπου στα μέσα του, ως συνήθεια, ξεχνάμε ή απλά καταλαβαίνουμε ότι δεν έχει κανένα νόημα, πια, να καταγράφουμε και απλώς ξεκινάμε να απολαμβάνουμε.

Και τότε αρχίζουν τα ωραία γιατί χαιρόμαστε κάθε του στιγμή, σαν να πρόκειται για το πιο επικό παγωτό σοκολάτας που δε θέλουμε με τίποτα να τελειώσει. Ή ακόμα καλύτερα, σαν εκείνο το παγωτό σοκολάτας που μας έκανε κάποτε να φουσκώσουμε από περηφάνια και ευτυχία, φτιάχνοντάς το, στην κουζίνα του σπιτιού μας και προσφέροντάς το με τόση αγάπη στους φίλους, στα αδέρφια, στην παρέα, στην οικογένειά μας.

Από το τότε στο τώρα, κοινός παρανομαστής ένα όνομα, που εδώ και πάνω από 90 χρόνια, μας δίνει την έμπνευση και τη βεβαιότητα ότι προσθέτοντας το στις αγαπημένες μας γλυκές -και ειδικά στις σοκολατένιες – συνταγές, δύσκολα ως αποτέλεσμα, θα κατάφερνε ποτέ να μας απογοητεύσει.

Τρεις διαφορετικές κουβερτούρες σοκολάτας δίνουν γεύση και άρωμα στο καλοκαίρι μας

Βουτάμε, λοιπόν βαθιά μέσα στην ομορφιά του θέρους και απολαμβάνουμε τη δροσιά του, όπως εκείνη ακριβώς την πρώτη φορά που με τόση λαχτάρα γευτήκαμε από τα χέρια της μαμάς, της γιαγιάς, το δικό τους σοκολατένιο παγωτό. Με την ΙΟΝ, ευτυχώς, αυτές οι γεύσεις, αυτές οι μικρές πράξεις αγάπης δε ξεχάστηκαν ποτέ. Έτσι, επιστρέφουμε σε εκείνη την εποχή και φτιάχνουμε για τους δικούς μας αγαπημένους, το απόλυτο γλυκό του καλοκαιριού: Παγωτό σοκολάτας με υλικά της ΙΟΝ και με τα μεθυστικά αρώματα της αξεπέραστης κουβερτούρας της, που μας κάνει καθώς λιώνει, να λιώνουμε και εμείς μαζί της.

Η ΙΟΝ κυκλοφορεί όχι ένα αλλά τρία διαφορετικά είδη κουβερτούρας: Κλασική, γάλακτος και λευκή. Κάθε μία ξεχωριστή όλες όμως με την ίδια συνέπεια που διέπει την ΙΟΝ στο θέμα της αυστηρής επιλογής της πρώτης ύλης (είναι η μοναδική εταιρεία στην Ελλάδα που διαθέτει ολοκληρωμένη διαδικασία παραγωγής σοκολάτας από τον καρπό του κακάο έως το τελικό προϊόν προκειμένου να ελέγχει στο 100% το αποτέλεσμα του προϊόντος). Κάθε συσκευασία είναι 125 γραμμάρια και χωρίζεται σε κομματάκια των 5 γραμμαρίων (που σπάνε και λιώνουν εύκολα, δίνοντας εξαιρετική υφή), ώστε να κάνουν τη μέτρηση εύκολη. Στα συν και το ότι η συσκευασία επιτρέπει την ασφαλή διατήρηση και φύλαξη της για επόμενη χρήση.

Παγωτό σοκολάτα σε ξυλάκι
Υλικά (για 6 ξυλάκια)
700γρ. γάλα πλήρες
200γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
100γρ. κρέμα γάλακτος 35%
125 γραμ. ΙΟΝ Κουβερτούρα Γάλακτος

Για την επικάλυψη
250 γραμ. ΙΟΝ Kουβερτούρα Kλασική
50 γραμ. χοντροκομμένα αμύγδαλα (προαιρετικά)
Σιρόπι σοκολάτας (προαιρετικά)

Βάζουμε σε μία κατσαρόλα όλα τα υλικά μαζί, εκτός από τη σοκολάτα και ανακατεύουμε πάνω σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν βράση. Έπειτα, κατεβάζουμε το μίγμα από τη φωτιά, προσθέτουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.

Βάζουμε το μίγμα μας σε ένα δοχείο και το σκεπάζουμε καλά με μεμβράνη η οποία θα εφάπτεται με την επιφάνειά του. Το αφήνουμε στο ψυγείο έως ότου κρυώσει. Αφού κρυώσει καλά το μίγμα, το βάζουμε στην παγωτομηχανή και το δουλεύουμε μέχρι να πήξει.Μεταφέρουμε το μείγμα στις θήκες για παγωτίνια και τις τοποθετούμε για μερικές ώρες στην κατάψυξη.

Σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα λιώνουμε την κουβερτούρα. Ρίχνουμε τα χοντροκομμένα αμύγδαλα μέσα στην κουβερτούρα και τα ανακατεύουμε έως ότου να καλυφθούν. Έπειτα βυθίζουμε τα παγωτίνια, κατευθείαν από την κατάψυξη, μέσα στη λιωμένη κουβερτούρα και τα καλύπτουμε εντελώς.Τοποθετούμε τα παγωτίνια σε ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και τα βάζουμε στην κατάψυξη για μερικά λεπτά, ώσπου να παγώσει η επικάλυψη.

Tip
Μπορούμε επίσης να γαρνίρουμε τα παγωτίνια μας με αμύγδαλο και σιρόπι και να τα αφήσουμε λίγο ακόμα στην κατάψυξη ώστε να παγώσουν και να κολλήσει το γαρνίρισμα στην τραγανή σοκολατένια επικάλυψη.