Οι σχολικές γιορτές είναι από εκείνες τις σπάνιες περιστάσεις που η τάξη αλλάζει ατμόσφαιρα. Τα θρανία γεμίζουν χρώμα, οι δάσκαλοι χαμογελούν λίγο παραπάνω και τα παιδιά ανυπομονούν για το μίνι πάρτι που θα ακολουθήσει. Αρκεί, πάντα, ο μίνι μπουφές που συνήθως στρώνεται να είναι αρκούντως σουπερ-ηρωικός και κατηγορηματικά αντι-βαρετός.
Για τους γονείς, το δίλημμα είναι πάντα το ίδιο – κάτι που να αρέσει στα παιδιά, αλλά να περνάει και το -ποιοτικό και διατροφικό- «τεστ» των δασκάλων. Εκεί είναι που το NIKAS Παριζάκι χωρίς συντηρητικά, χωρίς νιτρώδη, γίνεται ο αληθινός ήρωας και παίρνει 10 με τόνο.
Και επειδή η γιορτή στην τάξη θέλει φαντασία, σου έχουμε 5 σνακ που δοκιμασμένα αρέσουν στα παιδιά, δεν λερώνουν (για να μην έχουμε δράματα με τους δασκάλους), φτιάχνονται εύκολα και μεταφέρονται ακόμη πιο εύκολα.
Ξεκίνα πάντα με το κλασικό και αγαπημένο που δεν παλιώνει, δηλαδή ροδέλες παριζάκι. Κόψε το παριζάκι σε χοντρές ροδέλες και πέρασέ τες σε ξυλάκια μαζί με κυβάκια τυριού (ιδανικά γκούντα, αν είσαι πιο περιπετειώδης δοκίμασε κασέρι ή τσένταρ). Εναλλάξ για να έχει χρώμα και ποικιλία. Είναι το πιο απλό finger food, αλλά εξαφανίζεται πρώτο. Γκαραντί.
Η «μπουκιά και φύγαμε» συνέχεια οφείλει να περιλαμβάνει κάτι εξίσου δοκιμασμένο στο πέρασμα του χρόνου, δηλαδή ρολάκια με ψωμί και τυρί. Πάρε φέτες ψωμιού για τοστ ψίχα, άπλωσε μια λεπτή στρώση τυρί κρέμα, πρόσθεσε μια φέτα NIKAS
Παριζάκι και τύλιξέ τες σε σφιχτά ρολά. Κόψε σε μικρές μπουκιές και στερέωσε με οδοντογλυφίδα (ή ακόμη καλύτερα, με μικρές πολύχρωμες σημαίες). Είναι σνακ που τρώγεται χωρίς δισταγμό, ακόμη και από τα πιο διατροφικά «ατίθασα» παιδιά.
Εννοείται πως κάπου εδώ πρέπει να μπουν στο παιχνίδι και τα λαχανικά. Αλλά χρειάζεται να έχεις στρατηγική. Ως γνωστόν, τα αγγουράκια και τα ντοματίνια δεν είναι πάντα οι αγαπημένοι φίλοι των παιδιών. Αν όμως τα περάσεις σε μικρά sticks, εναλλάξ με κυβάκια τυριού και κομμάτια παριζάκι, μεταμορφώνονται σε πολύχρωμο, τραγανό snack που δεν περνά απαρατήρητο. Μπόνους ότι κερδίζεις πόντους και από τους δασκάλους, γιατί είναι ισορροπημένο και δροσερό.
Για όσους γονείς έπαιρναν καλό βαθμό στα καλλιτεχνικά, ήρθε η ώρα να δείξουν τις ικανότητές τους. Για λίγο παιχνίδι στο πιάτο προτείνουμε μικρά sandwich-φατσούλες με ψωμάκι, τυρί και παριζάκι, πάνω στα οποία μπαίνουν «μάτια» από κομμένες ελιές, «μαλλιά» από αγγουράκι και «χαμόγελο» από πιπεριά – γιατί η εμφάνιση είναι το μισό της επιτυχίας.
Και επειδή ανεβάσαμε το βαθμό δυσκολίας, ώρα να επιστρέψουμε στα άχαστα σιγουράκια, δηλαδή τις μπουκίτσες πίτσες. Χρησιμοποίησε μικρές μπουκιές ψωμιού ή μίνι βάσεις πίτσας, άπλωσε λίγη σάλτσα ντομάτας, τυρί και κομματάκια παριζάκι. Ψήσε για λίγα λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί και βάλε τις σε αεροστεγές δοχείο. Είναι η «comfort» επιλογή της γιορτής στην οποία κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί.
Στο τέλος της ημέρας, το μυστικό στη σχολική γιορτή είναι να βρεις τη χρυσή τομή: να είναι το φαγητό λαχταριστό και διασκεδαστικό για τα παιδιά, αλλά και ισορροπημένο και εύκολο στη διαχείριση για τους μεγάλους. Το NIKAS Παριζάκι χωρίς συντηρητικά πετυχαίνει ακριβώς αυτό – γιατί δεν είναι μόνο η γεύση που μετράει, αλλά και η σιγουριά ότι προσφέρεις κάτι καλό.