Επειδή οι μεγάλες μάχες κρίνονται στις λεπτομέρειες, αναλύουμε τις αφίσες των Pilseneristas και των Lageristas για να δούμε ποιος κερδίζει στις διαφορές.

Τόσο οι Pilseneristas όσο και οι Lageristas, έχουν πάρει πολύ σοβαρά την προεκλογική τους εκστρατεία. Μιλάμε φυσικά για το κρίσιμο «δημοψήφισμα», που μας βάζει ένα από τα μεγαλύτερα διλήμματα όλων των εποχών. «Ποια εζα είναι η αγαπημένη μας; Η εζα Pilsener ή η εζα Lager;» Μια προσεκτική ματιά στα poster των δύο «αιώνιων αντιπάλων» μάς βοηθά να κατανοήσουμε καλύτερα το προφίλ των ψηφοφόρων τους.

Pilseneristas, οι σκεπτόμενοι
Τίποτα δεν είναι τυχαίο στον σχεδιασμό των πόστερ της προεκλογικής αυτής εκστρατείας. Εκ πρώτης όψεως βλέπουμε ένα πόστερ κομψό και άμεσο, με ένα μπουκάλι σαγηνευτικής μπίρας να πρωταγωνιστεί και να προσκαλεί τον υποψήφιο ψηφοφόρο να τη διαλέξει ως την καλύτερη. Όμως, όλα κρύβονται στις λεπτομέρειες. Τα χρυσά γράμματα, που «ταιριάζουν γάντι» με τη μαύρη-χρυσή ετικέτα της εζα Pilsener, ταιριάζουν και με αυτό που πρεσβεύει η ίδια η μπίρα. Την premium ποιότητά της και το καστανόξανθο χρώμα της. Επίσης, χαρακτηρίζεται ως μυστηριώδης, αφού μέσα της κρύβει όλα τα μυστικά της τέχνης της ζυθοποιίας κάτι που αναδεικνύεται μέσα από την αντίθεση της χρυσής γραμματοσειράς πάνω στο μαύρο φόντο. Η επιλογή σίγουρα δεν ήταν τυχαία, αφού ταιριάζει άλλωστε με το μυστηριώδες προφίλ των Pilseneristas, οι οποίοι είναι άνθρωποι που στοχάζονται, που τους αρέσει να αναλύουν και να ανακαλύπτουν τα απλά μυστικά που μας κάνουν να απολαμβάνουμε τη ζωή, όπως ένα μπουκάλι εζα Pilsener.

Lageristas, οι ξέγνοιαστοι
Μπορεί η αφίσα της εζα Lager να μοιάζει αρκετά με της αντιπάλου της, αλλά ας μην γελιόμαστε, η διαφορά κρύβεται στις λεπτομέρειες. Αρχικά, τα χρώματα που εντοπίζουμε είναι το ασημί (στη γραμματοσειρά) και το μπλε (στο φόντο). Μια ξεκάθαρη αναφορά στο ελληνικό καλοκαίρι, την ξεγνοιασιά του αφρού της θάλασσας και το ελεύθερο πνεύμα του γαλάζιου ουρανού. Λένε, επίσης, ότι το μπλε είναι το χρώμα που συμβολίζει την ειλικρίνεια, κάτι που «ταιριάζει γάντι» με τους Lageristas, αφού είναι άνθρωποι ξεκάθαροι και διαυγείς, σαν την ξανθιά εζα Fine Lager, που γεννημένη μέσα στο μεράκι και το πάθος, φανερώνει την αληθινή γεύση Lager σε κάθε γουλιά.

Παίρνουμε θέση στο δίλημμα
Είστε Pilseneristas ή Lageristas; Επιθυμείτε να δείτε τη δική σας αγαπημένη εζα να κερδίζει; Λάβετε τότε μέρος στο μεγάλο «δημοψήφισμα» στην πλατφόρμα της εζα και αφήστε στην άκρη τα διλήμματα. Και μην ξεχνάτε πως με την ψήφο σας θέτετε κι εσείς υποψηφιότητα για πλούσια δώρα, ευγενική χορηγία της εζα!