Υπάρχουν καλοκαιρινές αναμνήσεις πλασμένες με ήχους, φως και μυρωδιές. Ο παφλασμός της θάλασσας τα μεσημέρια, η μυρωδιά του νυχτολούλουδου που μπερδεύεται με το γιασεμί, το τζιτζίκι που δε σταματά ποτέ.

Στιγμές που ζουν για πάντα στην καρδιά: ένα τραπέζι στρωμένο κάτω από τα πεύκα, παιδικές φωνές, ένα γυάλινο μπουκάλι ΕΨΑ, η γεύση που επισφραγίζει όλα όσα κάνουν το ελληνικό καλοκαίρι μαγικό.

Είναι εκείνη η στιγμή, λίγο μετά τη βουτιά, όταν πια το δέρμα στεγνώνει στον ήλιο και η παγωμένη πορτοκαλάδα ΕΨΑ γίνεται ένα κύμα δροσιάς μέσα στη ζέστη του μεσημεριού. Με ανθρακικό ή χωρίς, αυτή η πρώτη γουλιά χαράσσεται στη μνήμη — όπως το πρώτο μπάνιο κάθε καλοκαίρι.

Αυθεντική πορτοκαλάδα, με πλούσιο χυμό, χωρίς χρωστικές. Πορτοκάλι γεμάτο μεσογειακό ήλιο, είναι η ουσία της ΕΨΑ που παραμένει σταθερά στις καρδιές όλων εδώ και γενιές.

Κι αργότερα, στη δροσιά της αυλής, η λεμονάδα της ΕΨΑ γεμίζει τα ποτήρια με τα παγάκια. Μια διαφορετική βουτιά, στη φρεσκάδα. Δροσιστική, γλυκόξινη, με συνταγή 100 ετών.

Μπορεί να συνοδεύσει τις τηγανητές πατάτες στο μεσημεριανό τραπέζι, αλλά δεν θα διστάσει να πει: “Squeeze” και με λίγη Jose Cuervo, να πάει το καλοκαίρι σε άλλη διάσταση.

Όπως και η βυσσινάδα της γιαγιάς. Αυτή η φρουτένια, δροσιστική και αθεράπευτα νοσταλγική γεύση, που η ΕΨΑ έχει αναδείξει σε ένα αναψυκτικό με cult φινέτσα. Ιδανική για απογευματινές βόλτες και urban summer picnics.

Γεύσεις αγαπημένες, όσο λίγες. Γιατί η ΕΨΑ είναι το soundtrack του καλοκαιριού. Από το 1924 μάς συντροφεύει με γεύσεις αυθεντικές, ελληνικές, φτιαγμένες με μεράκι. Γιατί το ελληνικό καλοκαίρι έχει χρώμα, έχει ήχο, έχει γεύση. Μια γεύση που λέγεται ΕΨΑ.