Στο διαδίκτυο υπάρχουν πολλές συμβουλές γύρω από τη σωστή χρήση του ψυγείου, προκειμένου να μειώσετε την κατανάλωση και άρα, να εξοικονομήσετε ενέργεια και χρήματα. Το «κλειδί», ωστόσο, είναι η συσκευή να έχει τη σωστή θερμοκρασία. Κι αυτό γιατί, με το να την κρατάτε μόνιμα χαμηλά είναι βέβαιο πως οι λογαριασμοί ρεύματος θα συνεχίσουν να έρχονται «φουσκωμένοι».

Ποια είναι, όμως, η σωστή θερμοκρασία; Σύμφωνα με τους ειδικούς αυτή πρέπει να κυμαίνεται μεταξύ 2°C και 4°C. Φυσικά, αυτή μετατρέπεται ανάλογα με την εποχή. Το χειμώνα, για παράδειγμα, η θερμοκρασία μπορεί να είναι και ελάχιστα πιο πάνω, ενώ το καλοκαίρι, όπου η εξωτερική θερμοκρασία είναι αρκετά υψηλή, καλό θα είναι να βρίσκεται γύρω στους 2°C. Προκειμένου, λοιπόν, να διατηρήσετε την επιθυμητή θερμοκρασία στο ψυγείο σας συστήνετε να ακολουθήσετε τα παρακάτω tips.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τον Douleutaras:

  • Χρησιμοποιήστε θερμόμετρο. Δεν είναι λίγες οι φορές που άλλη θερμοκρασία έχουμε ρυθμίσει και άλλη επικρατεί τελικά. Γι αυτό, θα πρέπει να αγοράσετε δύο θερμόμετρα ψυγείου και να τα τοποθετήσετε ένα στη συντήρηση και ένα στην κατάψυξη, προκειμένου να ελέγχετε κάθε στιγμή.
  • Μην τοποθετείτε ζεστό φαγητό. Για να διατηρηθεί σωστή θερμοκρασία ψυγείου δεν θα πρέπει να τοποθετείτε σε αυτό το μαγειρεμένο φαγητό ενώ είναι ακόμα ζεστό. Με αυτόν τον τρόπο αυξάνεται κατά πολύ η θερμοκρασία που επικρατεί στο ψυγείο. Βέβαια, το ίδιο ισχύει και για την κατάψυξη. Θα πρέπει, λοιπόν, να περιμένετε κάποιες ώρες να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου για να το τοποθετήσετε.
  • Μην ανοίγετε την πόρτα άνευ λόγου. Είναι κανόνας: όσο περισσότερο ανοίγετε την πόρτα του ψυγείου, τόσο αυξάνεται η θερμοκρασία που επικρατεί στο εσωτερικό του. Ειδικά εάν κρατάτε την πόρτα πολλή ώρα ανοιχτή ή την ανοίγετε χωρίς λόγο και αιτία, τότε καλό θα ήταν να αλλάξετε σύντομα αυτές τις κακές συνήθειες.