Sponsored Content
Οι γιορτές είναι πάντα μια αφορμή για διασκέδαση και απόλαυση, ειδικά τώρα τα Χριστούγεννα αλλά και την Πρωτοχρονιά τα πάρτι στο σπίτι έχουν άλλη χάρη. Όταν θέλουμε λοιπόν να περάσουμε καλά με φίλους και να απολαύσουμε τα ποτά μας τσιμπώντας νοστιμιές μας αρέσει να ετοιμάζουμε μπουφέδες με fingerfood. Τα μεζεδάκια που τρώγονται με το χέρι είναι η ιδανική λύση αφού ετοιμάζονται εύκολα και γρήγορα. Και το καλύτερο; Δεν χρειάζονται σχεδόν καθόλου προετοιμασίες και μαγειρέματα. Μερικά φρέσκα εποχικά υλικά και τα αγαπημένα μας αλλαντικά αρκούν για να κάνουνε θαύματα σε λίγα λεπτά.
Απόλαυση με μια μπουκιά
Με καπνιστή γαλοπούλα NIKAS και ιδιαίτερα γιορτινά υλικά φτιάχνουμε γευστικές μπουκιές που θα ανεβάσουν το κέφι της παρέας συνοδεύοντας ιδανικά τα αγαπημένα μας κοκτέιλ και όχι μόνο. Αναβαθμίσουμε τις δημιουργίες μας με πρωτότυπες ιδέες και να δώσουμε απίθανη γεύση με καπνιστή γαλοπούλα NIKAS μεταμορφώνοντας απλούς μεζέδες σε αξέχαστες γευστικές εμπειρίες.
Πιο συγκεκριμένα, μπορούμε να φτιάξουμε εντυπωσιακούς πύργους με ψωμί του τοστ ή μπριος σε φέτες όπου θα συνδυάσουμε την καπνιστή γαλοπούλα NIKAS με κασέρι, μουστάρδα ντιζόν, μαρούλι και αγγούρι πίκλα σε λεπτές φέτες. Μπορούμε επίσης να φτιάξουμε καναπεδάκια από γαλλική μπαγκέτα με ντοματίνια, μοτσαρέλα και πέστο ή μπρουσκέτες με κατσικίσιο τυρί, αποξηραμένα βερίκοκα και φιστίκια Αιγίνης. Ακόμα μπορούμε να σερβίρουμε κριθαρένια παξιμαδάκια με φέτα, πατέ ελιάς, φρέσκο κρεμμυδάκι και μερικές σταγόνες ελαιόλαδο. Η πλούσια γεύση της όμως ταιριάζει και με κράκερ χαρουπιού, γραβιέρα, λιαστή ντομάτα και baby ρόκα.
Δεντράκια από σφολιάτα με καπνιστή γαλοπούλα και τυρί κρέμα
Υλικά
2 φύλλα σφολιάτας
200 γρ. τυρί κρέμα
10 φέτες καπνιστή γαλοπούλα NIKAS
ξυλάκια για σουβλάκια
200 γρ. κίτρινο τυρί (ένταμ ή γκούντα) για τη διακόσμηση
Εκτέλεση
Στρώνουμε το ένα φύλλο σε καθαρό πάγκο. Απλώνουμε καλά το τυρί κρέμα να καλύψει όλη την επιφάνεια και από πάνω στρώνουμε τη γαλοπούλα. Σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο και κόβουμε σε ίσες λωρίδες. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα. Περνάμε την κάθε λωρίδα σε ένα ξυλάκια με τέτοιο τρόπο ώστε να σχηματιστούν χριστουγεννιάτικα δεντράκια. Ψήνουμε για 10-15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Με ένα κουπάτ κόβουμε αστεράκια από το κίτρινο τυρί και τα βάζουμε στα ξυλάκια, σε κάθε κορυφή.