Sponsored Content 

Στον όμορφο και ήσυχο πεζόδρομο της Ευφορίωνος στο Παγκρατί άνοιξε πριν 7 χρόνια, το Cupola, μια μοντέρνα tra οκttoria που έχει πλέον εξελιχθεί σε σταθερή αξία της αυθεντικής ιταλικής κουζίνας στην Αθήνα. Η ζεστή ατμόσφαιρά και η φινετσάτη διακόσμησή της πρόσφατα ανακαινισμένης σάλας του κερδίζουν τις εντυπώσεις με την πρώτη ματιά. Τα γήινα χρώματα και το μαύρο πρωταγωνιστούν ενώ τα θερμά φώτα και η lounge μουσική κάνουν τον χώρο ακόμα πιο φιλόξενο και χαλαρό.

Η κουζίνα του Cupola είναι εμπνευσμένη από διάφορες γωνιές της Ιταλίας δίνοντας έμφαση στην αυθεντική ναπολιτάνικη πίτσα την οποία προσφέρει σε πολλές και διαφορετικές εκδοχές. Η ζύμη ωριμάζει για ώρες, συνδυάζεται με τα εκλεκτότερα των υλικών και ψήνεται σε ιταλικό φούρνο για ελάχιστα λεπτά ώστε να γίνει απολαυστική. Πιο συγκεκριμένα, η μαργαρίτα με αυθεντική San Marzano σάλτσα και βουβαλίσια μοτσαρέλα ήταν και παραμένει best seller ενώ η φίνα λευκή πίτσα που φτιάχνεται με κρέμα αγκινάρας και προσούτο είναι μια πρωτότυπη επιλογή που τραβάει την προσοχή. Τους δικούς τους φανατικούς έχουν η μαρινάρα με φιλέτο αντζούγιας, σκόρδο και κάπαρη και η αματριτσιάνα που συνδυάζει καπνιστή πανσέτα, πεκορίνο και καυτερή πιπεριά.

Ξεχωριστό κεφάλαιο στο Cupola αποτελούν τα φρέσκα χειροποίητα ζυμαρικά που συνοδεύονται από καλομαγειρεμένες σάλτσες. Η κλασική μπολονέζ με το σιγομαγειρεμένο μοσχαρίσιο χτένι, τα ραβιόλι με τα μανιτάρια, και οι ταλιατέλες ολικής με φρέσκα λαχανικά και ρικότα είναι μόνο μερικές από τις πεντανόστιμες προτάσεις που δεν αφήνουν κανέναν ασυγκίνητο. Όσο για τις υπόλοιπες επιλογές του καταλόγου στα antipasti ξεχωρίζουν τα τραγανά αραντσίνι, το τρυφερό vitello tonnato και τα πρωτότυπα churros cacio e pepe. Η κλασική σαλάτα burrata με τη φρέσκια μοτσαρέλα και την πανσέτα, η χορταστική ρομάνα με το ζουμερό φιλέτο κοτόπουλο και τις τραγανές αγκινάρες συμπληρώνουν ιδανικά κάθε γεύμα.

Όσο για τα γλυκά, το μενού του Cupola περιλαμβάνει όλο το μεγαλείο της ιταλικής ζαχαροπλαστικής δίνοντας ενδιαφέρουσες εναλλακτικές. Βελούδινη πανακότα, πληθωρικό τιραμισού, ανάλαφρο σορμπέ και λαχταριστό παγωτό ημέρας προσφέρονται ως το τέλειο κλείσιμο μιας ολοκληρωμένης γαστρονομικής εμπειρίας. Τί πίνουμε όμως στο Cupola; Τα καλύτερα κρασιά του ιταλικού αλλά και του ελληνικού αμπελώνα που περιλαμβάνονται στην πλούσια και προσεκτικά επιλεγμένη λίστα του. Επίσης, signature cocktails όπως το ιδιαίτερα αρωματικό και φρουτένιο pink spritz με πιπέρι και σμέουρα και το ελαφρώς πικάντικο red Athens mule με ρόδι, λάιμ και τζίντζερ.

Το άρθρο της εβδομάδας