Sponsored Content
Η πανοραμική θέα της Αθήνας είναι αναμφισβήτητα το πιο γοητευτικό της στοιχείο. Ειδικά αν ένα σημείο βλέπει Λυκαβηττό και Ακρόπολη αναβαθμίζει αυτομάτως μια θερινή έξοδο για φαγητό και ποτό. Πόσο μάλλον όταν όλα αυτά συνδυάζονται με απολαυστικά πιάτα, δημιουργικά κοκτέιλ και καλοκαιρινές μελωδίες, η βόλτα εξελίσσεται σε αξέχαστη εμπειρία. Για όλους αυτούς τους λόγους από φέτος το καλοκαίρι όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο ολοκαίνουργιο Juju του Divani Caravel.
Εδώ η μαγεία ξεκινάει από το σκηνικό το οποίο παίρνοντας έμπνευση από την ταινία 8 1/2 του Federico Fellini μεταφέρει στο rooftop του την άκρως κινηματογραφική ατμόσφαιρα του αντίστοιχου χειμερινού χώρου που βρίσκεται στο ισόγειο. Στο μπαρ, στα τραπέζια και στην εντυπωσιακή οροφή κυριαρχούν τα φυσικά υλικά, κυρίως το ξύλο και το μάρμαρο. Οι γκριζοπράσινοι και οι καφέ τόνοι της επίπλωσης και της διακόσμησης, σε αρμονία με τις λευκές κολώνες και τις μεγάλα περιμετρικά ανοίγματα κάνουν τον χώρο να μοιάζει με φυσική συνέχεια του ορίζοντα και του ουρανού.
Την ίδια ακριβώς «φελινική» φιλοσοφία ακολουθεί το μενού και η λίστα με τα κοκτέιλ. Μια ωραία επιλογή που μπορείτε να απολαύσετε χαζεύοντας τη θέα ή τον κατάλογο του φαγητού είναι το Sarghina, ένα απολαυστικό κοκτέιλ με ρούμι αρωματισμένο με εσπρέσσο και τσίλι, παλαιωμένο ουίσκι, κανέλα και λάιμ. Επίσης πολύ ευχάριστο και δροσιστικό είναι και το Madeilene που συνδυάζει Zacapa 23, αρωματικό λικέρ Averna και Aperol.
Όσο για τα πιάτα, κινούνται κυρίως σε μεσογειακά γευστικά μονοπάτια και ταυτόχρονα διαθέτουν εξωτικές πινελιές αλλά και κάποια ιαπωνικά στοιχεία που τους πάνε πολύ. Ελληνικά υλικά, συνταγές της παράδοσης, μοντέρνες δημιουργικές ιδέες και σύγχρονες μαγειρικές τεχνικές συνυπάρχουν αρμονικά ικανοποιώντας ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.
Από τις πιο φινετσάτες δημιουργίες, το σεβίτσε με ολόφρεσκο λαβράκι, φρούτα του πάθους, λάιμ και τσίλι αλλά και οι τραγανές γαρίδες με την διακριτικά πικάντικη ιαπωνική μαγιονέζα, είναι ό,τι πρέπει για να ξεκινήσετε ένα γεύμα. Το ίδιο και ο μουσακάς surreal, ένα πραγματικά πρωτότυπο ορεκτικό που αποτελείται από μια εξαιρετικά τραγανή κροκέτα με κρούστα μπεσαμέλ και κιμά στο κέντρο, μαρμελάδα ντομάτας, γιαούρτι και θυμάρι. Στα κύρια πιάτα, ξεχωρίζουν το άψογα χυλωμένο και πλούσιο σε γεύση ριζότο «χωριάτικη σαλάτα» και το τρυφερό βιολογικό κοτόπουλο με βελούδινη σάλτσα κάρυ και σαλάτα μαύρου ρυζιού με λαχανικά.
Για γλυκό φινάλε, οι τρεις εναλλακτικές συναγωνίζονται η μία την άλλη σε απόλαυση κάνοντας την επιλογή μια δύσκολη υπόθεση. Το σοκολατένιο εκλαίρ είναι αέρινο και πλούσιο με τη μοναδική γεύση της σοκολάτας Valrhona να πρωταγωνιστεί, το τσιζκέικ ανάλαφρο και βουτυράτο ενώ το ζουμερό μελομακάρονο με αρωματικό παγωτό κανέλα ξυπνά αναμνήσεις.
Η προσεκτικά επιλεγμένη λίστα κρασιών περιέχει ξεχωριστές ετικέτες από τον ελληνικό αμπελώνα αλλά και αξιόλογα ξένα κρασιά ικανά να ταιριάξουν με κάθε γεύμα, όποιες επιλογές πιάτων και αν περιλαμβάνει.
Στα highlights, το live μουσικό πρόγραμμα από εκλεκτούς μουσικούς και ερμηνευτές που από Πέμπτη έως Σάββατο γεμίζει την ατμόσφαιρα με διαχρονικές μελωδίες και τραγούδια σε ρυθμούς soul, lounge και jazz μουσικής.
Divani Caravel Hotel – Juju Summer Bar Restaurant, Λεωφ. Βασιλέως Αλεξάνδρου 2, Αθήνα, τηλ.: 210 7207 000
Online κρατήσεις: divanicaravelhotel.com/juju-summer-bar-restaurant/