Sponsored Content
Όση σοκολάτα και να βάλουμε μέσα σε ένα γλυκό (ή πάνω από ένα γλυκό) ποτέ δεν είναι αρκετή, όλοι το ξέρουν αυτό. Και όταν λέμε σοκολάτα φυσικά εννοούμε την κλασική μαύρη κουβερτούρα, το ιδανικό αυτό υλικό που πλημμυρίζει τις δημιουργίες μας με μοναδικό άρωμα και πλούσια γεύση. Η αλήθεια είναι ότι η κουβερτούρα υγείας είναι η βασίλισσα της ζαχαροπλαστικής αφού ταιριάζει με τα πάντα και συνδυάζεται με οποιοδήποτε υλικό θέλουμε να βάλουμε στα γλυκά μας. Μους, γλάσο, γέμιση, επικάλυψη, κρέμα και σιρόπι είναι μόνο μερικά από τα χίλια «πρόσωπά» της που συναντάμε σε διάφορα απολαυστικά επιδόρπια.
Όσο για τα ταιριάσματά της είναι κυριολεκτικά άπειρα. Για παράδειγμα, ο συνδυασμός μπανάνας και σοκολάτας δεν χάνει σε καμία περίπτωση, ειδικά όταν πρόκειται για κέικ. Το ίδιο και το δίδυμο σοκολάτα-πορτοκάλι και το ζευγάρι σοκολάτα-φράουλα όταν πρόκειται για σοκολατάκια, πάστες ή παγωτό. Επίσης, η σχέση της κουβερτούρας υγείας με τη βανίλια είναι καρμική σε κάθε μορφή και εκδοχή, το ίδιο και με τα αποστάγματα όπως το ρούμι, το ουίσκι και το κονιάκ.
Οι τρεις μεγάλες πρωταγωνίστριες της ζαχαροπλαστικής
Κλασική, γάλακτος και λευκή, αυτά είναι τα τρία διαφορετικά είδη κουβερτούρας που κυκλοφορούν από την ΙΟΝ και απογειώνουν κάθε δημιουργία της οικιακής ζαχαροπλαστικής. Οι συσκευασίες τους ζυγίζουν 125 γραμμάρια έκαστη και είναι χωρισμένες σε μικρά κομματάκια (των 5 γραμμαρίων το καθένα). Οι κουβερτούρες ΙΟΝ ζυγίζονται πολύ εύκολα και λιώνουν στη στιγμή. Ακόμα, αν περισσέψουν αποθηκεύονται στην ειδική συσκευασία τους που προσφέρει ασφαλή διατήρηση μέχρι να χρειαστεί να ξαναχρησιμοποιηθούν.
Η ΙΟΝ ελέγχει στο 100% το αποτέλεσμα, από τον καρπό του κακάο έως την τελική μορφή και αυτό είναι που κάνει τα προϊόντα της να ξεχωρίζουν δίνοντάς μας τη δυνατότητα να φτιάχνουμε γλυκά τα οποία ξετρελαίνουν μικρούς και μεγάλους.
Μάφιν μπανάνας με frosting σοκολάτας υγείας
Υλικά
Για 14-16 μάφιν
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
50 γρ. κακάο, σκόνη
500 γρ. μπανάνες, λιωμένες
200 γρ. μαύρη ζάχαρη
200 γρ. βούτυρο αγελάδος, σε θερμοκρασία δωματίου
2 αυγά
50 ml κρέμα γάλακτος
1 σφηνάκι κονιάκ
Για το frosting
125 γρ. ΙΟΝ Κουβερτούρα Κλασική, χοντροκομμένη
60 γρ. κρέμα γάλακτος
250 γρ. βούτυρο, σε κυβάκια (θερμοκρασία δωματίου)
450 γρ. άχνη
Εκτέλεση
Μάφιν: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το
κακάο. Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα, σε μέτρια ταχύτητα, τις μπανάνες με τη ζάχαρη για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, τα αυγά, την κρέμα και το κονιάκ και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτουμε το μίγμα του αλευριού σε δόσεις. Μοιράζουμε τη ζύμη σε αντικολλητικά φορμάκια, αφήνοντας περιθώριο για να φουσκώσει στο ψήσιμο, και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά. Ξεφουρνίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Frosting: Σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε με σύρμα. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε, σε μέτρα ταχύτητα, το βούτυρο και την άχνη για 2-3 λεπτά και προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα. Χτυπάμε λίγο ακόμα να ενωθούν πολύ καλά και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο να σφίξει λίγο. Το βάζουμε σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής, γαρνίρουμε τα μάφιν και σερβίρουμε.