Μετά από μία κουραστική μέρα όλοι μας έχουμε μπει στον πειρασμό να φτιάξουμε ένα πιάτο με ζεστά ζυμαρικά. Μπορούμε όμως να φτιάξουμε μία εύκολη και γρήγορη συνταγή που ταυτόχρονα να είναι νόστιμη και να μην χάνει τίποτα από μακαρονάδες όπως αυτή με τον κιμά που θέλουν πολύ παραπάνω χρόνο για να γίνουν; Έχοντας αυτά στο μυαλό μας, συγκεντρώσαμε 14 συνταγές που συνδυάζουν διαφορετικά υλικά και προετοιμάζονται σε λιγότερο από τριάντα λεπτά.
Η εύκολη πικάντικη σάλτσα μπουγιουρντί, έτοιμη σε 15′ στη φριτέζα αέρος
Μια εκπληκτική μακαρονάδα που «ζεσταίνει» πικάντικα τα πιάτα μας, χωρίς ιδιαίτερο κόπο. Το μπουγιουρντί γίνεται μια υπέροχη σάλτσα στα γρήγορα – εξάλλου, το μεγάλο πλεονέκτημα του air fryer είναι η εξοικονόμηση χρόνου.
Φαρφάλες ολικής άλεσης με κολοκυθάκια και κατίκι Δομοκού
Γευστική και χορταστική μακαρονάδα με κολοκυθάκια, που μπορείτε να σερβίρετε και ως μακαρονοσαλάτα.
Τονοσαλάτα με ζυμαρικά, κόκκινα φασόλια, αβοκάντο και καλαμπόκι
Η τονοσαλάτα με κόκκινα φασόλια και καλαμπόκι είναι το απόλυτο χορταστικό, γρήγορο και πεντανόστιμο γεύμα μια δύσκολη μέρα. Σε αυτή τη συνταγή ξεχάστε τη μαγιονέζα, τόσο το αβοκάντο όσο και ο καπνιστός τόνος την αντικαθιστούν επάξια!
Καρμπονάρα
Δίνουμε ιταλικό αέρα στο τραπέζι μας κι ετοιμάζουμε την αγαπημένη καρμπονάρα σε μια αυθεντική συνταγή με γκουαντσιάλε.
Ζυμαρικά με σάλτσα από κόκκινες φακές και λιαστή ντομάτα
Μια γρήγορη μακαρονάδα με κόκκινη σάλτσα πάντα είναι ευπρόσδεκτη απ’ όλους, πόσο μάλλον αν η σάλτσα είναι εμπλουτισμένη με τις θρεπτικές κόκκινες φακές και τη νόστιμη λιαστή ντομάτα.
Μυδομακαρονάδα με λεμόνι και κρόκο Κοζάνης
Όλοι λατρεύουμε τις μακαρονάδες με θαλασσινά, αλλά πόσο συχνά τις απολαμβάνουμε με μύδια; Δοκιμάζουμε αυτή τη λαχταριστή συνταγή που γίνεται γρήγορα και έχει βαθιά θαλασσινή γεύση.
Cacio e pepe με Σκοτύρι Ίου
Η πιο απλή μακαρονάδα. Κυριολεκτικά σημαίνει «τυρί και πιπέρι». Είναι μια κλασική μακαρονάδα της περιοχής του Λάτσιο της Ιταλίας, που φτιάχνεται με μπόλικο τυρί pecorino (cacio) και πιπέρι (pepe)!
Πέννες με χωριάτικη σαλάτα
Τα υλικά της χωριάτικης σαλάτας γίνονται εξαιρετική σάλτσα για ζυμαρικά και δεν χρειάζεται καν μαγείρεμα. Με αυτή τη μακαρονάδα μέσα σε ελάχιστο χρόνο έχετε έτοιμο ένα χορταστικό γεύμα.
Καρμπονάρα με πράσο
Φτιάχνουμε καρμπονάρα με τον αυθεντικό ιταλικό τρόπο, βάζοντας στα συστατικά της και λίγο πράσο για έξτρα γεύση.
Μακαρονόπιτα στο τηγάνι με φέτα
Πρόκειται ουσιαστικά μια αφράτη ομελέτα με μακαρόνια που περισσεύουν και τυριά. Το μυστικό της επιτυχίας; Η σωστή θερμοκρασία του τηγανιού.
Κριθαρότο με ελιές, φέτα και ούζο
Πανεύκολο και πεντανόστιμο, μαγειρεμένο ελαφριά με ελαιόλαδο, και τη φέτα να δένει τη σάλτσα.
Κερκυραϊκή μανέστρα κολοπίμπιρι με κοκκινοπίπερο
Η κερκυραία μανέστρα με την παράξενη ονομασία collu pimpiri, που σημαίνει κοκκινοπίπερο, είναι ένα υπέροχο απλοϊκό φαγητό που θα σας ζεστάνει με τον πιο γευστικό τρόπο.
Κοχύλια με σάλτσα από ελληνικά τυριά
Ζυμαρικά και λιωμένα τυριά, ο τέλειος συνδυασμός για ένα comfort φαγητό. Η σάλτσα από ελληνικά τυριά όπως το βουτυράτο μανούρι θα μιλήσει στην καρδιά σας.
Μίνι τορτιλιόνι με τσένταρ και αρωματικά ψίχουλα ψωμιού
Ένα πολύ εύκολο και γρήγορο πιάτο με ζυμαρικά, τυρί τσένταρ και γάλα. Τα αρωματικά τρίμματα ψωμιού δίνουν έξτρα γεύση και το καθιστούν ένα πιάτο που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.
Δείτε επίσης:
Μοιάζει αλλά δεν είναι κουσκούς. Γνωρίζουμε τη φρέγκολα από τη Σαρδηνία