Υπάρχει κάτι πιο καλοκαιρινό από ένα γλυκό που τρέμει, αστράφτει και λιώνει στο στόμα; Το ζελέ έχει περάσει από τις γιαγιάδες στις foodies όλου του κόσμου και ξανασυστήνεται ως η πιο παιχνιδιάρικη βάση για δροσερά, ευφάνταστα και πολύχρωμα επιδόρπια. Από layered γλυκά με φρούτα και γιαούρτι μέχρι ζελέ με σαμιώτικο κρασί ή φτιαγμένα σε καλούπια ρετρό, οι δυνατότητες είναι ατελείωτες.
Συγκεντρώσαμε 20 αγαπημένες συνταγές που είναι εύκολες, εντυπωσιακές και ιδανικές για τα ζεστά απογεύματα που θέλουμε κάτι ελαφρύ, λίγο γλυκό και πολύ δροσιστικό.
Συνταγές για ζελέ, φρουί ζελέ και γιαουρτοζελέ
Κεράσι με φρούτα
Αγαπημένο retro επιδόρπιο που θυμίζει τα καλοκαίρια στο σπίτι της γιαγιάς ή της μαμάς. Είναι εύκολο, νόστιμο και γεμάτο γεύση από ζελέ κεράσι και φρέσκα τραγανά φρούτα. Προσθέστε και λίγο γλυκό κουταλιού βύσσινο και θα πετύχετε την απόλαυση στο απόλυτο. Διαβάστε αναλυτικά τη συνταγή εδώ
Με βανίλια Μαδαγασκάρης και φρούτα
Σε αυτή την συνταγή, μιξάρεται με βανίλια Μαδαγασκάρης ή φρούτα εποχής και το αποτέλεσμα δε μπορεί παρά να μας συναρπάσει. Διαβάστε αναλυτικά τη συνταγή εδώ
Κρύο γλυκό ψυγείου με κρέμα
Το συγκεκριμένο γλυκό με την κρέμα βανίλιας και το ζελέ θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε και «παραδοσιακό». Το πρωτοδοκιμάσαμε ως παιδιά και συνεχίζουμε να το φτιάχνουμε κι εμείς όταν θέλουμε ένα δροσερό και νόστιμο κέρασμα για μικρούς και μεγάλους. Διαβάστε αναλυτικά τη συνταγή εδώ
Με καλοκαιρινά φρούτα και σαμιώτικο κρασί
Τι πιο δροσιστικό για ένα καλοκαιρινό, απογευματινό γλύκισμα; Όλα τα καλοκαιρινά φρούτα σε μια μπουκιά, αγκαλιασμένα με το αρωματικό ζελέ από σαμιώτικο κρασί. Διαβάστε αναλυτικά τη συνταγή εδώ
Cheesecake με παγωτό καϊμάκι και ζελέ λεμόνι
Και cheesecake και παγωτό και ζελέ! Αυτό το γλυκό τα συνδυάζει όλα σε ένα και είναι ιδανικό για όσους έχουν γενέθλια το καλοκαίρι και θέλουν να δροσίσουν με γλύκα τους αγαπημένους τους. Διαβάστε αναλυτικά τη συνταγή εδώ
Ζελεδάκια καφέ (coffee jelly)
Το coffee jelly δεν είναι ένα απλό ζελέ αρωματισμένο με καφέ. Πρόκειται για μια ιδιαίτερη παρασκευή όπου ο αγαπημένος μας καφές, με την ιδιαίτερη οξύτητα και το άρωμα που μας αρέσει, μετατρέπεται σε ένα δροσιστικό ζελέ που μπορούμε να απολαύσουμε κάθε στιγμή της ημέρας. Διαβάστε αναλυτικά τη συνταγή εδώ
Πορτοκάλι με σιρόπι πορτοκαλιού
Αυτή η συνταγή είναι δια χειρός Ηλία Μαμαλάκη που προτείνει ένα διαφορετικό ζελέ, χωρίς ζελατίνη, που θα γίνει από τα πιο αγαπημένα σας επιδόρπια. Διαβάστε αναλυτικά τη συνταγή εδώ
Γιαουρτοζελέ με φράουλες
Δροσερό και απολαυστικόγιαουρτοζελέ με φράουλες και σε light εκδοχή που θυμίζει όλα τα καλοκαίρια στο σπίτι της μαμάς. Αν δεν βρίσκετε φράουλες τότε μπορείτε να τις αντικαταστήσετε με κεράσια, βύσσινα, ροδάκινα, βερίκοκα, σύκα και φραγκόσυκα. Διαβάστε αναλυτικά τη συνταγή εδώ
Λευκό ζελέ με ανανά και σάλτσα φρούτου
Πρωτότυπο ζελέ με λευκό χρώμα και υπέροχη γεύση ανανά. Συνοδεύεται ιδανικά με μία λαχταριστή, κατακόκκινη σάλτσα φράουλας, βύσσινου ή όποιου άλλου καλοκαιρινού φρούτου αγαπάτε. Ακόμα και το γλυκό τριαντάφυλλο του ταιριάζει. Ο ανανάς δροσίζει την κρέμα γάλακτος και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. Πασπαλίστε με λίγο τρίμμα από φιστίκι Αιγίνης και θα μας θυμηθείτε. Διαβάστε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.
Γιαουρτοζελέ κεράσι στο ποτήρι
Ένα απολαυστικό επιδόρπιο, που κλείνει ιδανικά τα οικογενειακά και γιορτινά τραπέζια σας. Στα συν ότι είναι πολύ ελαφρύ, ό,τι πρέπει δηλαδή για τις καλοκαιρινές ημέρες. Διαβάστε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.
Ζελέ καραμέλας αρωματισμένο με ελληνικό καφέ και crumble σοκολάτας
Ο σεφ Ανδρέας Λαγός μας προτείνει αυτή τη συνταγή όπου η καραμέλα συνδυάζεται αρμονικά με τον ελληνικό καφέ και γίνονται ένα απίθανο ζελέ, που κλείνει ιδανικά κάθε γεύμα. Διαβάστε αναλυτικά τη συνταγή εδώ
Παγωμένο γλυκό με σαλέπι και βύσσινο
Ένα πειραγμένο ζελέ με τη φρεσκάδα του γιαουρτιού στη γεύση και το άρωμα του σαλεπιού. Ο συνδυασμός με το γλυκό κουταλιού βύσσινο θα σας ταξιδέψει σε άλλα μέρη και άλλες εποχές. Διαβάστε αναλυτικά τη συνταγή εδώ
Με σαμιώτικο κρασί, φράουλες και μπανάνες
Ένα δροσερό ζελέ με Μοσχάτο Σάμου και φρούτα, που ολοκληρώνει ιδανικά κάθε καλοκαιρινό γεύμα. Διαβάστε αναλυτικά τη συνταγή εδώ
Ελαφρύ δροσιστικό γλυκό με ζελέ, γιαούρτι και πεπόνι
Ελαφρύ, εύκολο και κυρίως δροσιστικό γλυκό με γιαούρτι και πεπόνι. Θα χρειαστείτε μόνο 4 υλικά. Διαβάστε αναλυτικά τη συνταγή εδώ
Ζελέ τριαντάφυλλου με πανακότα σε ποτήρι
Τα τριαντάφυλλα ταιριάζουν στα βάζα αλλά και στα γλυκά! Όπως αυτό το λαχταριστό επιδόρπιο με ζελέ τριαντάφυλλο και ανάλαφρη πανακότα. Μπορείτε να σερβίρετε σκέτο το ζελέ τριαντάφυλλου ή να το γαρνίρετε με μια ροζέτα κρέμα σαντιγί και να το περιχύσετε με μία κουταλιά σούπας ροδοζάχαρη. Διαβάστε αναλυτικά τη συνταγή εδώ
Ζελέ σοκολάτα -καρύδα με κόκκινα φρούτα
Ο σεφ Δημήτρης Χρονόπουλος προτείνει ένα δροσερό κι ευχάριστο γλυκό όπου οι εξωτικές νότες από το γάλα καρύδας σμίγουν στο ίδιο ποτήρι με σοκολάτα γάλακτος και κόκκινα φρούτα. Διαβάστε αναλυτικά τη συνταγή εδώ
Δίχρωμο ζελέ με γιαούρτι, φρέσκα φρούτα και σάλτσα από βερίκοκα
Ένα επιδόρπιο που διαθέτει το ιδανικό τρίπτυχο για να γίνει από τα αγαπημένα σας: Εμφάνιση, γεύση, δροσιά. Μην σας πτοήσει ο χρόνος αναμονής στο ψυγείο. Αξίζει. Διαβάστε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.
Γλυκό με ανανά και γιαούρτι
Ένα από τα πιο δροσιστικά και γευστικά γλυκά του καλοκαιριού, καθώς το γιαούρτι ταιριάζει μοναδικά με την κομπόστα ανανά. Ένα επιδόρπιο που όσες φορές το δοκιμάζουμε «επιστρέφουμε» στα παιδικά μας χρόνια και στις διακοπές στο σπίτι του παππού και της γιαγιάς. Διαβάστε αναλυτικά τη συνταγή εδώ
Ζελέ caipirinha με σοταρισμένα βερίκοκα
H cachaca, το εθνικό ποτό της Βραζιλίας γίνεται η βάση για το διάσημο cocktail caipirinha αλλά και για δροσερό ζελέ που επίσης σας ξεσηκώνει. Διαβάστε αναλυτικά όλη τη συνταγή εδώ
Ζελέ από Μοσχάτο Λήμνου με κρέμα ροκφόρ
Τα αλμυρά ζελέ είναι ένα πρώτης τάξεως ορεκτικό για τα γιορτινά τραπέζια σας. Το συγκεκριμένο γίνεται με Μοσχάτο κρασί, κρέμα ροκφόρ και αχλάδια που συνδυάζονται αρμονικά μεταξύ τους. Διαβάστε αναλυτικά τη συνταγή εδώ