Το σινάπι είναι φυτό της οικογένειας των σταυρανθών. Εχει καταγωγή από τη Μεσόγειο, αλλά είναι διαδεδομένο σε όλο τον κόσμο.

Οι σπόροι του χρησιμοποιούνται στην παρασκευή διαφόρων τύπων μουστάρδας και προέρχονται από τρία διαφορετικά φυτά: μαύρο σινάπι (Brassica nigra), καφέ ινδικό σινάπι (Brassica juncea) και λευκό σινάπι (Brassica hirta / Sinapis alba). Η γεύση του κυμαίνεται ανάλογα με τον τύπο των σπόρων από γλυκιά μέχρι καυτερή.

Οι κίτρινοι σιναπόσποροι ή κίτρινοι σπόροι μουστάρδας είναι πολύ μικροί, σκληροί, στρόγγυλοι και το χρώμα τους κυμαίνεται από κίτρινο μέχρι κιτρινοκαφέ. Πρόκειται για το σπέρμα του λευκού σιναπιού. Στο στόμα αφήνει μια υπόπικρη αίσθηση άλλα όταν τον σπάσουμε ελαφρώς στο γουδί ή γίνει σκόνη αποκτά τη χαρακτηριστική, θερμή γεύση, με γήινες νότες. Μπαίνει ολόκληρος ο σπόρος σε πίκλες, τουρσιά, ακόμα και στην άλμη για ελιές. Μπορεί να προστεθεί σε μαρινάδες για κρέας ή ψάρι, σε σάλτσες για BBQ που προορίζονται για κοτόπουλο και ψάρια, αλλά και σε βινεγκρέτ. Συνδυάζεται πολύ ωραία στο ίδιο πιάτο μαζί με το ξερό θυμάρι, το δεντρολίβανο και τη ρίγανη.

Δείτε επίσης:
Πώς θα διατηρήσεις τα αντιοξειδωτικά των κατεψυγμένων λαχανικών

Τι είναι η ταπιόκα και πώς να τη χρησιμοποιήσεις

Πρόπολη: Τι είναι και πώς μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις