Μόνο λίγα λεπτά μας χωρίζουν από ένα λαχταριστό, ζουμερό burger που θα το απολαύσουμε χωρίς ενοχές και με ελάχιστο κόπο γιατί πολύ απλά θα το ετοιμάσουμε στη φριτέζα αέρος. Βασικό βήμα είναι να βάλουμε λίγο νερό στο κάτω μέρος του καλαθιού της φριτέζας όπου θα στάζει το λίπος από τα μπιφτέκια μας, εμποδίζοντας έτσι τον καπνό να γεμίσει την κουζίνα και όλο το σπίτι.

Ας δούμε πρώτα κάποια βασικά tips:

Αρχικά ψεκάζουμε το καλάθι του air fryer με κάποιο αντικολλητικό σπρέι ή λαδώνουμε ελαφρά με ένα πινέλο, για να μην κολλήσουν τα μπιφτέκια. Στη συνέχεια αλατοπιπερώνουμε καλά τα μπιφτέκια και τα τοποθετούμε στο καλάθι.

Για να ψηθούν θα χρειαστούν περίπου 8 λεπτά στους 180˚C και δεν θα χρειαστεί να τα γυρίσουμε. Μόλις ψηθούν τα μπιφτέκια, μπορούμε να τα πασπαλίσουμε με λίγο τυρί και να τα ψήσουμε ακόμα 1 με 2 λεπτά μέχρι να λιώσει τέλεια το τυρί.

Αν το καλάθι του air fryer έχει χώρο μπορούμε να προσθέσουμε και τα ψωμάκια μας για να τα ψηθούν ένα με δύο λεπτά. Δεν έχει σημασία αν δεν εφάπτονται στο καλάθι και χωράνε μόνο υπό γωνία, θα φρυγανιστούν μια χαρά. Διαφορετικά τα βάζουμε στο καλάθι αφού τελειώσουμε με τα μπιφτέκια μας, πάλι 1 με 2 λεπτά.

Και τώρα η συνταγή!

Υλικά για 3 μερίδες
Για τη γρήγορη σος:
1/2 φλιτζάνι μαγιονέζα
2 κουτ. σούπας κέτσαπ
2 κουτ. σούπας τουρσί ψιλοκομμένο

Για τα μπιφτέκια:
500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
3/4 κουτ. γλυκού αλάτι
1/2 κουτ. γλυκού μαύρο πιπέρι
αντικολλητικό σπρέι (ή ελάχιστο λάδι)
120 γρ. τυρί τσένταρ, κομμένο σε φέτες

Για το σερβίρισμα:
3 ψωμάκια burger
μαρούλι
ντομάτα σε φέτες
1 κρεμμύδι σε φέτες

Διαδικασία
Αρχικά ετοιμάζουμε τη σος: Σε ένα μικρό μπολ, βάζουμε τη μαγιονέζα, την κέτσαπ και το ψιλοκομμένο τουρσί και ανακατεύουμε. Την βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να είμαστε έτοιμοι να συναρμολογήσουμε τα burger.

Πλάθουμε τα μπιφτέκια: Μοιράζουμε τον κιμά σε 3 ίσες μερίδες για να ψηθούν ομοιόμορφα. Τα μπιφτέκια πρέπει να είναι ελαφρώς πιο πλατιά από τα ψωμάκια μας. Με τον αντίχειρά μας κάνουμε ένα βαθούλωμα στο κέντρο κάθε μπιφτεκιού, για να μην φουσκώσουν και να διατηρηθούν επίπεδα.
Τα αλατοπιπερώνουμε και από τις δύο πλευρές, βάζουμε λίγο νερό στο κάτω μέρος του καλαθιού της φριτέζας αέρα και τα ψήνουμε. Μόλις ψηθούν φρυγανίζουμε και τα ψωμάκια μας.

Τώρα είμαστε έτοιμοι να συναρμολογήσουμε το πιο νόστιμο burger που έχουμε δοκιμάσει!

Δείτε εδώ 5 μπεργκεράδικα για νόστιμα, ζουμερά και εθιστικά μπέργκερ.