Η αλήθεια είναι ότι οι ανθισμένες κερασιές με τα λευκά και ροζ άνθη τους κατά τη διάρκεια της άνοιξης, αποτελούν μία από τις πιο μαγευτικές εικόνες του κόσμου.

Και μπορεί να είναι σήμα κατατεθέν και σύμβολο του εφήμερου της ύπαρξης στην φιλοσοφία της Άπω Ανατολής αλλά και εδώ στην Πιερία, στις υπώρειες του Ολύμπου, αυτή την εποχή είναι ένα από τα πιο όμορφα αξιοθέατα.

Σε πολλές περιοχές, όπως στη Ράχη, στη Μηλιά, στο Μοσχοπόταμο και στο Κολινδρό, οι χιλιάδες κερασιές έχουν αρχίσει να ανθίζουν δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό θέαμα.

Η ανθοφορία ξεκινά από τα τέλη Μαρτίου αρχές Απριλίου καθώς είναι διαφορετική σε κάθε περιοχή. Η ολοκλήρωση αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέχρι τα μέσα Απρίλιου και να διαρκέσει περίπου μια εβδομάδα πριν αρχίσουν τα πέταλα από τα ευαίσθητα άνθη να πέφτουν στο έδαφος.

Αξίζει κανείς να περπατήσει την άνοιξη κάτω από τις ανθισμένες κερασιές. Αν σας δοθεί η ευκαιρία επισκεφτείτε τους μαγευτικούς ανθισμένους κερασεώνες της Πιερίας και μυρίστε το άρωμα της ανοιξιάτικης υπαίθρου.

Σ’ ένα μήνα τη θέση του λευκού χρώματος των ανθισμένων κερασεώνων θα πάρει το κόκκινο των ώριμων κερασιών με την ακαταμάχητη γεύση τους που περικλείουν μέσα τους την δροσιά του Ολύμπου.

Δείτε επίσης:

Η εποχή του κερασιού στην Αγιά Λάρισας

Ανάποδο κέικ με κεράσια

Τούρτα παγωτό με κεράσια και σοκολάτα