Η μαραθόριζα ή αλλιώς φινόκιο είναι αρωματικό και τραγανό, συμπληρώνει και νοστιμίζει πολλά ελληνικά πιάτα και πράσινες σαλάτες. Μπορεί να συνδυαστεί με πάρα πολλά υλικά και συνοδεύει γευστικά το ψάρι, το χοιρινό και το κοτόπουλο. Στη Γαλλία το κάνουν ογκρατέν, στην Ιταλία το τηγανίζουν και στην Ελλάδα φλερτάρει με το αρνάκι φρικασέ. Μιας που είναι και η εποχή του τώρα σκεφτήκαμε πως θα είχε ενδιαφέρον να το εντάξουμε σε μερικές συνταγές.
Μοσχαράκι με φινόκιο και σάλτσα μαστίχας
Το φινόκιο και η μαστίχα σε ένα πιάτο με μοσχαράκι που θα σιγομαγειρέψετε και στη συνέχεια θα σερβίρετε με βελούδινο πουρέ πατάτας.
Λουκάνικα με πατάτες και μαραθόριζα
Ένα καθημερινό, εύκολο και νόστιμο φαγητό που γίνεται με απλά υλικά, στην κατσαρόλα. Το ίδιο νόστιμα σερβίρεται και σε ένα φιλικό τραπέζι, καθώς κανείς δεν είπε ποτέ “όχι” στον συνδυασμό πατάτες με λουκάνικα.
Σαλάτα με αντίδια, μαραθόριζα, αχλάδι και τυρί Σαν Μιχάλη
Ένα καθημερινό, εύκολο και νόστιμο φαγητό που γίνεται με απλά υλικά, στην κατσαρόλα. Το ίδιο νόστιμα σερβίρεται και σε ένα φιλικό τραπέζι, καθώς κανείς δεν είπε ποτέ “όχι” στον συνδυασμό πατάτες με λουκάνικα.
Λαβράκι με αγκινάρες και μαραθόριζα
Συνδυάζουμε το απόλυτο λαχανικό της άνοιξης, την αγκινάρα, με λαβράκι και φτιάχνουμε το πιο νόστιμο φαγητό για το καθημερινό τραπέζι.
Κοτόπουλο με φινόκιο και μαρούλι
Ένα πιάτο χορταστικό και μοσχοβολιστό που ταιριάζει υπέροχα στο κυριακάτικο ή το γιορτινό τραπέζι.
Σουπιές κρασάτες με πράσινες ελιές, κάππαρη και μάραθο
Μία πολύ νόστιμη και αρωματική συνταγή για σουπιές, που ταιριάζει πολύ στα καλοκαιρινά τραπέζια σας. Συνοδεύετε με ρύζι και λευκό κρασί.