Μήπως είστε τύπος που αν δεν υπάρχει κρέας ή αυγό στο πιάτο του, νομίζει ότι θα μείνει νηστικός; Μήπως είστε τύπος που πιστεύει ότι τα λαδερά είναι μόνο γαρνιτούρα; Ή μήπως αν δεν φάτε γύρο και κεμπάπ μέσα στο Σαββατοκύριακο πιστεύετε ότι δεν κλείνει σωστά η εβδομάδα; Όποιος τύπος κι αν είστε, εδώ θα βρείτε το στοιχείο σας. Για την ακρίβεια όχι ένα απλό στοιχείο αλλά τουλάχιστον 17 διαφορετικές συνταγές, μερακλίδικες, παραδοσιακές και λαχταριστές, όλες εύκολες, εγγυημένα νόστιμες και σίγουρα μοσχομυριστές.

Κοτόπουλο Gordon Blue
Να μαζευτούμε όλοι όσοι το αγαπάμε για να πείσουμε τα εστιατόρια να το ξαναβάλουν στα μενού. Αλλά μέχρι τότε, θα έχουμε μάθει να το φτιάχνουμε μόνοι μας, και σίγουρα θα είναι το καλύτερο και το νοστιμότερο όλων. Η διαδικασία είναι πανεύκολη, θέλει μόνο μία ώρα από τον χρόνο μας και θα φάμε μαζί τέσσερα άτομα.

Μπέργκερ Προβατίνας
Ακόμα και ο τίτλος προκαλεί σιελόρροια. Μία γρήγορη επίσκεψη στον κρεοπώλη της γειτονιάς για να προμηθευτείτε 600γρ πρόβειο κιμά, άλλη μία βόλτα στο κοντινότερο σουπερμάρκετ για ψωμάκια, μουστάρδα, κέτσαπ και όλα τα παρελκόμενα και πάμε για μαγείρεμα.

Τσακλατιστά αυγά
Έχετε ακούσει για τα τσακλατιστά αυγά; Όχι; Ε, τότε δεν είστε Ηπειρώτες, Γιατί οι Ηπειρώτες ξέρουν τι πάει να πει νοστιμιά και ήρθε ο καιρός να μάθετε κι εσείς. Μπορείτε όμως να τα φτιάξετε στο τσακ – μπαμ και μέσα σε 15′. Τοματίνια και φέτα μην ξεχάσετε γιατί θα είμαστε στο τραπέζι 3 με 4 άτομα.

Κεφτεδάκια πολίτικα
Αυτά που μας θυμίζουν τη γιαγιά μας, τη μαμά του φίλου μας. Αυτά που σου κλείνει το μάτι το κύμινο και δεν κάνουν τσιγκουνιές στον δυόσμο. Αυτά τα μερακλίδικα που άλλοι κρύβουν μία κουταλιά κρασί, άλλοι ούζο και άλλοι τσικουδιά. Ανάλογα τα κέφια.

Αυτές και άλλες πολλές επιλογές με κρέας, αυγά και άλλα αγαπημένα υλικά στο νέο τεύχος του Cantina Magazine αυτή την Κυριακή 26/1 με το Πρώτο Θέμα.