Λατρεύουμε να τρώμε πιπεριές τώρα το καλοκαίρι γι’ αυτό κι αυτή τη φορά σας προτείνουμε να βάλετε στο Κυριακάτικο τραπέζι σας τις γεμιστές εκδοχές τους. Είτε πρόκειται για τις κλασικές στρογγυλές, είτε για τις κέρατο ή τις Φλωρίνης, εμείς σας έχουμε 14 διαφορετικές εκδοχές που ταιριάζουν υπέροχα με παγωμένη μπίρα ή ούζο και τσίπουρο. Άλλες έχουν γέμιση κιμά, άλλες θαλασσινών, ακόμη και με γαύρο θα βρείτε, ενώ και τα τυριά τους ταιριάζουν πολύ, που λιώνουν και κάνουν υπέροχα μεζεδάκια.
Πιπεριές κέρατο τεμπούρα, γεμιστές με κιμά
Ένα ιδιαίτερο και νόστιμο μεζεδάκι που συνδυάζει τις πιπεριές με τον κιμά.
Το τέλειο μεζεδάκι: κοκκινιστές πιπεριές με κρεμμυδάκι και μπούκοβο
Αυτό το ορεκτικό μεζεδάκι με τις πράσινες και κόκκινες πιπεριές και την προσθήκη του μπούκοβου ταιριάζει πολύ με το τσίπουρο μας.
Πιπεριές Φλωρίνης γεμιστές με γαρίδες και θαλασσινά
Οι πιπεριές Φλωρίνης γεμίζονται με θαλασσινά και γίνονται ένα νοστιμότατο και εντυπωσιακό σε εμφάνιση ορεκτικό.
Πιπεριές κέρατο γεμιστές με φρέσκια ντομάτα και καπνιστό τυρί
Αγαπημένος μεζές οι πιπεριές, σε αυτή τη συνταγή γεμίζονται με ντομάτα και τυριά και γίνονται πολύ νόστιμες.
Πιπεριές γεμιστές με γαυράκια
Οι γεμιστές πιπεριές είναι από τους καλύτερους μεζέδες για ούζο και τσίπουρο, ειδικά αν στη γέμιση τους προσθέσουμε και ψάρι όπως γαύρο λαδορίγανη.
Πιπεριές γεμιστές με φέτα και μπέικον
Αυτές οι πιπεριές με φέτα και μπέικον μπορούν να γίνουν το τέλειο ορεκτικό, αλλά και το τέλειο μεζεδάκι.
Πιπεριές γεμιστές με φέτα
Ώρα να μαγειρέψουμε μεζέδες και να τους μοιραστούμε με καλή παρέα, συνοδεία καλού ούζου και πάγου, φυσικά.
Πιπεριές κέρατα γεμιστές με κιμά και πλιγούρι
Τα γεμιστά λαχανικά είναι από τα πιάτα που αγαπά πολύ και το ελληνικό τραπέζι. Γεμίζουμε τις πιπεριές με πλιγούρι και κιμά και τις ψήνουμε στον φούρνο.
Πολύχρωμες πιπεριές γεμιστές με χταποδόρυζο
Εναλλακτικά γεμιστά με χταπόδι, ιδανικά και για περιόδους νηστείας.
Γεμιστές πιπεριές με μαλακά τυριά
Αγαπημένο ορεκτικό για τα κυριακάτικα τραπέζια και τις καλοκαιρινές μαζώξεις με φίλους. Συνοδεύει εξαιρετικά μπίρα, αλλά και δροσερό λευκό κρασί.
Ψητές πράσινες πιπεριές γεμιστές με αρωματικό κατίκι Δομοκού
Το κατίκι είναι ένα τυρί με πολύ χαμηλά λιπαρά, το οποίο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε άφοβα σε πολλές συνταγές. Η πιπεριά κέρατο με τη χαρακτηριστική γεύση της, σε συνδυασμό με το μαλακό αυτό τυρί, δίνει εξαιρετικά αποτελέσματα.
Ψητές πιπεριές Φλωρίνης με μαριναρισμένο γαύρο
Η δροσερή και αρωματική σαλάτα γαύρου γίνεται ιδανική γέμιση για τις ψητές πιπεριές, δημιουργώντας ένα νόστιμο και πολύ αρωματικό μεζέ για να συνοδέψετε ούζο και τσίπουρο.
Πιπεριές γεμιστές με κιμά και πλιγούρι
Τα γεμιστά με κιμά είναι από τα πιο αγαπημένα μας και είναι αυτά που προτιμούν περισσότερο και τα παιδιά. Αντί για το κλασικό ρύζι όμως, μπορείτε να κάνετε ακόμη πιο ξεχωριστό το πιάτο, φτιάχνοντας γεμιστά με τραχανά ή πλιγούρι.
Πολύχρωμες πιπεριές γεμισμένες με μυρωδάτο ταμπουλέ
Μια δροσερή χορταστική σαλάτα, που συνοδεύει άνετα ένα ελαφρύ κυρίως πιάτο.