Η φασολάδα είναι σημείο αναφοράς του ελληνικού χειμώνα, μαζί με την κοτόσουπα και την κρεατόσουπα. Έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές Ελλήνων και είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά πιάτα της μαγειρικής μας παράδοσης. Είναι η επιτομή της απλότητας στο μαγείρεμά της αφού η κλασική εκδοχή της περιέχει φασόλια, καρότο κομμένο σε ροδέλες και σέλινο αλλά το αποτέλεσμα είμαι μια ωραία χυλωμένη, νόστιμη σούπα. Δείτε μερικές από τις πιο νόστιμες βερσιόν από την ομάδα του Cantina.

Οβμάτς τσομπάς, τα παραδοσιακά φασόλια απ’ τον Βορρά
Ένα παραδοσιακό φαγητό του βορρά εμπνευσμένο από την ιστορία της Θεσσαλονίκης.

Φασολάδα κλασική παραδοσιακή
Το υπέροχο εθνικό μας φαγητό, μια σούπα χυλωμένη φασολάδα που δεν μπορείς να σταματήσεις να γεμίζεις το πιάτο απ’ την κατσαρόλα, σε συνταγή του Δημήτρη Παπαζυμούρη.

Παραδοσιακή φασολάδα
Μια πεντανόστιμη κλασική και μοσχοβολιστή αχνιστή φασολάδα που κερδίζει επάξια μια θέση στο καθημερινό μας τραπέζι τώρα που ο καιρός κρυώνει.

Fagioli e scarole ή αλλιώς φασολάδα με αντίδια και λουκάνικο
Η Μάγκυ Ταμπακάκη μας φτιάχνει fagioli e scarole, μια πεντανόστιμη σούπα με βάση τα λευκά φασόλια, που φτιάχνεται με προσθήκη αντιδιών και λουκάνικου.

Φασολάδα λεμονάτη με πιπεριές και πράσα
Φτιάχνουμε την κλασική φασολάδα, λεμονάτη και την αναβαθμίζουμε ακόμη περισσότερο προσθέτοντας πιπεριές, πράσο και μουστάρδα.

Κόκκινη φασολάδα με ρύζι
Μια διαφορετική φασολάδα με ρύζι και λουκάνικα, που μετατρέπουν την κλασική σούπα σε ένα ακόμη πιο χορταστικό και νόστιμο πιάτο.

Φασολάδα βελουτέ με σύγκλινο
Το απλό αυτό πιάτο, η φασολάδα, με μικρές δημιουργικές πινελιές, μεταμορφώνεται σε πιάτο εξαιρετικής νοστιμιάς που στέκεται άνετα ακόμα και σε επίσημα τραπεζώματα.

Φασολάδα με χόρτα κι αρωματικά
Μια μοσχοβολιστή αχνιστή φασολάδα εμπλουτισμένη με χορταρικά και μυρωδικά είναι ό,τι πρέπει όταν η θερμοκρασία παίρνει την κατιούσα.

Φασολάδα φούρνου
Αν αναρωτιέστε τι περισσότερο έχει μια φασολάδα φούρνου από την κλασική φασολάδα που μαγειρεύεται στην κατσαρόλα, θα το καταλάβετε μόλις τη δοκιμάσετε, η φουρνιστή της γεύση είναι μοναδική και τρώγεται το ίδιο ευχάριστα τόσο τις πιο κρύες ημέρες, όσο και τις ηλιόλουστες.

Και κοκορόσουπα και φασολάδα
Μια πλούσια σούπα που τρώγεται ως κυρίως πιάτο αλλά μπορείτε να τη σερβίρετε και ως πρώτο πιάτο σε ένα φιλικό κάλεσμα.

Σούπα βελουτέ με φασόλια, τζίντζερ και κάρι
Μια διαφορετικά φασολάδα, με βελουτέ υφή και ethnic αρώματα, που ξεχωριστή για την τέλεια γεύση της χάρη στο τζίντζερ, το κάρι και το καρδάμωμο.

Φασολάδα, η παραδοσιακή
Ζεστή και ωραία χυλωμένη φασολάδα, συνοδευόμενη στο τραπέζι από ρέγκα καπνιστή- ή και σκέτη με ένα καλό ζυμωτό ψωμί για ατελείωτες βούτες- είναι ό,τι πρέπει για τα κρύα του χειμώνα!

Χορτόσουπα με λευκά φασόλια
Η εποχή για σούπες έφτασε. Και αυτή εδώ η χορτόσουπα με λευκά φασόλια, σέσκουλα και λαχανικά εποχής είναι ό,τι πρέπει, σούπερ θρεπτική και νόστιμη!