Υπάρχουν κάποια λαχανικά που τα τρώμε συνήθως ωμά σε σαλάτες, αξιοποιώντας έτσι στο έπακρο τις βιταμίνες και τα θρεπτικά συστατικά τους. Κι όμως αυτά τα ίδια λαχανικά μπορούν να γίνουν νόστιμες μαγειρεμένες συνταγές, δίνοντας μια ποικιλία στα πιάτα σας και τις γαστρονομικές σας επιλογές. Έχετε σκεφτεί ποτέ να μαγειρέψετε το αγγούρι, το μαρούλι ή τα ραπανάκια; Πέρα από το ότι θα φτιάξετε κάτι πρωτότυπο, η τακτική αυτή βοηθά και στην καταπολέμηση της σπατάλης τροφίμων καθώς μπορείτε να μαγειρέψετε τα λαχανικά που έχουν μείνει κάποιες μέρες στο ψυγείο, δεν τρώγονται ωμά αλλά καταναλώνονται μια χαρά όταν τα μαγειρέψετε.

Δείτε παρακάτω ιδέες και προτάσεις!

Αγγούρι
Μια ευχάριστη γευστική έκπληξη στον ουρανίσκο μας! Όταν μαγειρευτεί λιγάκι το αγγούρι, αποβάλλει τα υγρά του, με αποτέλεσμα να γίνεται πιο έντονη και αρωματική η γεύση του. Πώς να το φτιάξετε; Μπορείτε είτε να το σοτάρετε μέσα σε ελαιόλαδο, είτε να το σιγοβράσετε (για κάποια λεπτά) σε βούτυρο και κρασί. Η υφή που αποκτά είναι πολύ διαφορετική και συνοδεύει υπέροχα ό,τι πρωτεΐνη προτιμάτε.

Μαρούλια και baby σπανάκι
Η κλασική πράσινη σαλάτα που λίγο πολύ όλοι αγαπάμε, με τα μαρούλια και τα φρέσκα κρεμμυδάκια, που μπορεί να ταιριάξει και με άλλα πράσινα λαχανικά, όπως η ρόκα ή το baby σπανάκι να γίνει ακόμα πιο γευστική και υγιεινή. Αν δεν το έχετε συνδυάσει ποτέ στο μυαλό σας, το αγαπημένο μας φρικασέ φτιάχνεται με μαρούλια! Όσο για το σπανάκι, μπορεί να πρωταγωνιστήσει σε τσιγαριαστά χόρτα, συνδυασμένο με χόρτα εποχής!

Ραπανάκια
Είναι πολύ ωραία ωμά, αλλά το μαγείρεμα τα κάνει ακόμα πιο ενδιαφέροντα. Πώς να τα μαγειρεύσετε; Μπορείτε να τα σωτάρετε σε ένα τηγάνι ή ακόμα καλύτερα, σε περίπτωση που έχετε ψηστιέρα ή αποφασίσετε να ψήσετε, μπορείτε να τα ψήσετε στη σχάρα! Το γευστικό αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει!

Καιρός λοιπόν να σκεφτούμε out of the box, ανανεώνοντας το βιβλίο των συνταγών μας με νέες ιδέες!