Το χοιρινό είναι το δημοφιλέστερο κρέας στον δυτικό κόσμο και αυτό με τη μεγαλύτερη κατανάλωση στον κόσμο παγκοσμίως. Στην Ελλάδα το αγαπάμε πολύ και το μαγειρεύουμε με άπειρους τρόπους. Γι’ αυτό κι εμείς είπαμε να σας το προτείνουμε για το Κυριακάτικο τραπέζι κι έτσι ξεχωρίσαμε εκείνες τις συνταγές, που ταιριάζουν περισσότερο σε αυτή την περίσταση. Επειδή ο καιρός είναι ακόμη καλός, μπορείτε να οργανώσετε ακόμα και ένα barbeque.
Οι επιλογές είναι πολλές και διαφορετικές για να καλύψουν ακόμα και το πιο απαιτητικό γούστο: από ολόκληρο κομμάτι ψητό στον φούρνο, ρολό και μπριζόλες, μέχρι παϊδάκια, πανσέτες και σνίτσελ και από σουβλάκι και σπιτικό γύρο μέχρι τηγανιά και μαγειρευτό στην κατσαρόλα με αυγολέμονο.
Χοιρινό στη γάστρα με μέλι
Ένα αιγαιοπελαγίτικο πιάτο, με αρώματα από το μπαχαρικό που αγαπάμε, με τη γλύκα του μελιού και την ένταση του κρασιού. Το χοιρινό σερβίρεται εδώ σε μια απολαυστική εκδοχή του.
Γουρουνάκι γάλακτος στη γάστρα με πατάτες και κυδώνια
Το γουρουνάκι γάλακτος στη γάστρα είναι όνειρο. Οι πατάτες, τα κυδώνια και η βινεγκρέτ συνθέτουν ένα γκουρμπέ πιάτο.
Χοιρινό μπούτι με τηγανητή σελινόριζα και γλυκοπατάτες
Αρχοντικό χοιρινό με μπόλικο σκορδάκι και δύο γαρνιτούρες, τηγανητή σελινόριζα και γλυκοπατάτες που του πηγαίνουν υπέροχα, για ένα πλούσιο πιάτο για το κυριακάτικο τραπέζι.
Σπάλα χοιρινή στο φούρνο με μουστάρδα
Ένα πιάτο που σίγουρα θα εντυπωσιάσει σε ένα επίσημο τραπέζι πλάι στο συνοδευτικό της αρεσκείας σας ή τον απολαυστικό πουρέ αρακά που σας προτείνουμε.
Χοιρινές μπριζόλες φούρνου με πατάτες και μπέικον
Μια λαχταριστή εύκολη συνταγή: χοιρινές μπριζόλες με πατάτες στον φούρνο. Η προσθήκη του μπέικον τής δίνει άλλη νοστιμιά.
Χοιρινή πανσέτα με πουρέ φασολιών, γλασαρισμένη με πετιμέζι
Οι πανσέτες γλασάρονται με πετιμέζι και σερβίρονται με ωραία καραμελωμένα κρεμμύδια και βελούδινο πουρέ φασολιών.
Μπριζολίκι χοιρινό με θυμάρι και κρεμμυδάκια εσαλότ
Το μυστικό της νοστιμιάς σε αυτό το μπριζολίκι είναι η τραγανή πέτσα, την οποία θα ετοιμάσετε με προσοχή, αλλά χωρίς καθόλου κόπο.
Χοιρινά φιλετάκια μαγειρεμένα με χυμό ροδιού
Ένα πιάτο με επίσημο χαρακτήρα, ιδανικό για τα κυριακάτικα ή τα γιορτινά καλέσματα.
Ψαρονέφρι με σάλτσα μήλου
Mια νόστιμη συνταγή “κομμένη και ραμμένη” για το κυριακάτικο φθινοπωρινό τραπέζι.
Σνίτσελ σε κρούστα παξιμαδιού Κυθήρων
Αν νομίζετε ότι το σνίτσελ χρειάζεται χρόνο και κόπο, η παρακάτω συνταγή είναι ιδανική για γρήγορο, αλλά τέλειο αποτέλεσμα!
Γλυκόξινο χοιρινό με σταφίδες
Αγαπημένο πιάτο, το οποίο αν και είναι πολύ εύκολο στην προετοιμασία, εντυπωσιάζει πάντα στα φιλικά και οικογενειακά τραπέζια.
Χοιρινά σουβλάκια με μπίρα, κάρι και κέτσαπ
Δίνουμε ελαφρώς εξωτικό τόνο στα αγαπημένα μας χοιρινά σουβλάκια, προσθέτοντας στη μαρινάδα τους κάρι. Το BBQ στα καλύτερα του!
Χοιρινά παϊδάκια με μυρωδικά και ρούμι
Ζουμερά χοιρινά παϊδάκια μαρινάρονται σε ρούμι, σάλτσα σόγιας και μέλι και αποκτούν ξεχωριστό γευστικό χαρακτήρα.
Κορτεζίνες με σάλτσα BBQ
Κορτεζίνες λέγονται οι άκρες από τα χοιρινά παϊδάκια, τα γνωστά σε όλους spare ribs. Τα φτιάχνουμε με σπιτική σάλτσα bbq και μια ωραία τηγανιά πατάτες.
Χοιρινή τηγανιά με μαύρη μπίρα και μανιτάρια
Φτιάχνουμε απολαυστική χοιρινή τηγανιά με μαύρη μπίρα και μανιτάρια. Σερβίρουμε γαρνίροντας με κύβους κεφαλογραβιέρας.
Γύρος στη λαδόκολλα
Θέλεις ένα ωραίο μεζέ για τη μπίρα; Ο γύρος είναι ό,τι πρέπει. Δεν θα τον πάρεις έτοιμο όμως, θα τον ετοιμάσεις με τα χεράκια σου και θα σου αρέσει πολύ.
Χοιρινό με σέλινο φρικασέ
Το φρικασέ με χοιρινό και σέλινο είναι από τις πιο κλασικές χειμωνιάτικες συνταγές για τα κυριακάτικα τραπέζια.
Πανσέτα ρολό
Δημοφιλές αποκριάτικο φαγητό στη Ζάκυνθο η κοιλίτσα του χοίρου με πατατούλες στον φούρνο! Στην παραδοσιακή επτανησιακή συνταγή πρόσθεσαμε νόστιμη σάλτσα από χυμό πορτοκαλιού.
Κυκλαδίτικο χοιρινό ρόστο
Ενα καταπληκτικό φαγητό. Αργοψημένο χοιρινό που λιώνει και που θα το ευχαριστηθούν μικροί και μεγάλοι!
Ρολό σφολιάτας με μανιτάρια και ψαρονέφρι
Μια παραλλαγή του φιλέτου Γουέλινγκτον, με φθηνά υλικά και νοστιμότατο αποτέλεσμα.