Αποκαλόκαιρο και επιστροφή στη ρουτίνα, προσπαθώντας να ξαναβρούμε τους ρυθμούς της καθημερινότητας. Όσο ο καιρός είναι ακόμα ζεστός, προσαρμόζουμε τις καλοκαιρινές μας γεύσεις ώστε να μπορούμε να τις απολαμβάνουμε όλο τον χρόνο. Θαλασσινά, ζυμαρικά και όσπρια μπλέκονται μεταξύ τους, πειράζουν γνώριμες συνταγές, τις αποσυνθέτουν και τις ανασυνθέτουν για να δημιουργήσουν 4 πιάτα νόστιμα.
Αποκαλόκαιρο με θαλασσινά, ζυμαρικά και όσπρια
Η καρμπονάρα αλλιώς, στη χορτοφαγική της εκδοχή
Η αγαπημένη καρμπονάρα στην light και άκρως καλοκαιρινή εκδοχή της. Τα σπαγγέτι ολικής άλεσης μπλέκουν με τα κολοκυθάκια και την καπνιστή πάπρικα φέροντας στο τραπέζι μας το απόλυτο πιάτο που θα θυμόμαστε ακόμα και τις πιο κρύες νύχτες του χειμώνα. Διαβάστε αναλυτικά όλη τη συνταγή εδώ.
Ψευτοκακαβιά
Στο αποκαλόκαιρο, με έμπνευση από την κακαβιά, μαγειρεύουμε την μερακλίδικη ψευτοκακαβιά με λαβράκι, θαλασσινά και μπόλικα μυρωδικά. Διαβάστε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.
Μινεστρόνε με φασόλια
Με φασόλια αντί για το κλασικό ζυμαρικό, η σούπα αυτή είναι ένα πιάτο το οποίο θα µας κρατάει χορτάτους περισσότερο απ’ όσο µπορούµε να φανταστούµε. Τη σερβίρουμε ιδανικά µε φρυγανισμένο ψωμί και τυρί φέτα για ένα ακόµα πιο ολοκληρωµένο και χορταστικό γεύµα. Διαβάστε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.
Τσίλι κον κάρνε γαλοπούλας
Με έμπνευση από το μεξικάνικο τσίλι κον κάρνε, μαγειρεύουμε την γαλοπούλα σε ένα πιάτο φουλ της πρωτεΐνης, που γίνεται γρήγορα, εύκολα και νόστιμα. Διαβάστε αναλυτικά στη συνταγή εδώ.
Styling—ΤΖΑΝΝΗΣ ΣΙΦΝΑΙΟΣ
Food styling—ΜΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
Φωτογραφίες—STUDIO LM
Δείτε επίσης
14 λαχταριστές συνταγές με κολοκυθάκια
Τι γεύση έχει το καλοκαίρι; 9 συνταγές στον ίσκιο της κληματαριάς